Bakos Gábor a lovasbajnokság győztese

 

Nem volt hiány meglepetésben a szünet utáni első galoppnapon, a napi főfutam azonban azon kivételek közé tartozott, ahol a favorit szerezte meg a győzelmet. Jezsuita a távoszlopnál állt az élre, és esélyeshez méltó biztos győzelmet szerzett. Ezen a versenynapon rendezték a hagyományos lovasbajnokságot is, amit Bakos Gábor nyert meg.

Érvényesült a sík klasszis a napot nyitó gátversenyben, amit az ugróversenyben most debütáló Morasco (Deczki A.) könnyen nyert meg. Második helyet a tavalyi kancadíjban második helyen végző Tormenta (Osztényi Z.) szerezte meg, harmadik lett a rutinos ugró Tellesteem (Nagy L.).

Nagy küzdelmet és meglepetés-nyerőt láttunk a nyeretlen kétévesek versenyében. A futamot százméteres fej-fejt küzdelem után Cassiopeia (Paizs G.) nyerte Delinda (Fézer R.) előtt, amire nem sokan számíthattak, mert a nyerő ló tét osztaléka 10 ezer forint felett volt. A futam harmadik helyét Kansas (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

A Markovics Ferenc Emlékverseny Hendikeppel (V/b.) folytatódott a program, ebben a futamban a helyezettek okozták a nagy meglepetést. Győzött a favorit Wiro-Nita (Bakos G.), mögötte Helina (ifj. Kozma I.) és Analiz (Fézer R.) végzett, amire a fogadók közül senki sem számított, mivel a futamban nem volt hármasbefutó találat.

Két részre kellett osztani a nyeretlen versenyt most vasárnap is, az 1400 méteres futam első része nagyszerű versenyt, izgalmas utolsó métereket hozott. Már a távoszlopon kívül egyértelmű volt, hogy mely három ló végez az első három helyen, ez a három telivér aztán nagyszerű versenyt vívott egymással. A célba is szinte egyszerre estek be, a sorrend köztük a következő volt: Avatar (Varga Z.) – Noble Thought (S. Georgiev) – Titana Club (Laura Pike).

A Keszthelyi István Emlékverseny Hendikepben (II.o.) a győzelmet biztosan szerezte meg Legális (Bakos Szilvia), a helyezésekért azonban óriási küzdelem folyt, végül második lett Mennydörgés (Ján Alexandra), harmadik Meloneras (Bakos G.). Ebben a futamban a placcok jelentették a meglepetést, a nap folyamán már másodszor fordult elő, hogy nem volt hármasbefutó találat, így a következő futam nyereményalapján jackpot gazdagította.

Ez a futam az 1900 méteres Papp István II. Hendikep (IV.o.) volt, amit Ashkan (S. Georgiev) biztosan nyert meg. Második lett a jól hajrázó Büszke Botond (ifj. Fejes L.), harmadik a nyerő istállótársa Ludwig von Bayern (ifj. Kozma I.).

A Németh Ferenc Emlékkupa sorozat harmadik állomásával folytatódott a nap, az 1400 méteres versenyt Galagonya (Suták Csenge) nyerte biztosan. A helyezésekért nagy küzdelem folyt, végül a második helyet Goodwill (Bihari Alexandra am.), a harmadikat Safaga (J. Parigál) szerezte meg. Pár perc múlva aztán kiderült, hogy ebben a futamban sem született hármasbefutó találat, ami ezen a versenynapon már harmadszor fordult elő.

Így a napi főverseny, a Janek Géza Emlékverseny (I.kat.) is jackpotos lett. Az 1200 méteres futamban kis mezőny jött össze, mindössze hat ló állt a startgépbe. A győzelmet a favorit Jezsuita (S. Georgiev) szerezte meg, az ESDE Bt. ötévese a vége előtt százötvennel állt az élre és biztosan nyerte a futamot. A második helyen meglepetésre Bargain Lady (Tímár Zsuzsa) végzett, a harmadik helyet pedig a szerb vendég She’s A Maneater (Varga Z.) szerezte meg.

Komoly küzdelmet és meglepetés-nyerőt láttunk ezután a mérföldes Gutai János Emlékversenyben (II.kat.). A küzdelmet az első két helyezett telivér produkálta, akik az utolsó háromszáz méteren végig szinte fej-fejt galoppoztak. Végül orrhosszal a szlovák vendég Sun Eruption (ifj. Kozma I.) győzött Love Craft (S. Georgiev) előtt, a harmadik helyet pedig a favorit Choir Solo (Bakos G.) szerezte meg. Ebben a futamban is volt miért felkapni a fejünket az osztalékok kihirdetésekor, ugyanis a nyerő ló tétje 12.500.- forintot ért.

Az osztott nyeretlen verseny második részével búcsúzott nap, a futamot a Kincsem Parkban most bemutatkozó Astraios (S. Georgiev) nyerte. A második helyen Karcags Beauty (Ján Alexandra), a harmadikon Martinius (Suták Csenge) végzett.

Lovasbajnokságot is rendeztek ezen a napon, a pontversenybe három futam eredménye számított be. A versenyt Bakos Gábor nyerte, aki a kijelölt futamokban egy győzelmet, egy harmadik és egy negyedik helyezést szerzett. A versenynap egészét tekintve a zsokéknál Stanislav Georgiev zárta legjobban a napot, ő háromszor mehetett fotózásra a győztesek körébe, a trénerek közt pedig két duplázót találunk, Kovács Sándor és Szabó József örülhetett kétszer idomítottja győzelmének. Folytatás július utolsó vasárnapján, mikor a napi főfutam a 2000 méteres Kisbér Díj lesz.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-07-22.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr494675690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása