2012.04.15. 00:36

Youp Lucswolle (Goran Zolnaji) remek idővel nyerte a Pulay Kornél Emlékversenyt

 

Látványos és tartalmas versenynapon vagyunk túl. A fő attrakció a Pulay Kornél Emlékverseny volt, amire igazán nem lehetett panaszunk. A gyilkos első félkör után sem hagyott alább az iram, eleinte Lester, majd Naná vezetett, de a befutóban támadásba lendült a végig jó pozícióban versenyző Youp Lucswolle és az utolsó százon már nem lehetett kétséges a győzelme, Goran Zolnajival 15,1-es lefutási idővel ért haza. Naná mögött Hajnal Tibor másik idomítottja, Peter Burgerheide lett a bronzérmes. Lester és Wale nagyon közel végzett. Merengőnek volt egy jó momentuma.

A hosszútávú Platter Chatter Díjban ismét starthoz állt a tavalyi „Év ügetőlova”, Orlando Bloom, de előzetesen nem tűnt egyszerűnek a dolga, hiszen ellenfele volt többek között a nagyszerű formával bemutatkozó Night Lady és a sorozatnyerő Nobody is. A komoly tempóról Nobody és Lézer gondoskodott, erre tett rá még egy lapáttal Orlando Bloom és Night Lady az utolsó négyszázon. Orlando Bloom előnye szinte méterről méterre fogyott, ahogy közeledett a cél, de végül Nagyváry Andrea négyévese kitartott és minimális különbséggel megnyerte a versenyt, ehhez új korosztályos pályarekord (16,6) kellett! A két favorit mögé Lucky Luke jött fel frissen a harmadik helyre. Nobody a végére nagyon megállt, így sem ügetett rossz formát.

Múlt héten Hajnal Tibor ünnepelhette jubileumi sikerét, ezúttal Csató Gyula lehetett boldog az Amatőrverseny Hendikepet követően. 60. győzelméhez Kaméliás hölgy segítette hozzá, méghozzá összességében magabiztos versenyzéssel. A sokáig vezető Maroshévíz-t féltáv után előzte meg, a végén pedig hiába közelített Miki, a nyolcéves kanca már nem engedte ki az első helyet a „kezéből”. N. Lady könnyen jött fel a dobogóra, legközelebb előrébb várható. Nudli sokáig helyezettnek tűnt.

A nap első futamában Kazein volt a legerősebb és Márton Lajossal tetszés szerint ért haza, a többiek nem igazán tudták megnehezíteni a dolgát. Mambo Girl az utolsó háromszázon volt nagyon erős, míg Izzy Star végig közel látszott. Igloo egy darabig vezetett, Indiana Rosa zsákutcába került.

Realizálta esélyét Lardon az Ipse Hendikepben. Weber Zsolt kedvence kihasználta kedvező beállítását, és hárította az ismét jól mozgó Kisasszony rohamát, a célban orrhosszal volt elöl. Mögöttük Kincses szaladt fel harmadiknak, ami olyannyira meglepte a fogadókat, hogy a hármasbefutót senki sem találta el. Mariska az utolsó százig dobogósnak tűnt, Gólyaláb szintén mutatkozott.

Zavaros versenyt és Olga Ville győzelmét hozta az Avion Díj. Fazekas Imre lova most nem hibázott és az sem zavarta meg, hogy rajta és a két helyezetten kívül mindenki ezt tette, így biztos győzelemmel korrigált. Professzor harmadik versenyében tovább javult, Oberon pedig komoly térhátránya ellenére lett harmadik. A sok galoppozó ló közül a startnál is renitenskedő, majd a finisben hibázó Philadelphia és az első egyenesben ugró, majd jól zárkózó Olajbáró érdemel említést.

Nem férhetett kétség Naomi győzelméhez fél órával később, a Daliás Díjban. Kele Judit kancája tartja bombaformáját és végig vezetve szerezte meg idei második aranyérmét. Naomi mellé az utolsó fordulóban felment Nick Nolte és Obi Wan Kenobi, előbbi azonban hibázott, utóbbi pedig elfogyott a finisben, így nem jelentett komoly veszélyt a nyerőre. Mögötte a már legutóbb is jól futó Nigel állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Nikkel Lady a start előtt, majd verseny közben is ugrott, Nyíres biztató futással javított.

Igen gyors versennyel búcsúztunk a naptól, erről két friss nyerő, Exxon Valdez és Reine d’Illiat gondoskodott. Kettejük küzdelmét a többiek tisztes távolságból figyelték csak, végül az döntött, hogy Lakatos Csaba lova tartani tudta a falat, így Exxon Valdez 17,2-es időt repesztve duplázott. Igéző az utolsó százon előzte meg tréningtársát Mistralt, és lett harmadik. Osztalék ötödikként is sokat javult, de szinte mindenki remek formát ért el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr324433789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása