Nikkel Lady újabb győzelme

2012.02.02. 12:54

Nikkel Lady (Fazekas Imre) küzdelem után nyerte a Gala Peter Díjat

 

A favoritokról szólt az elmúlt versenynap, a Kincsem Parkban és Vincennes-ban egyaránt. A figyelem fókuszában Párizs állt, a 91. Prix d’Amérique világszerte lázban tartotta az ügetőrajongókat. A verseny sztárja a címvédő Ready Cash volt, Franck Nivard hajtásával, rekordbeállítással nyerte ismét az 1 milliós futamot. Az előadás és a szervezés szokás szerint tökéletes volt, a helyszínen több tízezren - köztük számos magyar - izgulták végig a versenyt, a tévékészülékek előtt pedig milliónyian ámuldozhattak. A magyar programon lévő másik francia futamban is a favorit győzött, Un Amour d’Haufor biztosan realizálta papíresélyét.

Idehaza a Gala Peter Díj volt a főfutam, amely nem hozott meglepetést, bár Nikkel Lady a vártnál sokkal nehezebben abszolválta soros feladatát. Fazekas Imre idomítottja sorozatban harmadik győzelmére készült, de a cél előtt megjelenő és remekül zárkózó Nikki nagyon megizzasztotta, utolérni azonban nem tudta. A harmadik helyre, bombasztikus második pályájával Carpe Diem érkezett meg, a sokáig vezető Overseas elé. A többiek momentum nélkül futottak.

A Dorog Hendikep első részében a nagy kedvenc Jessie James már az indítás után elugrálta esélyét és kiesett a versenyből. Ebony Star viszont ezúttal nem rontott, sokáig elöl látszott, de a versenyt nem ő, hanem a nehezen belelendülő, de a végén frissen zárkózó Nótás Fanti nyerte trénerével, Kolozsi Lászlóval. Ebony Star mögött Inspe zsinórban harmadszor szerzett bronzérmet. Ida June az utolsó kanyarban feltűnt, de lendülete megtört.

Obi Wan Kenobi jutalomjátékát hozta az Atyafi Díj. Csordás Emil lova nagyon komoly esélyesként állt starthoz és ennek megfelelően sétálva váltotta győzelemre remek formáit. A négyéves, az utolsó fordulóban kerülte meg a teljes élmezőnyt, ezután már nem volt kérdéses a sikere. A helyezésekért jóval nagyobb csata dúlt, a falon megbújó Örömtűz jól hajrázott és jött fel másodiknak, míg a két galoppozását korrigáló Őszi Fény a cél előtt biztosította be dobogós helyezését. Mistral sokáig elöl volt, vezetett is, végül azonban meg kellett elégednie a negyedik díjjal. O’Pennina mutatkozott, de a befutóban visszaesett.

Fél órával később is azok a fogadók örülhettek, akik a favoritokban bíztak. Kerámia már múlt héten is közel volt a győzelemhez, most pedig már haza is ért Juhász Balázs idomítottja. Legnagyobb ellenfele nem Lézer volt, hanem Klarissza, aki nagyot futott és komoly küzdelemre késztette Kerámiát. Lézer messziről érkezett és megközelítette az élen küzdőket, de végül csak harmadik lett. Kaméliás hölgy gyorsan csatlakozást kapott, de a gyors versenyben a befutóra érve elfáradt.

Mindössze heten álltak starthoz a Meskete Díjban, és ez a kis mezőny is tovább fogyott az indítás után, mert Perfect és Soir Du Vivier hibával kezdett. Olajbáró és Nariwa vette a legjobb startot, és sokáig vezettek, majd Ostrom jelent meg mellettük és tovább fokozta a tempót. Az élen ügető trió mögött Ördög Hegedűse tartotta jól magát. A finisre érve már Ostrom látszott a frontban és új trénerével, Várhidi Róberttel már második győzelmét aratta, méghozzá javuló formát mutatva. Olajbáró végig helyezettként ügetett és lett második a megbízható Ördög Hegedűse előtt. Nariwa visszaesett negyediknek, de mivel a finisben elhagyta a pályát, ezért diszkvalifikálták.

Lencsi a múlt héten hibázott a startnál, most viszont esélyt sem hagyott ellenfeleinek és magabiztos versenyzéssel, könnyedén oldotta meg aktuális feladatát. Márton Lajos hétéves kancája már a Kétséges Hendikep startja után az élen haladt, a többiek gyakorlatilag meg sem tudták közelíteni. Négy hosszal mögötte a célfotó sem tudott dönteni a jó versenyt futó és végig mutatkozó Magic Diamond Way és a balszerencsés futását javító Numero Uno között. Jódlis és Igloo jó versenyt futott, de nem fértek fel a képzeletbeli dobogóra, legközelebb megtehetik.

A nyeretlenek versenyében sem borult a papírforma. A két favorit, a helyezések után futó Nyári Zápor és Oli Sun végig dominált, szinte külön versenyt futottak és egymás között döntötték el a versenyt. Nagy Ferenc II. lova jó pozícióban, a falon versenyezve, kivédte ellenfele meg-megújuló támadását és esedékes győzelmet szerzett, jöhetnek számára a nehezebb feladatok. Oli Sun még futhat hasonló mezőnyben, de négy ezüstérme után legközelebb vélhetően ő is búcsúzik majd ettől a társaságtól. Nusika és a menet közben szerszámbalesetet szenvedő Oberon közel az említett pároshoz, látványos küzdelmet folytatott a harmadik helyért. A futamból Paula-Dream-et érdemes még kiemelni, az első versenyében hibával futó hároméves jó momentummal vétette észre magát.

A nap végére egy hosszútávú verseny, a Herba Hendikep maradt. Jákfa volt az, aki diktálta a tempót a mezőnynek, mellé hamar felment Jason Ask, akinek a fejét a finis elején engedte el Lakatos Csaba, mire a legutóbb hibával kezdő kilencéves meghúzott és biztosan nyerte a versenyt. Jorvik Viking és Kazein támadott a végén, előbbi végül, korrigálva múlt heti hibáját, feljött másodiknak, utóbbi viszont a cél előtt elugrotta magát, így a fáradó Jákfáé maradt a harmadik hely. A start előtt apróbb hibát vétő Képzőművész közeli negyedik lett, de Happy Bluejay és Lucky Boy is szépen felzárkózott a végére.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr64050697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása