Lester (Jozé Sagaj) a Rendfőnök Díjat is megnyerte

 

Lester továbbra is bombaformában versenyez. A tizenöt éves klasszis az esélyesek közé tartozott ugyan a napi főfutam előtt, mégis inkább Starfighter LM vagy Abano Boy sikerére lehetett számítani. De ez lóverseny, a futamok nem a papíron dőlnek el – Abano Boy nem a starthelyéről indult, Starfighter LM pedig gyengébb volt a megszokottnál így Lester, Peter Burgerheide és Lali Király lépett elő főszereplővé. Sokáig úgy tűnt, hogy Hajnal Tibor legújabb szerzeménye győzelemmel mutatkozik be, de az utolsó métereken Jozé Sagaj támogatásával Lester utolérte és megverte. Lali Király remek versenyt futott, egy pillanatra még nyerő momentuma is volt, végül nagyon szoros harmadik lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok tulajdonos a megszokottnál izgatottabban várta ezt a versenynapot, hiszen lehetőségük nyílt „élesben” is hajtani kedvencüket. A nagy érdeklődésre való tekintettel két részre kellett osztani a futamot. Az elsőben Lajos Krisztina lehetett a legboldogabb, hiszen Naomi szép stílusban, igen könnyedén verte ellenfeleit. A négyéves az utolsó fordulóban robbantott és lépett el az üldözőktől, May Day-től és Norah Jones-tól. A díjátadásra Hegyaljai Zsófia és Tarsoly Zita társaságában érkezett a nyerő hajtó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy órával később jól hozták a favoritokat a „gazdik”. Sokáig a gyilkos tempóban kezdő Nanucy Molly és Harpia Bege színei látszottak elöl, de az utolsó félkörben már ott volt mögöttük Ida June és Napfény. A befutóra érve már Napfény járt az élen és hazarepítette hajtóját, Bazsonyi Tamást. Veres Éva második lett Ida June-nal, míg mögöttük Harpia Bege megőrizte harmadik helyét Knapp Istvánnal a kocsijában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A segédhajtók a nap nyolcadik futamában, a számukra kiírt kupa újabb etapjában találkoztak. A verseny igen látványos befutót hozott. Az egyik esélyes Hurry Up Star végig a frontban látszott és a hajrára már az ő vezetésével érkezett a mezőny. Még százzal a cél előtt is úgy tűnt, hogy övé lesz a győzelem, ekkor azonban megjelent a kívül rohamozó Jonatán. A nyolcéves, aki idén már többször okozott fejfájást hajtóinak, mostanában megbízhatóan teljesít, és bombaformában versenyez. Ezúttal Németh Viktóriával futott és óriási hajrát produkálva letakarta ellenfelét a célban. Exxon Valdez zsinórban harmadszor állhatott fel a dobogó alsó fokára. Miller sokáig helyezettnek tűnt, Káleb hibázott a startnál.

A Virginia Hendikep az esélyesekről szólt. A top favorit Oprah jól kezdett, de Napbarna is hamar talpon volt, végig e két ügető haladt az élen és egymás között döntötték el a versenyt. Napbarna szívósan védte kedvező pozícióját a falon, Lakatos Csaba felhívására a befutóban meghúzott és biztosan szerezte meg első sikerét ebben az évben. Oprah mögött többen is bejelentkeztek a bronzért, amit végül a legkívül érkező Kincses kaparintott meg. Hóvirág és Násfa már a startnál, Olt és Klementina verseny közben hibázott.

A következő futamban is érvényesült a papírforma, de a hármasbefutó így is jól fizetett. Orinoco hetek óta kirobbanó formában versenyez, most újra trénerével, Veres Lászlóval indult és ismét győzött, ebben a szezonban immár negyedszer. A kedvező beállítását kihasználó hároméves mögött a most hiba nélkül futó Ibi Lobell és a jó formáját igazoló Orient Boy végzett a legközelebb. Kathy Sun esélyei, gyenge startjának köszönhetően már a startnál elszálltak. Intézet és Noix kisebb, Opál lány nagyobb hibával versenyzett.

A C’est la guerre família hároméves tagja Ollyan nincs szinte az egész évet kénytelen volt kihagyni. Most azonban versenyre jelentkezett és Fazekas Imrével imponáló stílusban lépte le a nyeretlenek mezőnyét. A lefutási idő is nagyon jó, így a menedzsment joggal várhatja bizakodva a jövőt. Oberon újabb helyezést szerzett, amivel korrigálta legutóbbi hibáját, míg mögötte a hatalmas javulást hozó Orchidea Hamlet ért még dobogóra. Onyx M. közeli negyedikként végzett. Ostrom sokáig a frontban látszott, de a végét nem bírta.

 

 

 

 

 

 

Kisebb meglepetést regisztrálhattunk a Zaba Díjban, habár ez az osztalékokon kevésbé látszott. Ophelia győzelme abból a szempontból persze nem volt váratlan, hogy ezúttal Márton Lajos ült a kocsijában és az erősebb kézben lehetett rá számítani, hogy a hároméves javulást mutat majd. A 18,1-es kilométerátlag azonban felülmúlta a várakozásokat, Gertrud lányára sok szép pillanat várhat a jövőben, ha így folytatja. A másodikként célba érő Mon Amie is rengeteget javult, de a legváratlanabb talán a hosszú „csendespihenő” után újra villanó Mephisto helyezése volt. A mezőny nagy része jó időt ügetett, leszámítva az abszolút biztonsági versenyt futó Nőcsábászt.

A nap végén két jó verseny várt azokra, akik a hirtelen beköszöntött hideg ellenére kitartottak. A Flórián Díjban tovább folytatódott Nick Nolte győzelmi szériája. A jó származású négyéves ezt a versenyét is könnyedén abszolválta, ismét Váradi Sándorral, így egyre kövérebbre hízik remek sorozata. A többiek csak a helyezésekért küzdhettek mögötte. A második helyre az ismét hiba nélkül futó és jól hajrázó Őszi Fény érkezett meg, Robinson Mo-t hajrázta le a cél előtt. No Fear és Nevegal jól ment, de nem fértek fel a dobogóra. Reine d’Illiat sokáig komoly tempóban vezetett, a végén azonban nagyon visszaesett.

Nyílt, sokesélyes futamnak tűnt a Forest Sun Hendikep és nem is kellett csalódnunk. Noble Rose volt az, aki sokáig elöl volt és hozta a mezőnyt a befutóra. Ott megtámadta az istállótársa, Nemo és már biztos nyerőnek tűnt, Lakatos Árpádnak azonban résen kellett lennie, mert az utolsó métereken megjelent a sokáig a falon haladó Magic Diamond Way és Noble Rose is védekezett. Az ötéves csak az utolsó százon lendült bele igazán, szinte repülőgépként érkezett, de már csak Noble Rose-t érte utol, a nyerő Nemo-t már nem, aki így újabb győzelmet szerzett és igen eredményes szezon zár majd. Overseas javult, Nyíres is korrigált, de most ez is kevésnek bizonyult.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr403294722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása