Varga Zoltán a lovasoknál, Tormási Gyula az idomároknál triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha középtávú nagydíj, akkor Quissisana. Így volt ez vasárnap is, mikor a négyéves kanca a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj megnyerésével idén már a harmadik galopp nagydíj győzelmét szerezte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aula idei első győzelmét szerezte

Változatos lefolyású versenyt hozott a nap első futama, ha jól számoltam, a célegyenesben öten is galoppoztak rövidebb-hosszabb időn keresztül az élen. Az időzítés legjobban Aulának (Paizs G.) sikerült, ő nyerte a versenyt Pató Pál Úr (Suták Csenge) és Tita (Fézer R.) előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Libanon szinte feltartva nyerte a mérföldes csikóversenyt

Nagyon könnyen nyerte Libanon (L. Kasal) a nyeretlen kétévesek 1600 méteres versenyét. A sárga mén már a célegyenesbe érve az élre állt, ettől kezdve folyamatosan növelte előnyét a célig. A második helyen Love Story (S. Georgiev), a harmadikon Inaaqhani (J. Línek) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaszuna könnyen vesztette el nyeretlenségét

Hasonlóan nézett ki a nyeretlenek versenyének első része, itt a favorit Jaszuna (Varga Z.) volt az, aki a vége előtt háromszázzal elköszönt a többiektől és könnyen nyerte a futamot. A második helyet Masterpiece (Bakos G.), a harmadikat meglepetésre az ötéves újonc Insagi (Fézer R.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outrider kipihente a Legert

Izgalmas befutót hozott a Csáky Péter Emlékverseny (IV.kat.). A St. Leger után egy héttel futó favorit Outridert (Mészáros Zs.) az utolsó kétszázon alaposan megszorongatta Admirális (Deczki A.), de a hároméves visszaverve a támadást megőrizte első helyét. A harmadik helyet a hatalmasat finiselő Danestar (Varga Z.) szerezte meg, neki végül csak egy fejhossz hiányzott a második helyhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jessie és Sunny Runner a célban

Két telivér is elveszítette nyeretlenségét az osztott nyeretlen verseny második részében, mivel Jessie (Tormási Gy.) és Sunny Runner (ifj. Kozma I.) holtversenyben szerezte meg az első helyet. A két leginkább favorizált ló szinte a teljes célegyenest fej-fejt küzdötte végig, végül egyszerre érték el a célt. A harmadik helyet a másodszor futó Mutatványos (Rácz A. am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álmos régi önmagát idézte

Az egyenes pályás Kőbányai Díjjal (II.kat.) folytatódott a program, a futam meglepetésre az idén eddig gyengébben szereplő Álmos (Varga Z.) start-cél győzelmét hozta. A helyezésekért is nagy volt a küzdelem, végül a favorit Tyrannus (Simon F.) lett a második, Fanbuddytastic (N. Murru) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melody Girl visszaverte a támadásokat

Meglepte a favoritokat a trénerével versenyző Melody Girl (Barabás Mónika), akit hiába támadtak többen is, előnye kitartott a célig. A második helyet Blushing Girl (S. Georgiev) szerezte meg, a szürke kanca egymás után negyedszer szerzett második helyezést. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a hátulról zárkózó Rivális (L. Kasal) állhatott fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quissisana és Alfkona

Kicsi, mindössze ötlovas mezőny állt starthoz a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban (Listed). Az 1400 méteres versenyben elsősorban a kancáktól vártunk jó futást, akik nem okoztak csalódást, valóban ők játszották a főszerepet. A győzelmet Quissisana (N. Murru) szerezte meg, a Vimar-Dvorníky istálló kancája vége előtt százötvennel állt az élre és biztosan verte legnagyobb ellenfelét, a hároméves Alfkona-t (S. Georgiev). A harmadik helyen némi meglepetésre a vendég Glass Of Champagne (J. Línek) végzett. Quissisana győzelmével már harmadik nagydíj sikerét érte el az idén, tekintélyt parancsoló a hazai mérlege, a Kincsem Parkban öt futásból négyszer győzni tudott, egyedül az 1800 méteres Millenniumi Díjban (Listed) tudták legyőzni őt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Destiny's Colt nyomában a mezőny

A nagydíjat a kis képességű lovak versenye követte, az 1400 méteres hendikep Destiny’s Colt (Bakos G.) sikerét hozta, aki mögött Kesző (Ján Alexandra am.) végzett a második helyen. A harmadik helyért nagy volt a küzdelem, végül Money (Rácz A. am.) tudott még helyezést szerezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Safaga és Auenwüste küzdelme

Küzdelmet és szoros befutót hozott a nap záró futama, az 1200 méteres negyedosztályú hendikep. A távoszlopnál élre álló Safaga (Varga Z.) végül kivédte tréningtársa Auenwüste (Szendrei-Balogh Ágnes) támadását, így a szürke idei második győzelmét szerezte. A harmadik helyen – nyakában a fél mezőnnyel – Morgana (Mészáros Zs.) végzett.

Az év első igazi őszi, hűvös versenynapjának a tíz futamában a holtverseny miatt tizenegy győztest láthattunk. Ketten tudtak triplázni, a lovasoknál Varga Zoltán, a trénereknél Tormási Gyula tudott három győzelmet szerezni. Folytatás október harmadik vasárnapján, mikor a sprinterek játsszák a főszerepet a nap főfutamában, a Báró Wesselényi Miklós Emlékversenyben (Elit kat.).

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-10-09.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr753296007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása