OMÉK – Szt. László Díj, OMÉK – Magyar St. Leger

A Top 7 Lóverseny fesztivál sorozat utolsó galoppos állomásához érkezünk vasárnap. A tizenegy futamos versenynap két kiemelkedő futama a kétéves lovak legnagyobb versenye, és a hármas korona utolsó ága lesz.

Októbert írunk, így - sajnos – már déli 12 órakor kell kezdeni a napot a sötétedés miatt. A nap a harmadosztályú hendikeplovak 1200 méteres homokpályás versenyével indul, ezt a nyeretlen kétévesek versenye követi. A fiatalon elhunyt Marianne K. Elmigerre emlékezünk a nap harmadik futamában, az 1400 méteres kilenclovas futamban érdekes mezőny jött össze, a lovak nagyon különböző versenyekből érkeztek, így érthető a legnagyobb és a legkisebb kiírt súly közötti 15,5 kilós különbség. A versenynapon egy osztott futamot találunk, ez egy negyedosztályú mérföldes hendikep, melynek első része a nap negyedik, második része pedig a nap utolsó futama lesz.

Az extra rövid távú, 900 méteres Repülő hendikep (I.o.) lesz a nap ötödik futama, ami után nemzetközi amatőrversenyt láthatunk. Utána pedig a kétévesek nagyfutama, az OMÉK - Szt. László Díj (Listed) következik, az 1400 méteres futamban áll rajthoz a nap legnagyobb mezőnye. Tizenöt csikó áll a startgépbe, indul az eddig veretlen Dvorníky Dream (ifj. Fejes L.), a tőle legutóbb csak rövid fejhosszal lemaradó Latin Lover (S. Georgiev), a Károlyit nyerő Mennydörgés (Bakos G.), de egy csikóversenyben minden előfordulhat, nem véletlen, hogy a 2005-ös Szt. László Díj befutó osztaléka a mai napig vezeti a nyeremények ranglistáját.

Az egyik rangos futamot a másik követi, a kétévesek nagydíja után jön ugyanis a hármas korona utolsó ága, az OMÉK – Magyar St. Leger (Listed). Idén sem lesz hármas korona nyerő Magyarországon, hisz a Nemzeti Díjat Lenz, a Derbyt pedig Ostinato nyerte, így a 2800 méteres verseny egyik kérdése az, hogy sikerül a derbynyerőnek három trófeából kettőt begyűjtenie, vagy a három versenynek három különböző nyerője lesz. Leginkább talán Ostinato (N. Murru) és Mediplomat (Kerekes K.) küzdelmére számíthatunk, ebbe beleszólhat a kancadíj nyerő Exlibris (G. Hind) is, de lesz itt néhány olyan ló, aki hosszú távon már bizonyított, és kíváncsian várjuk, hogy hol végez a magyar háromévesek nagydíjának első három helyezettje. A St. Leger izgalmai után egy kis tévénézés jön (Arc de Triomphe Longchampból), majd egy újabb hosszú távú verseny, a 2200 méteres MAFE Díj (I.kat.) következik, ahol fut az egyik legjobb hosszú távú öreg ló Garabonciás (S. Georgiev). A hosszú távú díjak után egy hosszú távú hendikepet is látunk (2100 méter, V. oszt.), majd a napot a már említett osztott hendikep második része zárja.

A hivatalos galopp programot itt olvashatják: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Versenynap előtt vagy után érdemes lehet átnézni a szomszédba, az expo területén ugyanis az OMÉK zajlik, melynek egyes programjait a Kincsem Parkban rendezik. És úgy néz ki, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, gyönyörű kora őszi idő várható, 24-25 fok körüli hőmérséklettel, sok napsütéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr333269392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása