Megint Lester

2011.09.27. 14:09

 Lester (Jozé Sagaj) sikere a Duchesse Daniela Díjban

 

A tizenöt éves Lester ismét villantott. A klasszis ezúttal a Duchesse Daniela Díjban állt starthoz és remek lefutási idővel, 16,7-es átlagot ügetve verte ellenfeleit. A favoritok nem indultak jól, így Kádor diktálta a tempót, de a befutóra már Lester érkezett elsőként és végül biztos győzelmet aratott Jozé Sagajjal. Masterpiece szorult pozícióból keveredett ki és szerezte meg a második helyet istállótársa előtt. Youp Lucswolle végig második pozícióban versenyzett és a végére elfáradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Joker Magazin Kupájáért ismét sulkyba ültek a celebek. A versenyt Dr. Bényi Szabolcs nyerte, aki élete második versenyét hajtotta. Jódlis végig a frontban ügetett, és végül nagyon könnyedén szerezte meg a győzelmet. Magda jó futással javította egy héttel ezelőtti hibáját és lehajrázta a start előtt kis hibát vétő Ibi Lobell-t. Kerámia gyenge kezdése ellenére közeli negyedik lett. Magic Diamond Way végig messze látszott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látványos befutó után dőlt el a Calandrello Hendikep sorsa. A taktikai jellegű versenyt Itaka nyerte Veljko Mazsity idomárhajtóval a kocsijában. Az élen sokáig Noble Rose versenyzett fogva, majd a befutóban gyorsított és próbálta védeni a pozícióját, de Itaka a cél előtt utolérte és megverte. Lovely Beauty hozta jó formáját és ismét szerzett egy bronzérmet. Miki hibával futott, Nemo és Öttusázó mutatkozott a végén.

Az Emma Díj nem várt befutót hozott. Két esélyes ló is ugrással kezdett, Nevegal és egykori istállótársa, No Fear is kiszállt. Nyíres erős volt a verseny elején és sokáig vezetett a megrostálódott mezőnynek. Meglepetésre azonban a hajrára elkészült az erejével és szétesett a mozgása, de ugyanígy járt fél körrel korábban Västerbo Passad. Hárman maradtak talpon, közülük Robinson Mo volt a legerősebb a végén és a második profi versenyében hajtó Gidófalvy Orsolyával megnyerte a versenyt. Norbert topot futva lett második, míg mögötte a most jó versenyt futó Őszi Fény szerzett még helyezést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hosszútávú Petra Díj az utolsó méterekig I. Q. M. Q. sikerét ígérte. A kilencéves kanca azonban nem bírta a végét, Jákfa és Hegedűs Sándor pedig nem adta fel és remek hajrával utolérték riválisukat. Kitti végig közel ügetett és kissé zsákutcába kerülve dobogóra állhatott. Keep Smiling sokáig a frontban látszott, de elfáradt.

A Dirndli Díjban jól futottak a favoritok. O. J. remekül indult és jó tempóban vezetett, de Ontario R. hamar felment mögé, rajtuk kívül Örs volt az, aki hamar felzárkózott hozzájuk. Az utolsó kanyarban már látszott, hogy Karács László kezében Ontario R. a legerősebb, és mivel most nem rontott a befutóban, győzelemmel vigasztalódott. Örs mögött a remek utolsó félkört produkáló Napbarna jött fel harmadiknak a teljesen elfáradt O. J. elé. Osztalék esélyei már a startnál elszálltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Amatőrverseny Hendikep Nelli Gull és Turbucz Sándor győzelmét hozta. A formában lévő kanca idei negyedik győzelmét is biztosan aratta, ezúttal is hosszútávon. A befutó már nem tartogatott izgalmat, Nelli Gull mögött a hamar felzárkózó Jármi és a végig az élmezőnyben ügető Kis Herceg szerezte meg a két helyezést. Poltergeist M szinte végig kívül versenyzett, ennek ellenére közeli negyediknek érkezett meg. Fáraó élete utolsó, a 229. versenyét futotta. A megbízható ügető ezentúl hobbylóként folytatja.

Szintén a favoritjátékosok örülhettek a Nyeretlenek Versenyét követően. Orient Boy azonban egészen a befutó közepéig ijesztgette a benne bízókat, Váradi Sándor csak az utolsó kétszázon lendítette bele igazán a háromévest, ez is elég volt azonban egy biztos sikerhez. A nyerő mögött a szinte végig vezető Oro Noble és a falon versenyző Nyári Zápor végzett. Old Shatterhand jól mozgott és közeli negyedikként zárt.

Zavaros versenyt hozott a Hádli Hendikep. Kiara kezdett a legjobban, de Harpia Bege is nagyon hamar talpon volt és a frontban ügetett a vezető ló mögött. Amikor Kiara kiszállt az utolsó kanyarban, úgy tűnt, hogy csak a nagyon meginduló Márvány lehet az ellenfele, de mivel ő is hibázott, így Kele Juditnak már nem kellett izgulnia a befutóban. Messzi másodiknak Kolostor érkezett meg, megelőzve az ismét jól futó Handa-t. Járulék új kézben mutatkozott, de mivel hatszáznál több kisebb hibát is vétett, hiába haladt át másodikként a célon, diszkvalifikálták. Ileda Bi és Márki messziről zárkózott fel a végén. Kaméliás hölgy szerszámbalesetet szenvedett és hibázott a start után.

Az El Paso Hendikep két része foglalta keretbe a versenynapot. A nap elején baleset borzolta a kedélyeket, így Nicole Goal végül nem indult. A start után Jetti Lobell elviharzott és sokáig biztos előnnyel bírt, de a befutó elején utolérték a többiek. Elsőként a végig mögötte ügető Nubia, aki Lakatos Csabával könnyedén növelte előnyét a finisben és úgy nyert, ahogy akart. Noix igazolta jó formáját és lett második, Kathy Sun-t előzte meg a végén. Jetti Lobell visszacsúszott negyediknek. Jópofi az egyenes közepén ugrott, Nudli a startnál, Low Fox az indítás után tette ugyanezt.

Már villanyfénynél futották a verseny második részét. Emlékezhetünk rá, hogy Markota-B múlt héten biztos nyerőként ugrott nem sokkal a cél előtt. Török István idomítottja most nem tette meg ezt a szívességet ellenfeleinek, magabiztos versenyzéssel nyerte a futamot. Názáret is javította legutóbbi hibáját, rajta kívül Machupichu állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. A többiek közül Louvre-t és Marót-ot érdemes még kiemelni. Előbbi biztonsági futását követően most már sokkal jobb volt és közelebb végzett, míg utóbbi egy gyenge startot követően ért fel az ötödik helyre.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr403260171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása