Nino Murru a lovasoknál, Ribárszki Sándor és Friebert Attila a trénereknél duplázott

 

A vasárnapi három kiemelt versenyből kettőben papírforma, egyben pedig meglepetés eredmény született. Quissisana Imperiál és Shamal Sally Kincsem Díj győzelmén nem lepődtünk meg, Amidala első helyezése a Magyar Háromévesek Nagydíjában azonban kisebb meglepetésnek számít.

Nem szerepeltek jól a favoritok a nap nyitófutamában, ahol a győzelmet erős küzdelem után a legutóbb már mutatkozó Pirog (Bakos G.) szerezte meg Tita (Fézer R.) előtt. Mögöttük a harmadik helyen Aula (Virág A. am.) végzett.

Ezzel szemben a következő két csikófutam az esélyesekről szólt. A nyeretlen kétévesek versenyét Lake Lousie (S. Georgiev) könnyen nyerte Legális (ifj. Kozma I.) előtt, a harmadik helyet pedig az újonc Nadír (J. Pavlicek) szerezte meg.

A Blaskovich Ernő Emlékversenyben (Elit kat.) pedig színtiszta papírforma eredmény született. Küzdelem után győzött Dvorníky Dream (N. Murru), második lett Latin Lover (S. Georgiev), harmadik Prince Cro (L. Kasal). Az eredmény kiszámíthatóságát jól mutatta a hármasbefutó osztalék, amely akkora volt, mint egy izmosabb hely nyeremény.

Óriási küzdelem után dőlt el a Parádi István Emlékverseny – Avance hp. sorsa. Az utolsó háromszáz méteren Argonauta (Mészáros Zs.) és Miss Double Six (Paizs G.) fej-fejt küzdött, végül orrhosszal Argonauta bizonyult jobbnak. A harmadik helyen Paola Princess (Z. Smida) végzett.

A nap első kiemelt versenye az 1600 méteres Imperiál Díj (Listed) volt, amit Quissisana (N. Murru) biztosan nyert meg. A négyéves kanca negyedszer futott a Kincsem Parkban és harmadik győzelmét szerezte ezzel. A tavalyi szlovák derbynyerő Innovator (Z. Smida) lett a második, az idén lassacskán az „örök helyezett” címre pályázó Letty (Németh S.) a harmadik.

A kis súllyal versenyző Művészlélek (Bihari Alexandra am.) sikerét hozta a Zilco – Nemzetközi Amatőrverseny. Az 1400 méteres „ötbés” hendikep második helyét Nexus (Tímár Zsuzsa am.), a harmadikat Iowa (Virág A. am.) szerezte meg.

A várakozásoknak megfelelően az idei és a tavalyi derbynyerő küzdelmét hozta a 2400 méteres Kincsem Díj (Listed). A célegyenesbe még együtt fordult a hétlovas mezőny, ott aztán a favoritok sebességet váltottak és elindult a küzdelem a győzelemért. A végső sorrend tulajdonképpen már a távoszlopnál kialakult, Shamal Sally (Z. Smida) ekkor már az élen galoppozott és hiába támadta őt Ostinato (N. Murru), a szürke kanca biztosan őrizte pozícióját. Mögöttük Tutanhamon (J. Línek) próbált támadni, végül azonban a sötétpej ménnek meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel.

Kis híján meglepték ezután a favoritot az 1400 méteres III. osztályú hendikepben, ahol Daime (J. Línek) végül csak rövid fejhosszal bizonyult jobbnak Praire Hillnél (ifj. Fejes L.). A sokáig vezető Namila (Mészáros Zs.) a harmadik helyet szerezte meg.

A magyar galoppsport legfiatalabb kiemelt versenye, a Magyar Háromévesek Nagydíja (Listed) következett ezután, ahol derbytávon tizenhét hazai tenyésztésű telivér mérte össze erejét. A nagy mezőny sokáig közepes tempóban galoppozott, majd nem sokkal az után, hogy az élmezőny befordult a célegyenesbe, a favorit Poker Face (N. Murru) sebességet váltott, lovasa megpróbálta őt ellovagolni a többiektől. Ez azonban nem sikerült, mert a vége előtt százötvennel az őt üldöző Amidala (ifj. Kozma I.), majd a cél előtt nem sokkal Mazsola (Z. Smida) is megelőzte őt, így végül Amidala Mazsola Poker Face lett az első három sorrendje, a Telivér Farmhoz került trófea. Érdekesség, hogy a futamban a kancák nagyon jól szerepeltek, az első hat helyezett telivér közt öt kancát találunk, a legjobban futó ménnek csak az ötödik hely jutott.

Izgalom maradt az utolsó futamra is, a mérföldes ötödosztályú hendikepben a győztes Ben Hur (Fodor S.) nagyot hajrázva a célban kapta el a sokáig vezető Lángnyelvet (Varga Z.). A harmadik helyet Voldemort (Suták Csenge) szerezte meg.

A kiváló időben, szépszámú közönség előtt rendezett versenynap tíz futamában a lovasok közül egyedül Nino Murru tudott duplázni, a trénereknél ez Ribárszki Sándornak és Friebert Attilának sikerült. Folytatás szeptember második vasárnapján, amikor a csikók lesznek a főszereplők, hisz a főfutam a kétéves kancák kiemelt versenye a Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny (Listed) lesz.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-09-04.HTM

A versenynapon készült fotók itt találhatók: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/13073203-478e72f9

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr893207244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása