Figyelem: a versenynap 13:00 órakor kezdődik

 

Kincsem Díj, Imperiál Díj, Magyar Háromévesek Nagydíja, még felsorolni is sokáig tart a vasárnapi nagydíjakat. És akkor ott lesz még a Blaskovich, a csikók Elit kategóriás versenye, és ahogy nézem a keretprogram futamaiban sem fogunk unatkozni, szóval igazán jónak ígérkező program várja a galopp szerelmeseit vasárnap a Kincsem Parkban.

Véget ért a nyár, szeptembert írunk, így a kezdés is egy órával előbbre került. Így a versenynap 13:00 órakor kezdődik, bemelegítésképp egy ötödosztályú hendikepet látunk, amit egy nyeretlen csikóverseny követ majd. A nap első rangos futama a kétévesek számára kiírt Blaskovich Ernő Emlékverseny (Elit kat.) lesz. A futamban hat magyar mellett egy szlovák tréningből érkező csikó áll rajthoz, találunk újoncokat és száz százalékos mérleggel rendelkezőket is az indulók közt.

A két csikófutamot az 1600 méteres Parádi István Emlékverseny követi, majd jön a nap első nagydíja, az Imperiál Díj (Listed). A mérföldes futamban heten indulnak, a mezőny nemzetközi és borzasztó erős, fut például a derbynapi Buccaneer Díj (Elit kat.) első három helyezettje is. A futam három óra után pár perccel rajtol, ekkorra már mindenképpen érdemes lesz kiérni a parkba. A Zilco-Nemzetközi Amatőrversennyel folytatódik a program, majd jön a Kincsem Díj (Listed).

A Kincsem Díj távja 2400 méter, nyolc telivér áll majd startgépbe. A mezőnyben találjuk a tavalyi és az idei derby főszereplőit, illetve a díj kétszeres nyerőjét (2009, 2010). A futam nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy összehasonlítsuk a hároméves évjáratot az egy évvel idősebben, a szlovák tréningből érkező lovakat a magyarokkal. A futam rajtja 16:10-re van kiírva.

A Kincsem Díjat egy harmadosztályú homokpályás hendikep követi, majd jön a nap legnagyobb mezőnye, 17 telivér a Magyar Háromévesek Nagydíjában. A Magyar Háromévesek Nagydíja (Listed) az idén először kerül kiírásra, távja a derbyvel megegyező 2400 méter, a futamban csak belföldi tenyésztésű 3 éves mének és kancák indulhatnak, hisz a verseny célja a hazai telivértenyésztés segítése. Érdekes, hogy a mezőnyben több a kanca mint a mén, az arány 9-8 a „gyengébbik nem” javára. A mezőny ugyan elég heterogén, azonban az esélyesek közül sokan nagyon közel vannak egymáshoz, így nyílt versenyre van kilátás. Ráadásul van néhány olyan jó származású induló is, akik pályafutásuk alatt még alig futottak, így nem ismerjük igazán mire képesek. Így aztán igazi csemegének ígérkezik ez a futam. A napot egy mérföldes homokpályás hendikep zárja majd. A versenynap hivatalos programja itt olvasható: http://www.kincsempark.com/versenyek/galopp.pdf

Ami az időjárást illeti, holnap kellemes időre számíthatunk. Napos idő, 28-30 fok közti hőmérséklet, azaz ideális lóverseny-látogató idő várható. És a versenynappal kapcsolatban még egy dologra felhívnám a figyelmet, a gyűjtésre, amit Potyók László gyógykezelésére rendez a Galopp Trénerek és Zsokék Egyesülete : http://tavoszlop.blog.hu/2011/09/01/gyujtes_potyok_laszlo_gyogykezelesere 

Kérem, hogy anyagi lehetőségeikhez képest segítsék a súlyos beteg, rendkívül nehéz helyzetbe került 36 éves fiatalember gyógykezelését.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr123199934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása