Orlando Bloom a főszerepben

2011.08.23. 16:14

 Orlando Bloom (Nagyváry Andrea) sikere a Szent István Díjban

 

Karács László triplázott

 

Esélyt sem hagyott ellenfeleinek Orlando Bloom a Szent István Díjban. A kétfutásos versenyben az élről forduló hároméves mindkétszer nagyon erős volt, és végig vezetve vigasztalódott a pechesen sikerült Derby-szereplését követően. Nagyváry Andrea az első és a második futamban is komoly tempót ment a ménnel, a térhátrányról induló idősebbek igazából még megközelíteni sem tudták Zádor fiát, aki így kettős győzelemmel, teljesen megérdemelten hódította el a trófeát. A győztes mögött az első és a második futamban is Naná illetve Nacho Nico végzett, mögöttük Kádor és No Not Me ért célba. Lucky Luke az első futamban lesántult, így másodjára már nem indult.

Karács László számára minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad ez a versenynap, hiszen mindhárom hajtása után győztesként fordulhatott vissza! A jó sorozat az első futamban kezdődött, amikor a már legutóbb is jól mozgó Imagine látványos hajrával terítette le ellenfeleit, a sokáig vezető Oro Noble-t és a kissé későn támadó Noix-t. Honfoglaló nyerő momentummal fordult az egyenesre, de végül még a dobogóról is lecsúszott.

A Danubian Díjban Ontario R. volt Karács László társa. A hároméves már többször megmutatta, hogy van benne képesség, de a győzelem eddig nem jött össze számára. Egészen eddig. A kitűnő származású hároméves kihasználta legnagyobb riválisainak hibáját – Ovo Ono és Örs is ugrott a start után – és végig vezetve nyerte a futamot. A befutóban a gyorsan parírozott Örs támadta ugyan, de csak megközelíteni tudta. A harmadik helyre Oberon jött fel.

A tripla a nap utolsó futamában jött össze. Az Indokolt Hendikepben Medáliának három ellenféllel kellett megküzdenie a befutóban. A sokáig élen ügető Indíts!, a zsákutcából nehezen szabaduló Kométa és a negyven méteres térhátrányát szépen ledolgozó Lamella nehezítette meg a későbbi nyerő dolgát. Végül Kométa lett az ezüstérmes, Indíts! pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel. Jegyzőnő a start után hibázott.

Eszterle Imrére emlékeztünk a nap nyolcadik futamában. A kis mezőny ellenére nyílt, izgalmas versenyre volt kilátás. Nagyszájú kivételével jól együtt látszott a mezőny, melyet Light Lady vezetett. A finisben azonban már Joyous Woman volt a legerősebb és kis küzdelem után hárította Magna Charta támadását. A topformában lévő mént ezúttal Szabó Krisztina hajtotta és vezényelte győzelemre. Lézer a befutóban hibázott, Jason Ask nem bírta a végét.

A Széptevő Díj startjánál mindössze hatan jelentek meg, közülük is hibával indult az egyik favorit, Obi Wan Kenobi. Egy másik esélyesnek, Overnight-nak megrongálódott a kereke, ő a hajrá elején rontott. Nixon-nal viszont nem volt semmi gond, a Boros Károly által hajtott négyéves végig elöl volt és úgy nyert, ahogy akart. Názáret második helyét sem veszélyeztette senki, mögötte Mamma Roma lett még helyezett.

A Dior Hendikep Johanna Gold és Szennovitz Adél sikerét hozta. A gyors kezdő kanca számára nem okozott gondot a hosszabb táv, végig bírta az iramot, de győzelméhez az is kellett, hogy az őt erősen támadó Mausi elugorja magát a finisben. Naomi és Márvány sokáig a középmezőnyben versenyzett, majd kicsit későn kibontakozva végül feljöttek a nyerő mögé. Örömtűz és Ida June szorosan a helyezettek mögött ért célba.

A Segédhajtók aktuális versenye látványos küzdelmet hozott. A remek versennyel jelentkező Ibi Lobell sokáig nyerőnek tűnt, de a kis hibával kezdő Káleb-et nagyon jól hozta Lakatos Árpád és pont a célban elkapta. Mindketten komoly egyéni rekordot ügettek. Lutri Fort hozta jó átlagformáját és lett végül harmadik, megelőzve Machupichu-t. Kishölgy hibával is pénzért futott. Lala sokáig vezetett, de az utolsó félkörben teljesen elfáradt és szétesett.

A Nyeretlen Kétévesek Versenyében sok volt a hibázó csikó, mindössze hárman mentek körbe hiba nélkül. A legerősebb Poéta volt, a folyamatosan javuló Dorottya ivadék most Vicen Pállal futott és biztosan verte a remek versennyel debütáló Paperboy-t. Vas Lady fia a kvalifikációs formájához képest sokat javult, stílusa és származása alapján az istálló nagy reménysége lehet a jövőben. Messzi harmadiknak a sokáig vezető Puszedli érkezett meg.

A héten vasárnap lesz ügető, kezdés a megszokotthoz képest később, 15 órakor!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr483173847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása