Kovács Sándor triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dárdahegy itt már megnyerte az Erdődyt

Meglepetés eredményt hozott a szezon eddigi legkomolyabb hároméves versenye. Könnyen győzött az ESDE Bt. ménje Dárdahegy, a kétévesen egy-egy nagydíjat nyerő két szenttamási favorit a vert mezőnyben végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nama két szezont kihagyott, majd két győzelemmel tért vissza

Meglepetéssel indult a nap, kevesen számítottak arra, hogy a hosszú kihagyás után legutóbb győzelemmel visszatérő Nama (L. Kasal) duplázni tud. A hétéves kanca a start után egyből az élre állt és hiába támadta őt a befutóegyenesben a későbbi második Mizantróp (S. Gerogiev) és a harmadik Iowa (ifj. Kozma I.), az előnyből maradt a végére egy félhossznyi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Silent Blessing erőlködés nélkül győzött

Az import Silent Blessing (Ján Alexandra am.) sikerét hozta a nyeretlenek versenye. Az Álmodó-Pakonyi istálló háromévese erőlködés nélkül öt hosszal verte a most debütáló Budapest Jo-t (Varga Z.) és a nagyot javuló Kardivot (ifj. Fejes L.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Armagedon Fire és Los Gonosz

Az 1900 méteres Háromévesek Versenye a magas favorit sikerét hozta. Armagedon Fire-nek (S. Georgiev) azonban alaposan meg kellett küzdenie a győzelemért, mert a múlt heti fiaskóját feledtető Los Gonosz (L. Kasal) keményen támadta még az utolsó métereken is. A harmadik helyet a szürke Notion (Nagy T.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musical Dancer talán meg sem izzadt

Az első részhez hasonlóan a nyeretlenek versenyének második részében sem kellett izgulnunk a győztes miatt. Musical Dancer (ifj. Kozma I.) start-cél győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, a Telivér Farm másodjára futó háromévese kilenc hosszal verte Starfish-t (L. Kasal). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Voldemort (Suták Csenge) állhatott fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezsuita fantasztikus utolsó kétszázat produkált

Két második helyezés után a Dreher Jenő Emlékversenyben megszerezte idei első győzelmét Jezsuita (S. Georgiev). Pedig a start után, de még a féltávnál sem tűnt úgy, hogy egyáltalán helyezést szerezhet a nagyon gyengén startoló négyéves, de elképesztő utolsó kétszázat produkálva a végén átszaladt mindenkin. A helyezéseken két Telivér Farmos ló osztozott, második lett Zadar (Varga Z.), harmadik France (ifj. Kozma I.).

Egyetlen (Paizs G.) is tartja jó formáját, a négyéves mén nagyon magabiztosan nyerte meg az 1900 méteres Húsvéti Hendikepet. Ezzel tovább javította statisztikáját, a legutóbbi öt futásából négy első és egy második helyet tud felmutatni. A második helyet Miss Double Six (Németh S.), a harmadikat némi meglepetésre Moliere (Varga Z.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rachel - Katonás - Argonauta

Meglepetéssel zárul az Amatőrverseny Hendikep. Rachel (Kövesdy Zs. am.) nem sokkal a start után az élre állt, a távoszlopon belül aztán ketten is szorongatták, de sikerült megőriznie első helyét. A második helyért nagy volt a küzdelem, végül Katonás (Pap Gabriella am.) lett a második, Argonauta (Kocsis Edina am.) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dárdahegy hosszakkal a mezőny előtt

Aztán meglepetést hozott a főfutam is, és megerősítette azt a tételt, hogy a kétévesen elért eredményekből nem következik feltétlenül a későbbi jó teljesítmény. A győzelmet a célegyenes bejáratánál élre álló Dárdahegy (Németh S.) szerezte meg, Kovács Sándor idomítottját meg sem tudták szorongatni a többiek. Második helyre óriási meglepetésre Corona Osama (ifj. Fejes L.) jött fel, a képzeletbeli bronz pedig Titulaire-é (S. Gerogiev) lett. A csikóként sikeres szenttamási telivérek a két utolsó helyen végeztek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 The Artful Dealer tavaly győzelemmel búcsúzott, idén győzelemmel kezdett

A nap legnagyobb hármasbefutó osztalékát mégsem a főfutam, hanem az azt követő Gróf Csekonics Gyula Emlékverseny Hendikep hozta. A The Artful Dealer (L. Kasal) – Fanbuddytastic (Hegedűs Cs.) – Pretty King (Paizs G.) befutási sorrendet olyan kevesen találták el, hogy az osztalék meghaladta a 118 ezer forintot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chica Bella néhány méterre első győzelmétől

A programot a nap „ötbés” hendikepe zárta, ahol Chica Bella (Varga Z.) start-cél győzelmet szerezett, elvesztve ezzel nyeretlenségét. Mögötte Golden Sun (Kiss S.) és Natália (ifj. Kozma I.) osztoztak a helyezéseken.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható:

http://dragon.intrex.hu/lovi/web/lovi/GEREDMEN11-04-24.HTM

A győzelmeken a zsokék majdnem testvériesen osztoztak meg, a tíz futamot nyolc különböző lovas nyerte. A trénereknél Kovács Sándor zárta a legjobb napot, ő háromszor is mehetett fotózásra, illetve azt is elmondhatja magáról, hogy a főfutam első négy helyéből hármat is megszerzett. Folytatás május elsején, mikor már a gyep pályán is rendeznek futamot, és a nap főversenye a Listed besorolású Batthány-Hunyadi Díj.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr12857931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MISKY KÁROLY 2011.05.05. 10:40:03

gyonyoru az elso foto, gratulalok a fekete-feher otlethez

MISKY KÁROLY 2011.05.05. 11:17:52

remek otlet a f-f hatter a fo fenykepen, gratulalok
süti beállítások módosítása