Menedzser (Varga Sándor) biztos sikere a Zala Szépe Díjban

 

Kilencedik startjára, a Zala Szépe Díjban veszítette el idei nyeretlenségét az AMMA Rt. klasszisa, Menedzser. A négyéves mén, Varga Sándor idomárhajtóval a kocsijában, egy jó startot követően, az első egyenesben alapozta meg későbbi győzelmét, a második körben minden támadást biztosan hárított és ért haza. Mögötte hárman szinte egyszerre érték el a célt, végül Lézer és Light Lady állhattak dobogóra, megelőzve a mutatkozó Landlord-ot. Impi egy ideig közel látszott.

Jacamia és Vicen Pál remek párost alkotnak. A néhány héttel ezelőtti győzelmük után, ezúttal is nyerőként fordulhattak vissza a versenyt követően. A recept is hasonló volt az akkorihoz, azzal a különbséggel, hogy most sokkal komolyabb tempót diktált a kanca, a többieknek szinte egy pillanatra sem volt esélyük, hogy a közelébe férkőzzenek. Levendula remek átlagformája most egy helyezésre volt elegendő, rajta kívül Jákfa is dobogóra állhatott. A favorit Miki helyezettként, a befutóban hibázott.

Teljes papírformát hozott a Diktátor Díj. A lassú versenyben sokáig úgy tűnt, hogy Nautika start-cél győzelmet arathat, de az utolsó ötvenen robbantó Maya Goal végül lefiniselte. Nem tudom, hogy Török István tudatosan várt-e ilyen sokáig, mindenesetre legalább a verseny vége látványosra sikeredett. A harmadik helyet Nikon szerezte meg Nyári zápor-t előzve.

Fél órával később újra az esélyesek játszották a főszerepet. Ez sem volt túl izgalmas futam, persze erről legkevésbé Járulék tehet. Kolozsi László hétévese szinte állva hagyta a mezőnyt az első félkörben és ellentmondást nem tűrően, szinte letávolozta vetélytársait. A jó esélyű és megbízható Jozsó a befutóban szaladt fel a nyerő mögé, míg Knock-down megőrizte a bronzérmét a korrigáló Jonatán-nal szemben.

A Kétévesek Versenyétől most is azt kaptuk, amit vártuk. Sajnos. A két lejelentett csikó miatt megcsappant mezőnyből ketten is hibáztak, Ocotona Jet biztos nyerőként a célegyenesben, a nagydíj-győztes Ördöglány az első kanyarban, míg Opál lány végig igen messze látszott. Őszi fény viszont nem rontott és biztosan szerezte meg pályafutása második győzelmét, most is Tolnay Lászlóval a kocsijában. Mögötte Obi Wan Kenobi és Oscar Wilde értek placcra.

Izgalmas hajrát, szép küzdelmet hozott a Jutalom Díj. A gyors kezdő Mode végig az élen ügetett és már-már a zsebében érezhette az aranyérmet, de az utolsó százon, az addig mögötte meghúzódó Muzsikaszó támadást indított és Nagy Ferenc II. vezérletével, a falon surranva, pont a célban elkapta. A favoritok csak a harmadik helyért küzdöttek, itt Nudli volt a jobb.

A Zöld Király Hendikepben Il Gatto iskolázott. Az Ali istálló büszkesége idei ötödik sikerét könyvelhette el, méghozzá úgy, hogy Nagyváry Andreának nem nagyon volt oka izgalomra a kanca sulkyjában. Az ellenfelek, nevezetesen a kissé talán elkésve támadó Itaka a célban voltak hozzá a legközelebb, erre mondjuk: a látottnál biztosabb győzelem volt. A harmadik helyre a nyerő tréningtársa, a kihagyást követően jól mozgó Lovely Beauty érkezett meg. Mambo Girl a második egyenesben hibázott.

Az Ulietta Hendikep heterogén mezőnyéből előzetesen kiemelkedett New Orleans és ha nem is könnyen, de behúzta első győzelmét. Horváth György háromévese végig a frontban ügetett és Napraforgó valamint a korrigáló Mácsó előtt ért haza.

Nem sikerült túl jól a Segédhajtó Kupa idei negyedik etapjának startja. Jegyzőnő reménytelen, Istis Augenweide nehéz helyzetbe hozta magát, Johanna Gold pedig vad galoppban kezdett, de Jármi is hibázott. A verseny végén Veréb Zsolt örülhetett, Knock ugyanis kézből hajrázta le a sokáig vezető Troja-t. A dobogó alsó fokára Képzőművész állhatott fel.

Az Amatőrversenyben a favorit Háremhölgy diadalmaskodott, idén már negyedik alkalommal. Kelemen Tamás kancája nyolcszáznál robbantott, ezzel el is döntötte a győzelem sorsát. Soraja Speed most jobban startolt, mint legutóbb, jutalma a második díj lett, míg mögötte Igloo ért célba, megelőzve Ilarita-t.

A nap utolsó futama szerencsére látványosra sikerült. Ránk fért! Mokány végig vezetve, biztosan haladt idei második győzelme felé, de Kolozsi László harcba dobta a startnál kis hibát vétő Indian Lady-t és az utolsó lépéseken meg is előzték riválisukat, ami a fiatal tréner duplázását jelentette. Miki Manó ismét hiba nélkül futott és közeli harmadikként végzett, Magic Diamond Way előtt. Machupichu a befutóban, jó pozícióban ugrott.

November első versenynapján jön az Őszi Kísérleti Verseny, majd két hét múlva a Ménesek Díja!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr952418459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása