Václav Janácek, ifj. Fejes Lajos és Paizs Gábor is triplázni tudott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kállai Pál Emlékverseny - Budapesti Díj finise

A favorit nyerte a mesterzsokéról elnevezett napi főfutamot október második versenynapján. Makaam (V. Janácek) a távoszlopon belül lendült támadásba és mindenkinél erősebbnek bizonyulva biztos győzelmet aratott.

A nap „ötbés” hendikepével indult a versenynap, ahol Lendület (Paizs G.) a célegyenesben egy kicsit kifelé tört, de ez nem akadályozta meg abban, hogy biztosan nyerje a futamot. Második Aranyeső (ifj. Kozma I.), harmadik Kesző (Bakos G.). Teljes szlovák sikert hozott az import nyeretlen kétévesek versenye, északi szomszédainké lett ugyanis a futam első két helye. Győzött Paola Princess (V. Janácek), második Daime (F. Drozda), a legjobb magyar tréningből futó ló Blushing Girl (Mészáros Zs.) volt, övé lett a harmadik hely. Élvezetes volt a Détári Sándor Emlékverseny befutója. Morgana (ifj. Fejes L.) kívül az élre kerülve visszaverte Königin (Virág A. am.) támadását, így utolsó métereken már nem forgott veszélyben a győzelme. A helyezésekért nagy volt a küzdelem, a harmadik helyet végül Figurázónak (Suták Csenge) sikerült megszereznie. Következett a hazai tenyésztésű csikók futama, ahol Rangos (ifj. Fejes L.) biztos start-cél győzelmet szerzett. Második lett a favorit National Gold (J. Línek), mögötte messze harmadikként az újonc Mandala (Noska J.) érkezett célba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álmos és Amfetamin küzdelme

Fantasztikus hajrát láttunk ezután a Kőbányai Díj nyerőjétől. Álmos (J. Línek) még a távoszlopnál is le volt maradva Amfetamintól (V. Janácek), azonban folyamatosan faragott hátrányából és az utolsó métereken sikerült egy rövid nyakhossznyival megvernie sokáig nyerőnek látszó ellenfelét. Mögöttük néhány hosszal a harmadik helyért is nagy volt a küzdelem, végül France-nak (ifj. Kozma I.) sikerült helyezést szereznie. A Nyeretlenek versenye volt a nap hatodik futama, ahol az Egyetlen (Paizs G.) – Szélforgó (ifj. Kozma I.) – Moréna (ifj. Fejes L.) befutási sorrend született. És született egy toplistás osztalék is, Szélforgó helye ugyanis 4.180.- forintot ért, ez a hatodik a galoppos hely fogadások osztalékainak listáján. Érdekes, hogy ez a hely osztalék magasabb volt, mint amennyit a futam sima befutója fizetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monster a célban

Start-cél győzelmet hozott az 1400 méteres Holdas János Emlékverseny. Monster (Paizs G.) remekül ugrott ki a gépből és a célig senkit sem engedett maga elé. Második lett a tavalyi sorozatnyerő, de idén eddig keveset futó Bodza (ifj. Fejes L.), harmadik Brisbane (Deczki A.). Kisebb meglepetést hozott a kétévesek Aquincumi Díja. A futamot biztosan nyerte Ballagó (Nagy L.), második lett Zylan (Bakos G.), a végére elfáradó favorizált Dárdahegynek (J. Línek) csak a harmadik hely jutott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makaam a győztes

 A Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díj volt a nap kilencedik futama. Tizenkét ló versenyzett a díjért, az esélyeket illetően erősen megoszlottak a vélemények, talán csak Makaam volt az, akit a játékosok többsége egyértelműen előre várt. A start után nem sokkal a rég látott Xi (Varga Z.) állt a mezőny élére, ő hozta a társaságot a célegyenesbe, majd egészen a távoszlopig az élen tudott maradni, ott aztán Apple Luro (ifj Fejes L.) és Makaam (V. Janácek) is elment mellette. Ők egy darabig fej-fejt küzdöttek egymással, az utolsó ötvenen azonban már látszott, hogy a futamot a favorit nyeri. A végén Xi lemaradt a harmadik helyről is, az utolsó métereken Admirális (J. Línek) megelőzte őt. A futam befutási sorrendje:

I. Makaam (V. Janácek)

II. Apple Luro (ifj. Fejes L.)

III. Admirális (J. Línek)

IV. Xi (Varga Z.)

V. Eliza Griffith (S. Georgiev)

Rendkívül izgalmas volt a tízedik futam befutója, ketten szinte teljesen egyszerre érték el a célt, a különbség mindössze egy orrhossznyi volt Katonás (ifj. Fejes L.) és Askja (F. Drozda) között, a magyar telivér javára. A futam harmadik helyét Tita (Varga Z.) szerezte meg. Végül az Októberi Díjban szlovák győzelem született, az első három helyen Black Mast (V. Janácek), Almarita (S. Georgiev) és Grafit (Paizs G.) végzett. A trénerek szemszögéből nézve újra egy kiegyenlített napot láthattunk, a tizenegy futamgyőzelmen hét idomár osztozott. Ami a lovasokat illeti a Janácek, ifj. Fejes, Pajzs hármas uralta a napot, mindhárom zsoké triplázott. Ami a folytatást illeti, október harmadik vasárnapján a sprintereké a főszerep, a napi főfutam az 1100 méteres Báró Wesselényi Miklós Emlékverseny lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr382364881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása