A Magyar Nemzet Online nyomán

A feljelentés adatai szerint a lóversenypálya bővítési munkálatai vetették fel a bűncselekmény gyanúját, amelyre még 2006-ban írt ki pályázatot az NL Kft. A lapunk birtokába jutott iratok szerint a versenyt a XVII. kerületi bejegyzésű Big-Best Bt. nyerte meg nettó 8,65 millió forintos ajánlatával. (A második legkedvezőbb pályázó 9,45 millió forintért végezte volna el a munkálatokat.) Az ügetőpálya bővítését a nyertes cégnek 2007. január 20-ig kellett volna befejeznie, ám öt nappal a határidő lejárta előtt módosították a szerződést arra hivatkozva, hogy változtak a tervek, és így maga a munka is. Az új megállapodás nyomán csaknem háromszorosára emelkedtek a költségek, így a Big-Best Bt.-nek az NL Kft. áfával együtt összesen 25,8 millió forintot utalt ki. Ráadásul a befejezési határidő is kitolódott 2007. május 15-re. Az átadás után a bővítményt az általunk korábban megkérdezett ügetősök szerint azóta sem lehet használni.
Az 1993 óta létező Big-Best Bt. a Magyar Nemzet birtokába került kimutatás szerint 2007-ben további hét szerződést kapott az NL Kft.-től, összesen 50,5 millió forint értékben. A Nagy Lajos birtokában lévő cég végezte például a Kincsem parkot és a Pillangó utcai metróállomást összekötő alagút takarítását több mint 3 millió forintért, és épített gyalogosutat a metró és a tribün között 28,6 millió forintért.

Teljes cikk az mno.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr111973462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása