Balog Lili beszélgetett Pető Sándor galopp idomárral


peto_2013_jan.jpg

BL: Milyennek értékeled az elmúlt évet?

PS: Kis létszámú istállómmal (15 ló) az előkelő negyedik helyen végeztünk a statisztikában. Húsz versenyt nyertünk. Teljes mértékben elégedett vagyok. (További adatok: 145 futás, 14 millió Ft összes nyeremény, mind dr. Ecsedi Leticia úrhölgy színeiben.)

BL: Ért csalódás az elmúlt esztendőben?

PS: Sajnos, igen. Apacslegény és Tobea Farmers Boy nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Gyógykezelésen estek át és várják a következő szezont. Tavaly a sok import közül igazán csak egy ló lett kiemelkedő versenyző, Raphael Santi.

BL: Melyik volt a legnagyobb sikeretek?

PS: Raphael Santi Derby helyezése nagy öröm volt számunkra. Ajánlott is remekül teljesített, bízom benne, hogy jövőre tovább tud javulni. Choir Solo remek szezont zárt. (Raphael Santi: 10 futás, két győzelem, 5,7 millió Ft nyeremény, amivel negyedik a lóstatisztikában. I. Dióspusztai Díj, Kisbér Díj. II. Magyar St.Leger, Szenttamási Díj. III. MFB 90. Magyar Derby, Lovaregyleti Díj, Szent István Díj. - a szerk.)

BL: Jelenleg hány lóval dolgoztok?

PS: Tizenkét lóval dolgozunk. Ügetünk, és lassú vágtamunkát végzünk, ez a pálya állapotától függ. Idén nem érkeztek importok, megpróbálunk ezzel a kis állománnyal minél eredményesebb szezont zárni.

BL: Mit tervezel a következő szezonra?

PS: Két háromévesünk van. Perfect One és Demokrácia. Perfect One nagy reménységünk, bízom benne, hogy javulni fog. Ebben az esetben, akár a legjobbakhoz is felérhet. Demokrácia örökös helyezett, hasznos ló lesz.

Egy csikónk van, szép erős. Bizakodunk.

Raphael Santi-tól továbbra is jó szereplést várok. Remélhetőleg Apacslegény és Tobea Farmers Boy is egészséges marad.

BL: Bakos Gábor az egész szezonban élvezte a bizalmadat. Elégedett vagy vele?

PS: Gábor kitűnően oldatta meg a rá bízott feladatokat. Jövőre is ő lesz az istálló lovas. Szorgalmas, csendes, tehetséges fiatal, megérdemli a lehetőségeket.

BL: Versenyzel jövőre?

PS: Nem. Munkában napi 4-5 lovat lovagolok. Viszont, versenyezni már nem szeretnék.

BL: A Lidohill csikókról mi a véleményed?

PS: Volt szerencsém Lidohill-t munkában és versenyben is lovagolni, fantasztikus versenyló volt. Nehéz természetű, de nem kezelhetetlen. Sok csikóját lovagoltam. Rengeteg türelem kell hozzájuk. Sajnos klasszis utódja nem született. Többet vártam tőle. Steady as a Rock csikóit nagy érdeklődéssel várom.

BL: Hogyan látod a magyar lóversenyzés jövőjét?

PS: Bízom benne, hogy az új fogadási rendszer miatt javuló tendenciát fog mutatni.

BL: Mi a véleményed a zsoké iskoláról?

PS: Nagyon jó kezdeményezés. Az utánpótlás fontos. Az én istállómban négy tanuló van. Hosszú és rögös út áll előttük.

Végezetül szeretném megköszönni az Ecsedi családnak a lehetőséget és a bizalmat. Valamint, kollégáimnak a kitartó szorgalmas munkát. (Az Ecsedi istálló az előkelő harmadik helyen zárta a tavalyi szezont az istálló statisztikában, a 2011-es 12. hely után.)

BL: Köszönöm! Sok sikert nektek!

PS: Köszönöm! 

(Fotó: Balog Lili. Pető Sándor idomár és Bakos Gábor istálló zsoké)

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr685019992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Katalin Mária 2013.01.18. 08:27:11

Kedves kép, de "ki" a két ló??
süti beállítások módosítása