Mesterhármas

2012.09.18. 11:22

Nick Nolte (Váradi Sándor) nyerte az Uli Díjat

 

Váradi Sándor mesterhármasa

 

Nick Nolte és Váradi Sándor volt a múlt szombati versenynap két főszereplője. Az ötéves mén idén bombaformában versenyez, egyértelmű favoritja volt az Uli Díjnak. A verseny nem hozott meglepetést, Nick Nolte gyorsan élre állt, relatíve közepes tempót diktált, így is folyamatosan tartotta minimális előnyét az üldözőkkel szemben. A befutóban aztán meghúzott, és hiába közelített hozzá Naomi, a látottnál biztosabban ért haza. A harmadik helyre a folyamatosan formát futó Jorvik Viking érkezett meg. Váradi Sándor rendkívül higgadtan hajtotta lovát, pont annyit kért tőle, amennyi a győzelemhez feltétlenül kellett. Így tett a másik két hajtásakor is, százszázalékos teljesítménnyel zárta a napot.Nick Nolte-Váradi.jpg

Fél órával az Uli Díj előtt Oldworld Mast volt a fiatal segédhajtó társa. Hajnal Tibor importja első versenyében hibával futott, majd győzelemmel javított, most pedig folytatta a megkezdett sorozatát. Eleinte Penelope Jet, majd a szlovén Delta Dream járt az élen, a befutóban viszont már Oldworld Mast volt a legerősebb, és biztosan utasította vissza a térhátránya ellenére remekül futó Olasz Lány támadását. A nyerő istállótársa, Paladin TIM eleinte közel volt, majd lemaradni látszott, a végén aztán megint elindult, és feljött harmadiknak. A legutóbb korrigáló Pimri bizalommal indult, de durva hibával kezdett.

Hasonló volt a befutó forgatókönyve a Grammofon Hendikepben. Az első érvényes indítást követően Kathy Sun elfulladt, így le kellett fújni a futamot. Másodjára már nem volt gond, a favorit Nikki-vel hamar jó pozíciót teremtett magának Váradi Sándor, majd a befutóban lekopírozta előző hajtásait, kézből vette át a vezetést, hiába rohamozott Mariska, a nyerőre nem jelentett igazán veszélyt. Igéző is jól hajrázott, így a sokáig biztos helyezettnek tűnő Kerámia leszorult a dobogóról. Ivett sokáig elöl volt, de a végén lehajrázták. Noble Rose gyengébb volt a vártnál.

Juhász Balázs két idomítottja, Rózsakert és Racing Athlete egymás között döntötte el a Kétévesek Versenyét. Komoly küzdelemről nem beszélhetünk, mert Rózsakert az utolsó nyolcszáz méteren már nagyon magabiztos volt, és győzelme egy pillanatig sem volt kétséges. Jungfrau lánya, Reine Fille második versenyében tovább javult, és megszerezte a harmadik helyet. A Szalay-nyerő Radium Boy a második kanyarban hibázott, Rubino TIM nem a helyéről indult, ezért már csak versenyen kívül produkálhatott egy igen gyors kilométert.

Továbbra is remek formában versenyez Jegyzőnő. A rutinos kanca, Pintér Gyulával a kocsijában verte magabiztosan az Amatőrverseny Hendikep mezőnyét. Egy ideig Harpia Bege járt az élen, de féltávtól már Fejér Kornélia lova dominált, küzdelem csak a helyezésekért alakult ki. A falon védekező Nikon, a középen utat kereső Napraforgó, és a kívül támadó Jávor Class csatázott a placcokért, végül Jávor Class lett a második, Nikon pedig a harmadik, ezen sorrenden a futamot követő óvás sem változtatott.

A nap nyitó versenyében a favorit Nevegal durva hibája borzolta a papírjátékosok idegeit, Ophelia viszont köszönte a lehetőséget, és start-célban sétált haza Papp Istvánnal a sulkyjában. A nyerő istállótársa is jól mozgott, Oscar Wilde, Ostrom társaságában próbált támadni a végén, de csak közelíteni tudták az autóstarttal ismét eredményes Ophelia-t. Ostromé lett végül az ezüstérem, a négyéves, Vicen Pállal egyre megbízhatóbbnak és nem utolsósorban erősebbnek tűnik. Olajfás egy ideig közel látszott.

Szintén az AMMA istálló sikerével végződött az Orlando Hendikep. A magas esélyt képviselő Montgomery egy éves „hallgatást” követően győzött ismét, tette mindezt Németh Viktóriával. A hatéves mén dolgát a hosszú kihagyás után remekül futó Jackson próbálta megnehezíteni, de a 16,8-as nyerő formával nem lehetett mit kezdeni, a szürke így is hatalmas egyéni rekorddal tért vissza. Nobile harmadik helyére senki sem volt veszélyes, a szétesett mezőnyből Indiana Rosa jött fel a dobogósok mögé.

Nem volt túl izgalmas a Fantom Hendikep, ami Mistral-nak köszönhető. Vezér Emese lova néhány napja korrigálta galoppjait, most pedig átlagformát futva is távolozni tudta ellenfeleit. A célban közel negyven méteres volt a kanca előnye az ismét mutatkozó Ottey Boss előtt. Nótás Fanti trénerével ismét jobb volt, O’Pennina viszont csalódást okozott. Jópofi az első kanyarban hibázott, és esett ki a versenyből.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr564785578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása