Ollyan nincs (Fazekas Andrea am.) a 98. Hungária Díjat is megnyerte

 

Malandro Mader (Rudolf Haller) vitte haza a Marschall József Emlékverseny trófeáját

 

Ollyan nincs ismét bizonyította, hogy évjárata élére ugrott, Fazekas Andreával, a Szent István Díj megnyerését követően, a 98. Hungária Díjban sem talált legyőzőre. A versenyben sokáig az élről induló háromévesek domináltak, közülük is a két vendég, Principessa Ovi és Arrived Dream, de a második körre fordulva már a négyévesek is megérkeztek, Orlando Bloom és Ollyan nincs felment a vezető lovakhoz, és a befutó elején már látszott, hogy ők döntik el a versenyt. Kétszáz méterrel a cél előtt még Orlando Bloom látszott elöl, de Ollyan nincs ismét nagyon erős volt a végén, és biztosan előzte meg tréningtársát, méghozzá 17,1-es új, kategóriás pályarekordot ügetve. Kaszás Gergő tenyésztő-tulajdonos joggal lehet boldog, Naná után ismét komoly klasszist adott C’est la Guerre. Ollyan nincs az év hátralévő részében újabb kiemelt versenyeket nyerhet, ha így folytatja. Orlando Bloom-ra sem lehet panasz, nagyot futott ő is, mögötte a szlovén Principessa Ovi-nak jutott a harmadik hely, akit két másik hároméves, Arrived Dream és a nagyot javuló Conway Boko követett a célban. A gyors versenynek köszönhetően az „öregek” nem tudtak küzdelembe érni.

Szenzációs mezőny gyűlt össze az idei Marschall József Emlékversenyben, bár sajnos két lovat nem engedtek át a határon, így tizenegyen álltak végül starthoz. A mezőnyben mindössze három magyar lovat találhattunk, közülük Night Lady-nek volt esélye arra, hogy megszorítsa a külföldi klasszisokat. A start után, és tulajdonképpen az egész verseny alatt, a várakozásoknak megfelelően az Alegro – Akkon – Malandro Mader trió látszott remek pozícióban, velük csak Defender MS tudta tartani a tempót. A befutóban Alegro már nyerőnek tűnt, de a távoszlopon belül galoppozott néhány lépést, így a győzelem Malandro Mader-nek jutott, akit a világklasszis Rudi Haller hajtott. A kilométerátlag 13,6, ami új versenyrekord! Defender MS sokkal jobban ment, mint egy hónapja, a címvédő Akkon-t előzve bejött másodiknak. Night Lady nem futott teljesen zavartalan versenyt, így is hozta remek formáját és értékes negyedik helyezést szerzett.

A Dora Díj igen látványos befutó után dőlt el. A gyilkos kezdőtempóról Mellby Schwim és az őt tartani igyekvő Youp Lucswolle gondoskodott, utóbbi azonban az első kanyarban elugrotta magát. Ezt követően Mellby Schwim sokáig nagy fölénnyel vezetett, de csak az utolsó kanyarig bírta, ekkor jelent meg mögötte Nobody és Oguz. Az egyenesre érve még Nobody vezetett, de Oguz (Fazekas Imre) nagyon jött és lehajrázta ellenfelét. A lefutási idő 15,7 – ez is korosztályos pályarekord! A bronzérmet Vernon Boko szerezte meg.

Szintén Fazekas Imre örülhetett a Harpagon Hendikep II. részét követően, hiszen Magda megszerezte idei első győzelmét. A hatéves kanca újra hosszútávon próbálkozott, végig a vezető Kerámia mögött ügetett, a befutóban aztán nagyon meglódult és magabiztosan sétált haza. A papírformát Olajfás harmadik helye tette teljessé.

Horváth György sem akart kimaradni a családi sikerekből, a 2012-es segédhajtó Kupa aktuális futamában Numero Uno-val aratott győzelmet. A remek formában versenyző ötévesnek, a szintén komoly esélyt képviselő Montgomery-vel kellett harcolnia a befutóban, végül kis különbséggel a Zádor-utód haladt át elsőként a célon. A szürke Nebraska egy újabb helyezéssel igazolta, hogy mindig lehet rá számítani.

A Bajnok Hendikepben is csak az utolsó métereken dőlt el a győztes kiléte. Eleinte Lencsi vezetett, majd Joyous Woman került az élre és a finisre is vezető helyen fordult. Az utolsó százon azonban komoly küzdelemre kényszerült, mert a várásra hajtott Jogging (Varga Sándor) nagyon jött és a legjobbkor, pont a célban volt elöl. Kométa átlagformát futva végzett a harmadik helyen, megelőzve Guernica-t.

Ennél is szorosabb volt a befutó a Harpagon Hendikep első részében, pedig a verseny alatt mindenre lehetett számítani, csak erre nem. Másfél körön keresztül Járulék különszámát figyelhettük, a kanca hosszak özönével járt az élen, de a hajrához közeledve fáradni látszott, és a nagyon meginduló Keeper pillanatok alatt utolérte. Az utolsó háromszáz méterhez érve szinte mindenki azt hitte, hogy Keeper könnyen szalad majd át ellenfelén, de lendülete a befutó közepén megtört, Járulékot pedig felrázta Kolozsi László, és végül orrhosszal megnyerte a versenyt. Knock-down nagyon jött a végén és megküzdött a harmadik helyért Örömtűzzel. Kolostor ismét a finisben indult meg igazán, és közeli ötödiknek érkezett meg.

A vártnál talán simább és kevésbé látványos versenyt hozott a Paris Hendikep. Az esélyesnek vélt Cartagena csak másfél körig bírta erővel, Káleb és Gólyaláb pedig még ennyire sem játszott szerepet, nem úgy Hurry Up Star. Boros Károly rutinos kancája ismét jobb, sőt legjobb formájával rukkolt elő, és küzdelem nélkül nyerték a futamot. Miki Manó nyerés után tovább jött előre, és óvatosabb hajtással is másodiknak jött fel, mögötte Harpia Bege érkezett meg a dobogó alsó fokára, régóta várt produkciót nyújtva.

Poetica Saf (Hajnal Tibor) könnyű győzelmét hozta az Addicted Díj, az olasz import ismét hiba nélkül futott, ami, mint eddig mindig, első helyezést ért számára. Kalina-t ezúttal várásra próbálta hajtani idomárhajtója, de a kanca nem tudott annyit jönni a befutóban, hogy veszélyt jelentsen a nyerőre. Mivel a remek pozícióban versenyző Oberon hibázott az utolsó kanyarban, Norman szerezte meg a harmadik helyet, Násfa pedig csak kis különbséggel csúszott le a dobogóról.

Folytatta remek sorozatát és zsinórban negyedszer is győzni tudott Nőcsábász (Veljko Mazsity) a hosszútávú Csicsóka Díjban. Az egyre érettebben mozgó és komolyabb időket ügető mén, a befutóban érte utol és terítette le a sokáig biztos előnnyel rendelkező Nixon-t, akit a célban még Magic Diamond Way is megelőzött.

Balogh Bernadettel most sem talált legyőzőre Jewel, az Amatőrverseny Hendikepben. A gyors kilencéves, szokása szerint állva hagyta ellenfeleit az indítást követően, és előnyét megtartva, szerezte meg idei harmadik sikerét. Eleinte Nelli Gull és Lady Diamond ügetett hozzá a legközelebb, a befutóban aztán Kitty Magic jött fel mögé a második helyre Nelli Gull elé. Názáret a vártnál jóval halványabb volt

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr304765758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása