Zizania a Blaskovich Emlékverseny nyerője

 

Három Listed verseny és egy Elit kategóriás díj a csikók számára, egy ilyen versenynap láttán azt hiszem a legkényesebb ízlésű galopprajongók is elégedettek lehettek múlt vasárnap. A nagydíjakban különösebb meglepetés nem született, a Kincsem Díj Ostinato, a Kovács Mihály Emlékverseny Completta, az Imperiál Díj Makaam győzelmét hozta, egyedül a csikók részére kiírt Blaskovich Emlékversenyben született kisebb meglepetés, amit Zizania nyert meg. A nap Kovács Sándor szempontjából különösen sikeresnek mondható, a champion idomár által trenírozott lovak ugyanis három győzelmet is szereztek, a Kovács Mihály Emlékversenyben pedig az istállójából futó négy telivér az első négy helyen végzett.

Izgalmas versennyel indult a nap, a mérföldes ötödosztályú hendikepben az első három helyezett szinte egyszerre esett be a célba. Az utolsó galoppugrások Kagánnak (Paizs G.) sikerültek a legjobban, nyakhosszal sikerült megelőznie a második helyezett Szélforgót (Rácz A.), aki fejhosszal verte a harmadik helyezett Sárkányszívet (ifj. Kozma I.).

A nagy számú nevezés miatt osztani kellett az V/b-s lovak 1100 méteres versenyét, időben először a második részt futották, amit a favorit El Hierro (Varga Z.) biztosan nyert meg. Második lett Ifiasszony (Kocka Á. am.), harmadik Nexus (Timár Zsuzsa).

Hazai tenyésztésű csikó nyerte a kétévesek 1300 méteres Blaskovich Ernő Emlékversenyét (Elit kat.). Zizania (ifj. Kozma I.) valamivel a távoszlop előtt állt az élre, és biztosan őrizte előnyét üldözői előtt. Második lett a szintén magyar tenyésztésű Malibu (Varga Z.), harmadik az újonc Jerrycan Dance (Kerekes K.).

Könnyen nyerte a másodosztályú 1600 méteres hendikepet a szlovák My Great (P. Lukascik). A második helyen végző Ideal Match (S. Georgiev) a végére ugyan sokat ledolgozott a hátrányából, de csak megközelíteni tudta a nyerőt. A harmadik helyen a rég látott Dvoríky Dream (J. Línek) végzett.

A nap első nagydíja az Imperiál Díj (Listed) volt, a mérföldes futamban hét telivér indult. Start után egyből Makaam (ifj. Fejes L.) állt az élre, és a hatéves sárga végig vezetve, biztosan nyerte a futamot. Meglepetésre a szlovák tréningből futó Dr Guru (R. Sara) lett a második, Ypsilon King (J. Línek) a harmadik.

Az esélyes Megigéző (Kocka Á. am.) nyerte a Nemzetközi Amatőrverseny Hendikepet (IV.o.), az Althaus istálló háromévese biztosan utasította maga mögé a többieket. Második lett Margaret Queen (Virág A. am.), harmadik Zandirhám (Manuela Slamanig am.).

Heten álltak rajthoz a 2400 méteres Kincsem Díjban (Listed), ahol a tavalyi és az idei derbynyerő összecsapása igazi csemegének ígérkezett. Nem is kellett csalódnunk, mert a két favorit egymás közt, látványos küzdelemben döntötte el az első hely sorsát. A célegyenesbe érve egy darabig fej-fejt küzdelmet láttunk, majd Ostinato (Kerekes K.) sebességet váltott, pár hosszas előnyre tett szert, amiből faragott a célig a második helyezett Latin Lover (J. Línek), de utolérni már nem tudta a négyéves mént. A két favorit mögött a szlovák tréningből érkező Pacino Mo (R. Sara) szerzett még helyezést.

Az osztott „ötbés” hendikep első részével folytatódott a program, a homokpályás sprintfutamot könnyen nyerte a favorit Skirt Chaser (Varga Z.), második lett Nadír (Farkas L. am.), harmadik Kamaftu (Bihari Alexandra am.).

A hazai tenyésztésű telivérek legnagyobb versenye, a derbytávra futott Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíja (Listed) következett ezután. A futam utolsó háromszáz métere izgalmasra sikeredett, az első három helyen végzett lovak közül mindegyiknek volt nyerő momentuma. A győzelmet végül a hatalmasat hajrázó Completta (Kerekes K.) nyerte meg a célegyenesben sokáig vezető Ében (S. Georgiev) előtt, a harmadik helyet meglepetésre Színarany (ifj. Kozma I.) szerezte meg, aki ha helyet kapott volna a falon, talán előrébb is végezhetett volna.

A napot egy harmadosztályú, 1200 méteres hendikep zárta, amit az egy osztályt visszalépett Grafit (Deák Sára am.) biztosan nyert meg. Második lett Praire Hill (Bakos G.), harmadik Agapé (Varga Z.).

A nyerők közt három duplázót és egy triplázót találtunk, a lovasoknál Varga Zoltán és Kerekes Károly, az idomároknál Tormási Gyula tudott kettőt nyerni, a tréner Kovács Sándor pedig háromszor is mehetett fotózásra a győztesek körébe. Kovács Sándor ráadásul azt a bravúrt is elkönyvelheti, hogy a magyar tenyésztésű lovak „derbyjében” a négy indulója az első négy helyen végzett. Folytatás egy csendesebbnek ígérkező versenynappal, ahol a napi főverseny a Kincsem Park Díja (I. kat.) lesz.

A hivatalos eredményeket itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-09-02.HTM

A versenynapon készült fotókat ezen a linken tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16616853-4d12672c

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr254755285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása