Fantasztikus utolsó kétszáz métert hozott a múlt vasárnapi főfutam, ahol nagyon kicsi hiányzott csak a szezon eddig legnagyobb meglepetéséhez. A győzelem az utolsó galoppugrásokon dőlt el, a célban végül Raphael Santi volt legelőrébb, a derbyharmadik a lehető legkisebb különbséggel nyerte a Kisbér Díjat.

A versenynap előtti komoly esőzés miatt a homokpályára kiírt mérföldes futamokat a gyepen rendezték, így volt ez a nap első futamában is. Talán ez is közrejátszott abban, hogy meglepetéssel indult a nap, győzött Diadalünnep (Suták Csenge), a második helyet Warning Hill (P. Lukascik), a harmadikat Tita (Fézer R.) szerezte meg, a futamban hármasbefutó találat nem is volt, így a következő futam jackpottal indult.

A nyeretlen csikók 1100 méteres versenye volt ez a futam, ahol jött a papír, az első három helyen a három leginkább esélyesnek tartott ló végzett. A győzelmet Fausztusz (ifj. Kozma I.) szerezte meg, második Love Game (Mészáros Zs.), harmadik Vincellér (ifj. Fejes L.).

Két negyedosztályú, mérföldes hendikepet is rendeztek július utolsó vasárnapján, az első ilyen futamot Jessie (Süki Laura am.) nyerte, akivel lovasa épp annyi helyet talált a falon, hogy ott a többiek elég kerülve biztosan nyerje a futamot. Második lett Sasfiók (Timár Zsuzsa), harmadik Rézkígyó (Suták Csenge).

Kétszázzal nőtt a táv és két osztályt léptünk feljebb a következő futamban, ami az utolsó százon dőlt el, ekkor került ugyanis Ideo (S. Georgiev) a starttól vezető Miss Double Six (Paizs G.) elé, és nyerte meg biztosan a versenyt. A harmadik helyen Walderon (Fézer R.) végzett.

Az esélyes Makaam (ifj. Fejes L.) könnyű győzelmét hozta az Epsomi Díj (II.kat.). A sárga mén start után egyből az élre állt és erőlködés nélkül őrizte pozícióját, növelte előnyét. Második lett Silent Blessing (N. Murru), harmadik Vanity Queen (Tormási Gy.).

A befutó egyenes közepén egy ideig küzdött egymással az 1100 méteres ötödosztályú hendikepfutam első két helyezettje, az utolsó ötvenen aztán a szlovák tréningből érkező Ary (P. Lukascik) volt az erősebb és biztosan verte a sokáig szívósan védekező Nadírt (Nagy T.). Mögöttük Rudolf (Fézer R.) szerzett még helyezést.

El is érkeztünk ezzel a Kisbér Díjhoz (Elit kat.), ahol egy orrhosszon múlt a szenzáció. A 2000 méteres futamban hét telivér indult, a mezőny a starttól élen álló Fejedelem (Rácz A.) vezetésével érkezett a célegyenesbe. Ott mindenki arra számított, hogy az esélyes lovak átszaladnak rajta, azonban a vezető ló növelte a tempót és szívósan védekezett. Az utolsó métereken aztán megérkezett a falon korábban zsákutcába kerülő Raphael Santi (Bakos G.) és egy orrhossz különbséggel megverte Fejedelmet, aki fél hosszal végzett istállótársa Mediplomat (N. Murru) előtt. A toronymagas favorit Ostinato (S. Georgiev) csak negyedik.

A gyepre került V/b-s hendikep második része következett ezután, az 1600 méteres futamot a távoszlopon belül nagyot hajrázó Belle Lord (ifj. Kozma I.) biztosan nyerte meg. A helyezésekért nagy volt a küzdelem, a második helyet Kesző (Ján Alexandra), a harmadikat Twinkling (Dobrovitz B.) szerezte meg.

Közben egyre sűrűbben tekintgettünk az égre, mert közeledett a vihar, egyre sötétebb lett a pályán, de szerencsére még sikerült lefutni az utolsó futamot. Ez a negyedosztályú, 1600 méteres hendikep második része volt, ahol a Bársonyka (Nagy T.) – Vader Nagyúr (Bakos G.) – Katonás (Timár Zsuzsa) befutási sorrend született, majd pár perc múlva megérkezett az ítéletidő.

Ami a lovasokat, idomárokat illeti, nagyjából egyenletesen osztoztak a győzelmeken. A két kategóriában összesen hárman mondhatták el magukról, hogy egynél több győzelmet szereztek, a zsokéknál ifj. Kozma István, a trénereknél pedig Friebert Attila és Kovács István II. tudott duplázni. Folytatás már augusztusban, rendhagyó módon szombaton, mikor a Magyar Kancadíj (Listed) lesz a napi főverseny.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-07-29.HTM

A versenynapról készült fotókat itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/16248135-2cce17d9

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr794689157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása