Dacolva a júliusi rekkenő hőséggel, mintegy nyolcvan lóverseny barát gyűlt össze július 8-án délelőtt, egy barátságos labdarúgó mérkőzésre a Kincsem Parkban. A lóverseny barát kifejezést ezúttal nem kell tovább finomítanunk, mert ügetősök és galopposok húztak stoplis cipőt és mezt a II. hely előtti füves téren megrendezett meccsen.

 

A mérkőzés megrendezésének komoly hagyományai vannak, hiszen idén nyolcadszor került sor a két versenyüzem képviselőinek összecsapására a zöld gyepen. A mérkőzés reggel tízre lett meghírdetve, de mivel mindehová szeretek hamarabb érkezni, már kilenckor ott voltam a helyszínen. Nagy István főszervező, a MAFE titkára és Csordás Emil idomár már a helyszín berendezésével voltak elfoglalva, hamar helyükre kerültek a székek és az asztalok. A régi tribün oldalában, egy árnyékos helyen jókora üstben már javában fortyogott a csülkös bableves. Gráf András, akit az alagi bográcspartikra járók jól ismernek remek főztjéről, nagy szakértelemmel és élvezettel keverte az ételt, vágta gusztusos darabokra a húst, sürgött-forgott, s dolgozott Csordás mester keze alá.

 

Tíz órakor kezdtek megérkezni a résztvevők: hajtók, zsokék, idomárok, tulajdonosok, tenyésztők, a lóverseny pálya ismert közönsége. Szép számmal képviseltette magát a jövő nemzedék, az utánpótlás is, vagy tucatnyi tizenéves fiú öltött futbal felszerelést magára. (Nehéz lenne mindenkit névszerint felsorolni, de szavak helyett beszélnek majd a csatolt fényképek.) A Kincsem Park személyzete már jó előre kijelölte a pályát, nem volt más hátra, mint kivárni, míg a csapatok felállnak, s a bíró a sípjába fúj.

 

A játékosokat nem zavarta a kánikula, rendkívül hősiesen küzdöttek egymás ellen és a forrósággal, s a közönség hangulata is a hőmérő higanyszálával együtt emelkedett. A meccs során volt lehetőség rá, hogy a csapatok játékosokat cseréljenek, így legalább negyvenen szórakoztatták a lelátón ülő publikumot. A nézők tapssal, élcelődő bekiabálásokkal és sportszerű szurkolással köszönték meg a sportolók helytállását az egyre fokozódó hőségben.

 

A mindvégig a fairplay jegyében zajló mérkőzés alatt jónéhány tucat palacknyi ásványvíz fogyott el, mire beállt a végeredmény. Hogy ez pontosan mennyi is volt, 6:3-e vagy 7:2 senki nem firtatta különösképen, ki ezt, ki azt a verziót jegyezte meg magának. Egy dolgot nem lehetett elvitatni csak: az ügetősök nyertek. Mielőtt a játékosok levonultak a gyepről hangos taps köszöntötte a bravúrosan védő, a galopposok csapatát erősítő kapust, Keinauff Zoltánt. Nem rajta múlott a galopposok vesztesége.

 

A játékosok a zuhanyzás után, felfrissülve telepedtek az asztalok mellé, a meccs fordulatait vitatták meg, de mivel az üst felől ínycsklandó illatok szálltak minden felé, s a csülkös bableves is hamar elkészült, kisvártatva az a csend uralkodott el az árnyat adó fák alatt, amely rendszerint egy jóízűen evő társaság falatozását veszi körül. Mintha a földből nőttek volna ki, előkerült néhány rekesz sör is, s miután mindenki bőséggel evett, megindult a sztorizgatás, adomázgatás, egymás ugratása. Az arcokra kiülő megelégedett mosolyokból, hangos kacagásból, a jóllakott arckifejezésekből arra következtettem, hogy mindenki remekül érezte magát, s amikor a vége felé elcsíptem a társaságot néző Nagy István pillantását, össze is mosolyogtunk, mert tudta, hogy tudom, hogy mire gondol: ismét sikerült egy olyan rendezvényt megszerevezni, amely kapcsot jelent a két versenyüzem szereplői között, sikerült jó hangulatban együtt küzdeni, játszani és távolról sem utolsó sorban színvonalasan, jó magyaros étellel vendégül látni a meghívottakat.

 

Nagy István elbúcsúzásunkkor külön kitért rá, hogy idén a helyszín biztosítása mellett a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft., de szokásunkhoz híven, maradjunk csak a Vállalat elenevezésnél, szóval a Vállalat vezetése, személy szerint Haál Gábor úr, fontosnak találta, hogy ez az évek óta zajló, mára hagyományossá vált mérkőzés ismét megrendeztessék, s ehhez anyagi segítséget is volt szíves nyújtani. Ezúton is köszönjük igazgató úrnak a támogatást, s a szervezőknek, élükön Nagy Istvánnak a szívélyes és színvonalas szórakozást és vendéglátást.

 

Képbeszámoló: http://www.flickr.com/photos/pejko/ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr734646353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása