Night Lady (Hajnal Tibor), Palkó (Joó Róbert) és Radium Boy (Veljko Mazsity) a fókuszban

 

Mindhárom kiemelt nagyversenyben jól futottak a favoritok és a Csordás Árpád Emlékverseny sem tartogatott meglepetést. A későbbi kezdés ellenére kánikula fogadta a versenyzőket és az ügető szerelmeseit szombaton, a futamokra összességében nem lehetett panaszunk.

Az idén másodjára lefutásra kerülő Ötévesek Nagydíja taktikai versenyt és Night Lady újabb sikerét hozta. A libasorban helyezkedő csapat csak az utolsó hatszázon mozdult meg, Hajnal Tibor végig figyelte, hogy merre jár az egyik nagy ellenfél, Naná, szinte egyszerre lendültek támadásba. Az utolsó fordulóban már Night Lady és Naná vezette a mezőnyt, előbbi könnyedén tartotta előnyét és újabb nagyversenyt nyert. Naná mögött a nyerő tréningtársa, Nick Nolte lett a harmadik, az ezúttal kicsit halványabb Nemesúr előtt. Nacho Nico sokáig vezetett, de a végét nem bírta.

Izgalmas versenyt és majdnem meglepetést hozott a Derby Kísérleti Verseny. Puszedli végig vezetve kis híján hazaért, de az utolsó pillanatban, pontosabban a befutó közepén utat találó Palkó (Joó Róbert) pont a célban letakarta. A másik favorit, Poéta nem futott rossz versenyt, de meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Paperboy a vezetők mögött érkezett a befutóra, ott azonban hibázott. Patricia az utolsó fordulóban, harmadik spúrban megindult, de a végére elfáradt.

A kétévesek első versenyét, a Szalay János Emlékversenyt mindig különös izgalom előzi meg. A jövő generációjának bemutatkozása idén remekül sikerült, az előzetes várakozásoknak megfelelően többen is jó formával kezdték pályafutásukat. Rubino TIM olyan tempóban kezdett, amire kevés példát látunk a hazai csikófutamokban, ennek azonban az utolsó félkörben meglett a böjtje. A befutóra már Radium Boy és Veljko Mazsity hozta a mezőnyt, és remek idővel, versenyrekord beállítással nyerte a versenyt. Ruby Reeves sokat javult kvalifikációs formájához képest és jó második lett Rádiházi lány és Reménysugár előtt. Rózsakert hibával futott, de tréningtársa, Racing Athlete is ugrott.

Az év elején elhunyt Csordás Árpádra emlékeztünk a napi főfutammal. Lady Luna (Rene Hanzekovic) legjobbját nyújtotta, végig vezetve, magabiztosan nyert egy újabb versenyt a Kincsem Parkban. Amazing Lobell is kitett magáért, de csak megközelíteni tudta a nyerőt a célig. El Presidente jó formája ismét helyezést ért. A dobogósok mögött végző trió is remek időt futott, legközelebb ezzel főszereplők lehetnek.

Fejér Kornélia duplájával indult a versenynap. Az első futamban Jegyzőnő, a másodikban Handa javította meg topját, és győztek magabiztosan. Előbb Glitter Star és Happy Bluejay, majd Jópofi és Cartagena végzett még dobogón, de a gyors versenyekben sokan javítottak utolsó formájukon. Oby Goal gyorsan feledtette múlt heti hibáját, és ellentmondást nem tűrő stílusban sétált haza Lakatos Csabával az Elégtétel Díjban. Black Coffee és Májusi eső placca nem volt meglepő, egyedül Gallado hibája érte kellemetlenül a favoritjátékosokat. Remek formáját újabb győzelemre váltotta Kiskegyed, ezúttal Boros Károllyal. A Segédhajtó Kupa hosszútávú etapjában Napraforgó és Kolostor végzett a nyerő mögött, hármasbefutóra azonban mindössze egyetlen találatot számlált a Totalizatőr. Teljes papírformát hozott az Amatőrverseny Hendikep, Miklós (Kelemen Viktória) az utolsó százon verte Kis Herceget. A hatéves mén legutóbb korrigálta hibáit, most pedig megszerezte idei első győzelmét. Jetti Lobell és Lear Király külön meccset vívott a dobogó harmadik fokáért. Az élről forduló Levendula és Kisasszony végig dominált az utolsó futamban, a győzelem sorsa pedig csak az utolsó métereken dőlt el – Kolozsi László lova javára. A gyors versenyben Knock-down lett a harmadik, míg a favorit Guernica a negyedik helyig jutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr44637583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása