BulleitMintJulep_L.jpgKét évvel ezelőtt a hazai turfrajongók kezdeményezésére elindult egy törekvés, amelynek célja a lóversenyzés társasági esemény mivoltának hangsúlyozása, a sport és a fogadás mellett az elegáns társadalmi érintkezés előtérbe helyezése, ahogy azt pl. az angliai Royal Ascot rendezvényen is láthatjuk.

A világ első Derby futama óta (1780, Anglia) ez nem csupán a lóversenyszezon csúcsát jelenti az egyes országokban, hanem a gyönyörű toalettek, színpompás kalapok, merész kosztümök, fényes cilinderek és elegáns felöltők felvonulása is, ami kiemeli e ritka sportesemény különlegességét és egyben tisztelgés is a patinás hagyományokkal bíró lófuttatás elődei és a jelenkor telivér tenyésztői, futtatói és a versenyek főszereplői előtt is.

A színes-izgalmas Derby-forgatag egyik fontos „kelléke” világszerte egy speciális koktél ital, amely a versenypálya nemzeti hagyományaihoz kötődve tovább tudja fokozni a publikum hangulatát és a rendszerint nyári hőségben egyúttal megfelelő hűsítőként is szolgál. Ebben a nemes kezdeményezésben a turflátogató közönség és a versenyszervező vezetősége szerencsésen egymásra talált, így tavaly ünnepélyesen bemutatásra került a Kincsem Park hivatalos itala, a Magyar Derby Koktél! A finom nedű összetétele: igazi magyar törköly pálinka, friss citrom, cukorszirup és tonic, és mindezt együtt ínycsiklandozó longdrink pohárban lehet megvásárolni a kihelyezett büfékben.

A III. Derby Koktél Koccintásra várjuk Önt is az V. futam (Vidékfejlesztési Miniszter Díja) után 16:15-kor a Győztesek körében!

Emeljük együtt poharunkat:

• a magyar lóversenyzést 185 évvel ezelőtt elindító gróf Széchenyi Istvánra és báró Wesselényi Miklósra,

• Az MFB- 90. Magyar Derby indulóira és a telivéreket futtató tulajdonosok egészségére!

Vivát!

Csatlakozzon a Facebookon is! http://www.facebook.com/events/331433250270918/

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr134616644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása