Night Lady verhetetlen volt

2012.06.24. 22:45

Night Lady (Hajnal Tibor) bombaformában versenyezve győzött a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben

 

A szezon egyetlen heatversenyét futották szombaton, ahol az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal nem volt szükség döntő futamra. Mindkét rész Night Lady-ről szólt, Hajnal Tibor nagyszerű kancája előbb 14,3 kategóriás pályarekordot futva sétálta le ellenfeleit, két órával később pedig hasonló stílusban és taktikával, „duplázott”, ezzel pedig lezárta a heatversenyt. Következő komoly feladata két hét múlva az Ötévesek Nagydíja lehet. A helyezettek személye is konstans maradt, a sokáig vezető Lali Király és a hűséges Magna Charta osztozott a két helyezésen az első és a második futamban egyaránt. Lucky Luke a negyedik helyet bérelte ki magának, előbb kicsit bizonytalanul versenyezve, utóbb már sokkal jobban mozogva. Oguz az első heatben 15,1-es időt ügetve szintén korosztályos rekordot állított be. A tavalyi főszereplők közül Imike két 16,2-es formát produkált, míg Landlord az első heatben ugrott, így az új szabályok értelmében a másodikban már nem indult.

A napi főfutam, a hosszútávú Butterfly Díj is Hajnal Tibor sikerét hozta, az egykori szuperló emlékére futott versenyt magabiztosan nyerte a favorit Youp Lucswolle. A holland import az utolsó nyolcszázon robbantott, élre állt és a végén kissé kiengedve ért haza. A héten új tulajdonba és tréningbe került Wale némi meglepetésre, remekül jött a végén, és a célban megközelítette a nyerőt. Úgy tűnik, lehet vele tervezni ezen a távon is a jövőben. A sokáig vezető El Presidente, csakúgy, mint egy hete, a harmadik helyen zárt. Nacho Nico most nem ugrott, ennek ellenére nem fért a dobogóra, hiszen a végét nem bírta. Vernon Boko és Montgomery már a verseny elején kiszállt, de Nelson is durván hibázott.

A Frivol Hendikep totális AMMA-s fölényt és sikert hozott. Az előzetesen favorizált Menedzser az első egyenesben vette át a vezetést, és ettől kezdve Papp István magabiztosan hajtotta haza lovát, aki ezzel idei harmadik győzelmét jegyezhette. Lencsi végig üldözte tréningtársát, de végül be kellett, hogy érje a második hellyel. Az istálló teljes dominanciájáról a jól hajrázó Kazein gondoskodott, megszerezvén a bronzérmet. Guernica, No Fear és Numero Uno formát futott, Nanucy Molly tovább javult, de az igazi meglepetést Jákfa okozhatta volna, végül azonban csak a közeli negyedik helyig jutott.

Az Amatőrkupa idei hatodik futama Nebraska sikerével zárult. A szürke kanca folyamatosan jól teljesített, de az eredmények mégsem jöttek, egészen eddig. Turbucz Sándorral komoly javulást hozott és remekül hajrázott, így a befutóban már nem volt kérdéses a győzelme. Lucuska gyorsan kezdett, majd kicsit spórolt vele hajtója, így a végén maradt benne annyi, hogy támadni próbáljon, ez pedig a biztos második helyet jelentette számára. Az osztalékokat No Bi turbózta fel, kevesen számítottak arra, hogy dobogóra áll majd. Jewel, Napraforgó és Luca sokáig közel látszott.

Folytatta remek sorozatát Palkó a nap első futamában. A pályafutását nemrégiben kezdő Belami-utód ezúttal is Kovács Dórával versenyzett, és magabiztosan triplázott rá legutóbbi győzelmeire. Sikere egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, persze lehet, hogy ha Nőcsábász előbb lendül bele, másképp alakult volna a végeredmény. A gyorsvonatként érkező ötéves mögött az egyre megbízhatóbb és eredményesebb Oberon végzett. Palmira Saf sokáig helyezettnek tűnt, Pókerarc a befutó elején hibázott.

Ami késik, az nem múlik. Múlt héten azt írtam, hogy Peter Strooper legközelebb már nyerhet. Nos, nem kellett sokat várni, hogy ez a nem túl kockázatos jóslat beigazolódjon. A legutóbb kisebb hibával futó, majd remekül zárkózó hároméves ezúttal már érettebb volt és látványos stílusban búcsúzott nyeretlenségétől, tette mindezt trénerével, az elő-születésnapos Veljko Mazsity-tyal. Primusz ismét szerzett egy helyezést, a teljes papírformáról pedig Pákó Yankee gondoskodott. Pinokkió tovább jött előre, Pentatlon jó futással javított.

A Detektor Hendikepben is jól futottak az esélyesek, leszámítva a fogadók által favorizált Ördöglányt, aki – Olga Ville-el egyetemben – már a verseny elején elugrotta magát. Kairo Sun-nal nem volt ilyen gond, sőt! Turbucz Sándor komoly iramban kezdett a megbízható ügetővel, és a megszerzett előny bőven kitartott a célig. A győzelem után induló Kiskegyed most is jól ment, de nem volt túl sok esélye a győzelemre. Lardon is hozta magát, és megkaparintotta a harmadik díjat. Gólyaláb sokáig helyezettként ügetett, a végén azonban visszaesett, így Grandfather lehajrázta, de Hadúr is pont utolérte a célban.

Két galoppja ellenére komoly bizalommal és jónak tűnő beállításból indult Magic Boy a Kékszakáll Hendikepben. A Bohumil istálló lovát ezúttal idomárja, Fazekas Imre hajtotta és tartotta kézben, Magic Boy pedig előnyét folyamatosan növelve, igen könnyen nyerte idei második versenyét. Küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, a lassan lábrakapó Ibi Lobell remekül jött a befutóban és némi meglepetésre másodiknak jött fel a végig mutatkozó Hurry Up Star elé. Indíts! sokáig reménykedhetett egy helyezésben, rajta kívül Glitter Star és Mambo Girl is jó versenyt futott. Magic Diamond Way továbbra sem a régi, ismét favoritként indult, de megint galoppozott.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr214608957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása