Quissisana hozta a kötelezőt

2012.06.20. 09:09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valamivel nehezebben, mint számítottunk rá, de Quissisana megnyerte az 1600 méteres Székkutasi Díjat. A favorit némi küzdelmet követően az utolsó százon kerekedett felül, és végül fél hosszal nyerte a futamot.

Változatos lefolyású, izgalmas versennyel indult a nap, az 1200 méteres V/b-s futamban százötvennel a vége előtt még a fél mezőnynek megvolt az esélye a győzelemre. Végül a nagyot hajrázó Szimonetta (Kocka Á. am.) lett a nyerő, második lett Kesző (Berghoffer Szandra am.), harmadik Mutatványos (Manuela Slamanig am.).

A csikófutammal folytatódott a program, amit a féltávnál élre álló újonc Alcobaca (Bakos G.) erőlködés nélkül nyert meg. Mögötte két, már futott kétéves osztozott a helyezéseken, második lett Donna Prima (ifj. Fejes L.), harmadik Fausztusz (ifj. Kozma I.).

Tizenöt nyeretlen ló próbálta ezután megszerezni pályafutása első győzelmét az 1400 méteres Nyeretlenek versenyében, ez végül rövid küzdelmet követően Álomvilágnak (Suták Csenge) sikerült. A második helyet a nagyot javuló Titana Club (Ján Alexandra), a harmadikat Lugass (ifj. Fejes L.) szerezte meg.

Egy teljes kört tettek meg ezután a homokpályán az ötödosztályú hendikep résztvevői, a hosszú távú versenyt az eddig inkább rövidebb távokon eredményes Ajánlott (Bakos G.) könnyen nyerte meg. Moréna (Mészáros Zs.) lett a második, a messziről hajrázó Kagán (Paizs G.) a harmadik.

A sprinterek következtek ezután, akik az egyenes gyep pályán egy 1100 méteres, másodosztályú hendikepben mérték össze gyorsaságukat. Győzött Bargain Lady (Tímár Zsuzsa), aki két héttel ezelőtt egy osztállyal lejjebb már behúzott egy győzelmet ezen a távon. A második helyért nagy volt a küzdelem, végül Nemzeti Összefogás (Bihari Alexandra am.) lett a második, Legális (Bakos Szilvia) a harmadik.

Negyedosztályú, 1400 méteres hendikeppel folytatódott a program, amit meglepetésre My Fairy (Fézer R.) nyert meg, ráadásul nagyon könnyen. A helyezésekért viszont óriási volt a küzdelem, négyen szinte egyszerre estek be a célba, végül második lett az idén eddig nem sokat mutató Szarkaláb (Mészáros Zs.), harmadik Comm Il Faut (Pető S.).

Amatőrverseny hendikep előzte meg a napi főfutamot, az „ötbés” hendikepet Goodwill (Bihari Alexandra am.) nyerte. A nyerőt a befutó egyenesben sokáig szorongatta Káin (Kocsis Edina), de végül meg kellett elégednie a második hellyel. A harmadik helyre messziről zárkózva Auenwüste (Süki Laura am.) érkezett meg.

Két díj maradt ezután a nap végére, először a napi főversenyt, a mérföldes Székkutasi Díjat (I.kat.) láttuk. A hatlovas mezőny nagyjából együtt kanyarodott a befutó egyenesre, ahol aztán Quissisana (S. Georgiev) kívül támadást indított, a távoszlopnál az élre is került, de keményen támadta őt a hároméves Prince Cro (Z. Smida). Rövid küzdelem után a végén aztán a favorit kerekedett felül és fél hosszas győzelmet aratott. A harmadik helyet a célegyenes elején még vezető Love Craft (Bakos G.) szerezte meg.

Az 1800 méteres Júniusi Díjjal (IV.kat.) zárult a nap, ahol a nagy mezőnyben néhány derbyre is nevezett indulót is találtunk, közülük legjobban Category Five (Tímár Zsuzsa) szerepelt, aki biztosan nyerte ezt a futamot. A második helyen Gipsy Dream (Z. Smida), a harmadikon Finálé (Bakos Szilvia) végzett.

A nap folyamán összesen négyen dupláztak, a lovasoknál Tímár Zsuzsa és Bakos Gábor, az idomároknál Klimscha Albert és Ribárszki Sándor. Az előző héten is jól szereplő Bakos Gábor ezzel a duplával tovább növelte előnyét a zsokéranglistán, Tímár Zsuzsa pedig nagyot lépett előre, mindössze hárman szereztek több győzelmet nála. Folytatás június utolsó vasárnapján, mikor a főfutam az Orosházi Díj lesz, és újra láthatunk gátversenyt is.

A hivatalos eredményeket itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-06-17.HTM

A versenynapról készült többi fotót itt nézhetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/15818405-df855a1b

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr74599807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása