Patricia (Kolozsi László) a Kanca Díj nyerője

 

Csakúgy, mint az előző szezonban, idén is mini mezőny állt starthoz a hároméves kancák legnagyobb versenyében. A hat lovas csapat az első kanyarra már kétharmadára csökkent, ugyanis Platina Lady és Priscilla is hibázott, a versenyben maradt kvartett ráadásul nagyon szétesett. Sokáig úgy tűnt, hogy nem marad izgalom a végére, hiszen Patricia és Kolozsi László könnyedén vezetett, a mögötte versenyző Puszedli sokáig nem tudott hozzá közelíteni. A befutóban aztán csökkent kettejük között a távolság, de száznál Puszedli hibázott, így Patricia hatalmas fölénnyel ért haza. A Kulik Farm kancája tavaly is a jobbak közé tartozott, néhány hete egy remek felhozó versenyt futott, most pedig további javulással, teljesen megérdemelten nyerte a nagydíjat, Kolozsi László remek formája is tovább tart. Party Girl és Pipacsos újabb helyezést szerzett, ezúttal igen értékeset.

Patricia-KD.jpg

Remek mezőny gyülekezett a 3000 méteres Vas Lady startjánál. A fogadók nagyon bíztak Nemesúr-ban, aki remek képességű ugyan, de nem túl szerencsés és nem mindig teljesen megbízható. Nos, ezúttal kijött neki a lépés, Veljko Mazsity az utolsó pillanatig várt a támadással, a befutó elején indított, így is biztosan szaladt át a már nyerőnek látszó Amazing Lobell-en. El Presidente féltávnál állt élre, a végén pedig nagy küzdelem után védte meg harmadik helyét a falon támadó Jackpot Star-ral szemben. Nobody a végén esett vissza, nem ez az ő távja. Nacho Nico már a startnál kiszállt, az Ötévesek Nagydíjában javíthat.

Zsinórban jött a papírforma a Richtofit Díjban. Már kétszáz méter megtétele után teljesen átrendeződött a mezőny, a két favorit, Nixon és Orinoco került az élre. Küzdelemre azonban nem került sor, Boros Károly lova ezúttal is nagyon jól mozgott és idei harmadik győzelmét szerezte meg. A Négyévesek Nagydíjában is bizonyító Orinoco mögött Salto Du Bouffey biztos harmadik lett. Mivel többen is hibával futottak, a nagyon lassan lábrakapó Onyx M. szerezte meg a negyedik helyezést.

A nap első futamában Perfect veszítette el nyeretlenségét, méghozzá igen magabiztosan. A Gyolai II. istálló háromévese ezúttal nem rontott, és végig vezetve ért haza Lakatos Csabával. A jó származású újonc, Peter Strooper az első kanyarban kisebb hibát vétett, így is közeli második lett, a végén könnyen és dinamikusan zárkózott, legközelebb már nyerhet. Rajta kívül a megbízható Professzor állhatott még dobogóra O’Sulivan-t és a javuló Ozora-t előzve. Ösztönző esélyei már a start előtt elszálltak.

Az Andy Yankee Hendikepben is jól futottak az esélyesek. Nekifutó idei mindkét versenyét Váradi Sándorral nyerte, kettejük remek sorozata pedig most sem szakadt meg. A bombaformában lévő ötéves végig dominált és a látottnál biztosabban szerezte meg a győzelmet. Norbert és Jódlis az utolsó fordulóban indult meg igazán, de csak megközelíteni tudták a nyerőt. Noble Rose és Nigel végig az élmezőnyben látszott, de lecsúsztak a dobogóról.

Az utóbbi időben nem ment igazán jól Kiskegyednek. Kele Judit lova, kihagyása után, szerdán egy bemelegítő versennyel jelentkezett, ami sokat lendített formáján, mert most egészen más stílusban és taktikával futva, úgy nyert, ahogy akart. Győzelmére sokan számítottak, mint ahogy arra is, hogy Jewel is döntős lesz majd. Kisebb meglepetést legfeljebb az egyébként megbízható, és jól hajrázó Marót bronzérme keltett. Hamburg és Nótás Fanti a vártnál kicsit gyengébb volt, Jávorszarvas pedig két jó futását követően, egyértelműen visszatért a rossz kerékvágásba, újfent galoppozott.

Nubia is megtörte gyengébb szériáját és két biztató formáját követően most győzni tudott Kelemen Viktóriával. Az ötéves kanca végig a frontban ügetve, kisebb küzdelmet követően verte vissza a negyven méteres térhátrányát hamar letudó Milli Nevi és a falon próbálkozó Fülöp király rohamát. Jolly Guardian messziről jött fel negyediknek No Bi elé, aki nagyon sokat ment kívül. A nagy favorit Magic Boy meglepetésre durva hibával kezdett, ezt tette Nudli is.

A négy kedvencről szólt az utolsó futam, a Dorottya Hendikep második része. A mini meglepetést az jelentette, hogy közülük éppen a leginkább favorizált, és a nap nyerőjének tippelt Lear Király maradt le a dobogóról. Ida June nem bízott semmit a véletlenre, szerdán kissé talán késve hajrázott, most már féltávnál az élen járt vele Veres László, előnyét pedig könnyedén tartotta meg a célig. Mariska és Miller placca sem emelte túlságosan az osztalékokat, mindketten megértek már egy győzelemre.

Szombaton jön a mindig különleges Dr. Vecseklőy József Emlékverseny, a szezon egyetlen heatversenye!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr144599434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása