Két héttel a derby előtt egy csendesebbnek tűnő versenynapra készülünk, ahol a napi főverseny a mérföldes Székkutasi Díj (I.kat.) lesz.

Kilenc magyar futamot láthatunk majd a Kincsem Parkban, jó átlapozni a Turfot, ugyanis a futamok kétharmadában tíz vagy annál több ló is indul, kettőben a tizenötöt is eléri az indulók száma. Nyeretlen és nyeretlen csikóversenyből egyet-egyet rendeznek, ezen kívül öt hendikep futamot és két díjat látunk. Szerkezetében a nap egy kicsit más lesz, mint amit megszoktunk, a két díj ugyanis a nap legvégére került.

A kilencedik futam lesz a Székkutasi Díj, ahol a mezőnyből a klasszis kanca Quissisana (S. Gerogiev) kiemelkedni látszik. Ha nem történik semmi rendkívüli, akkor őt nehéz lesz megverni, az „üldözőboly” azonban nagyon sűrű, Figurázó (Suták Csenge), Miss Mary (ifj. Kozma I.), Prince Cro (Z. Smida) közt véleményem szerint a pillanatnyi forma fog dönteni. A napot a Júniusi Díj (IV.kat.) zárja, az 1800 méteres versenyben három derbyre nevezett lovat találunk, érdemes lesz őket figyelni, hogyan futnak két héttel a nagy verseny előtt.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Ami pedig az időjárást illeti, igazi kellemes nyári időre számíthatunk. Napsütés, 30-32 fok közti hőmérséklet, amilyet az ember június elején elképzel magának.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr454592072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása