Glori Sage (Joze Sagaj) győzött a

Good Love River Díjban

 

Kolozsi László idomítottjai három versenyt nyertek

 

Jól szerepeltek a favoritok a hétközi versenynapon, ami a relatíve kisebb mezőnyöknek is köszönhető volt. A hat futamból hármat Kolozsi László idomítottjai nyertek, ebből kettőt maga a fiatal tréner vezetett győzelemre.

A nyitó futam kissé kaotikusra sikerült, legalábbis az indítás. Többen - köztük a favorizált Nobile is - hibával kezdtek, így gyakorlatilag hárman vettek részt érdemben a versenyben. Ördög Hegedűse, Názáret és Olajfás triója végig elöl volt és csak az utolsó kétszáz méteren döntöttek a győzelem sorsáról. Ekkor Názáret állt az élre, és úgy tűnt, hogy több biztató futás után végre győzni tud, de a kihagyás után starthoz álló Olajfás nem adta fel, Kolozsi László támadásba dobta, és igen látványos finis után megnyerték a versenyt. Ördög Hegedűse a befutó elején még vezetett, a célban azonban már csak messzi harmadik volt. Black Coffee óvatosan kezdett és végig negyedikként ügetett.

Kolozsi László az utolsó futamban is győzni tudott, így keretbe foglalta a napot. Nanucy Molly favoritnak számított, és az utolsó kétszázon nagyon magabiztos volt, ezzel pedig már idei harmadik sikerét könyvelhette el. Sokáig Old Shatterhand vezette a mezőnyt, mellette szorosan Kincses ügetett, Nanucy Molly pedig a falon, már az első kanyarban remek pozícióba került. A finisre érve a játékosok kedvence utat talált és ettől kezdve nem volt kérdéses a győzelme. Napfény nagy formába lendült és lett biztos második, míg Knock ismét jól ment és szerzett újabb harmadik helyezést. Kerámia és Igloo jól hajrázott, de már nem értek dobogóra. Ördöglány hosszú idő után ismét biztató formával jelentkezett.

Szintén Kolozsi-sikert hozott a Segédhajtó Kupa aktuális versenye. A bombaformába lendült Mokány és Kolozsi Sándor játszi könnyedséggel, a legkisebb erőltetés nélkül verték ellenfeleiket a nap ötödik futamában. A tempóról Lardon gondoskodott, a befutóban azonban szemernyi esélye sem volt a csak sétáló Mokánnyal szemben. Ida June az egész verseny alatt mutatkozott, jó hajrával végül harmadiknak érkezett meg Káleb elé. Az szélsőbb esélyek közül Kishölgy futott jól és volt sokáig versenyben.

Megérte a Kincsem Parkba utaznia Glori Sage-nak. A szlovén ügető utolsó formái alapján komoly esélyesként vágott neki a Good Love River Díjnak, végül pedig még a vártnál is könnyebben verte meg ellenfeleit. Joze Sagaj továbbra is tartja bombaformáját, az ötéves kanca pedig újra nyerhet, ha legközelebb is hazánkba látogat. Ophelia ismét futotta topját és továbbra is remek a mutatója, rajta kívül – idén először – Ontario R. állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Nemzetesúr a vártnál valamivel halványabb volt, Oli Sun jól hajrázott a végén.

A Kulik Farm sem panaszkodhatott a versenynapot követően, Nanucy Molly mellett, az istálló másik lova, a Lakatos Csaba tréningjében álló Oby Goal is győzni tudott. A négyéves kanca már néhány hete is remekül mozgott, az alapján most már nagy favoritnak számított a Nyeretlenek Versenyében, esélyét pedig magabiztos versenyzéssel realizálni is tudta, ennél komolyabb feladatokat is megoldhat a jövőben. Primusz is egyre jobb, jó startot vett és elhozta a második díjat Pákó Yankee előtt, aki helyezésre váltotta jó formáit. Olt és életében először Offshore Wind pénzért futott. A verseny középső szakaszában többen ugrottak, köztük Puma, Patricius és O’Sulivan.

Az Obi Wan Kenobi Hendikepben hosszútávon állt starthoz a kis mezőny, és némi meglepetésre Jákfa tudott győzni. Hegedűs Sándor megbízható ügetője végig elöl volt és mikor megtámadták volna ellenfelei, biztosan újított, így ebben a szezonban már másodszor fordulhatott vissza elsőként a cél után. Igéző jó futással korrigálta hibáját, és az utolsó métereken feljött másodiknak Magda elé. A két galopp után futó Magic Diamond Way remek pozícióban volt, de minimális különbséggel leszorult a dobogóról. Kiskegyed még nincs formában, Kolostor legközelebb jobb lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr164587868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása