Dióspusztai Díj a galoppon

2012.06.09. 15:05

Vasárnap újra a távbíró lovak lesznek a főszereplők a Kincsem Parkban, a napi főverseny ugyanis a 2200 méteres Dióspusztai Díj (I.kat.) lesz.

Az állandósult francia közvetítés mellett kilenc magyar futamot láthat holnap a galoppkedvelő közönség. Öt hendikep, nyeretlen csikóverseny, idősebb nyeretlen lovak futama és két díj lesz programon, a kilenc futamból négyet kétezer méterre vagy annál hosszabbra futnak. A hendikepek közül a Németh Ferenc Emlékkupa II. futama tűnik a legérdekesebbnek, nagy mezőny, tizenöt telivér fut majd a versenyben.

Ami a két legrangosabb versenyt illeti, a nap hatodik futama az 1400 méteres Tatai Díj (II.kat.) lesz, itt tizenketten futnak majd, utolsó előtti futamként pedig a főversenyt, a Dióspusztai Díjat rendezik, itt tíz telivér áll majd a startgépbe. A futamban két hároméves telivér is indul, kíváncsian várjuk mire lesz képes Raphael Santi (Bakos G.) és a már magyar tréningből futó Ében (ifj. Kozma I.) az öreg klasszisok ellen. Az idősebb lovak közül Mediplomat (N. Murru), Outrider (Mészáros Zs.), Szamóca (S. Gerogiev) és Morasco (Bakos Szilvia) jó futására számítunk, számukra ez a verseny a négy héttel ezelőtti Bábolnai Díj visszavágója is lesz, hisz ott együtt futott ez a négyes. A táv azonos, azonban a súlyviszonyok – és részben a lovasok is – változtak, holnap meglátjuk, miként változik (ha változik) a sorrend a lovak közt.

A versenynap hivatalos programját itt találják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

És végül pár szó az időjárásról; a hőmérsékletre nem lehet panaszunk, az az évszaknak megfelelő kellemes 30 fok körüli lesz. Az viszont benne van a pakliban, hogy egy zápor vagy zivatar elkap minket, de tartós esőre nem kell számítanunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr644575245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása