Orlando Bloom (Nagyváry Andrea am.) korosztályos pályarekorddal nyerte az 55. Négyévesek Nagydíját

 

Lester (Joze Sagaj) fantasztikus idővel győzött a Lovasélet Sprinter Kupában

 

Tovább folytatta menetelését és őrzi idei veretlenségét Orlando Bloom. A négyéves évjárat legjobbja, korosztályának legfontosabb versenyében sem talált legyőzőre. Megszokott hajtójával, Nagyváry Andreával óvatosan indult a 2500 méteres versenyben, de féltávnál már az élen volt és előnyét megtartva, kategóriás pályarekorddal (16,4), magabiztosan nyerte a Nagydíjat. A Fazekas-istálló abszolút fölényéről Oguz és a sokáig vezető Ollyan nincs gondoskodott, ők állhattak még dobogóra a nyerőn kívül. A pénzes helyekre Őrangyal és Orinoco érkezett meg, Olajbáró az első félkörben hibázott.

55. OB.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tizenhat éves Lester történelmet írt. Néhány éve, amikor a bemutatóversenyben L’Ecu du Vernay 12,1-et ügetve új, abszolút pályarekordot futott, aligha gondoltuk, hogy egy magyar tréningben álló ló viszonylag közel kerülhet ehhez az időhöz. Az idei Lovasélet Sprinter Kupában a bombaformában lévő „öreg” klasszis Lester, Joze Sagajjal a sulkyjában hatalmasat futott és erőltetés nélkül, 13,3-as gigantikus időt repesztve a legnagyobbak közé lépett, amellett, hogy természetesen megnyerte a rangos sprintversenyt, itthon tartva a trófeát. Lali Király is emlékezeteset alkotott, és 14,5-öt ügetve megszerezte a második helyet. A jól hajrázó Lucky Luke és Abano Boy a bronzéremért küzdött, de még az utolsó helyezett is remek formát ért el.

Lester Lovasélet.jpg

Szintén bombaerősnek tűnt a Hitelező Díj, előzetesen legalább akkora versenyre volt kilátás, mint a kiemelt futamban. A tempó itt azonban nem volt olyan erős, hiszen Magna Charta kicsit lelassította azt, miután élre állt. A két favorit, Connecting People és Night Lady (Hajnal Tibor) egymást figyelte, majd a befutóban támadták meg a vezető lovat. A trióból Night Lady volt a legerősebb, ismét megcsillantotta félelmetes végszpídjét és látványos győzelmet aratott. Magna Charta mögött Connecting People, Masterpiece és Landlord végzett.

Night Hitelező.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pán Hendikepben sem lehetett panasz a lefutási időre. Nikita (Veljko Mazsity) legutóbb helyezéssel korrigált, most pedig szép stílusban verte ellenfeleit, akik csak a helyezésekért küzdhettek. No Fear javította hibáját, míg a megbízható Jorvik Viking ezúttal is jól hajrázott. Menedzser és Guernica formát futva is lecsúszott a dobogóról.

Némi meglepetésre duplázni tudott Klaudetta, ezúttal is hosszútávon. Dénes Áron a hajráig csak a vezető Jason Ask hátán utazott, majd az utolsó egyenesben küldte harcba a nyolcéves kancát, aki további javulással ért haza. Noix és Mistral megérdemelt helyezésre váltotta jó átlagformáját. Láss csodát! továbbra sem az igazi, Magiszter ismét hibával versenyzett.

Folytatta a sormintát Poetica Saf és galoppját ismét győzelemmel korrigálta. Hajnal Tibor import kancája a második soros starthelye ellenére már az első egyenesben elöl volt és habár Paperboy komolynak tűnő támadást indított ellene hatszáznál, azt biztosan hárítva harmadik idei győzelmét könyvelhette el. A megbízhatóvá vált Noni Juice végig helyezettnek tűnt és lett biztos harmadik. A többiek közül Palmira Saf és Omar Sharif tűnt ki, míg Olga Ville az első fordulóban ugrott.

Realizálta esélyét N.Lady és könnyű győzelmet szerzett a nap negyedik futamában. A mostanában amatőrökkel is eredményes kanca, ezúttal trénerével, Lakatos Csabával versenyzett és úgy nyert, ahogy akart. Gólyaláb beállítása kedvezőnek tűnt, a rutinos ügető ennek megfelelően helyre is ért, mögötte a negyven méteres térhátrányról induló és remekül finiselő Knock ért placcra, utóbbit a sokáig biztos döntősnek tűnő Nebraska bánhatta. Készpénz durva hibával kezdett.

A két favorit küzdelmét, végül pedig Keeper (Turbucz Sándor) győzelmét hozta az Amatőrverseny Hendikep. Az utolsó száz méterig Magic Boy vezetett, ott azonban kicsit elbizonytalanodott, de Keeper egyébként is frissebb volt nála, így biztosan hagyta le a célig. Miklós biztosnak tűnő helyezést ugrott el a finisben, így a bronzéremért Napraforgó és Kitty Magic csatázott, utóbbi sikerével. Lady Diamond gyengén indult, majd jól zárkózott, de a végét már nem bírta erővel.

Markota-B meglepetés győzelmét hozta a Komornyik Hendikep első része. Török István idomítottja két galoppjának köszönhetően nem tartozott a játszott lovak közé, így váratlanul érhette az élmezőnyt, amikor Jethro Plumsted lánya megérkezett a befutó közepén és könnyen szaladt át rajtuk. Jávor Class zsinórban harmadszor szerzett ezüstérmet, szoros harmadiknak a nagyon megbízható Nautika érkezett meg. No Bi negyedikként ugrott a cél előtt, így Medália és a nem teljesen zavartalanul finiselő Hurry Up Star futott még pénzért. A nagy favorit Miki nyolcszázzal a vége előtt hibázott és esett ki a versenyből.

A várt küzdelem elmaradt, Jegyzőnő hibázott a start előtt, így Luca (Kovács Dóra) biztosan szerezte meg idei első győzelmét a nap záró futamában. A kicserélt lóként futó Kincses nagyon jó második lett, Nudli és Miller pedig nagy harcot vívott a dobogó harmadik fokáért. Jegyzőnő sok teret jóvátéve hamar felment a frontba, a végén azonban, a küzdelemre már nem maradt ereje. Laza és Ördöglány esélye már az indítás előtt elszállt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr354568938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása