Seperate Opinion az Erzsébet királyné Díj, Jezsuita a Villám Díj nyerője

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Három héttel a Nemzeti Díj megnyerése után Latin Lover a derbyévjárat újabb meghatározó versenyét, az Alagi Díjat is megnyerte, ezzel a július 1-én rendezendő 90. Magyar Derby egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő. A versenynapon két másik díjat is futottak, a kancák 2000 méteres Erzsébet királyné Díját Seperate Opinion, az extra rövid távú Villám Díjat Jezsuita nyerte.

Látványos küzdelmet hozott a nap első futama, az „ötbés” hendikep utolsó háromszáz méterét három telivér szinte fej-fejt tette meg. Végül győzött a kezdő lovassal versenyző Salvador (Grünvald B. am.), második lett Nexus (Dickinson Judit am.), harmadik Káin (Mészáros Zs.).

Idén először kétéveseket is láttunk futni a Kincsem Parkban, a szezon első csikóversenyét könnyen nyerte Mac Pursuits (Bakos G.). A helyezésekért nagy volt a küzdelem, végül két Roszival idomítású csikó szerzett helyezést, második lett Himba (R. Sara), harmadik Summer Hill (R. Koplik).

Harmadosztályú, 1100 méteres hendikeppel folytatódott a program, ahol nem szerepeltek jól a favoritok. A győzelmet a jól hajrázó Bargain Lady (Tímár Zsuzsa) biztosan szerezte meg Lagrisi (Suták Csenge) előtt, a harmadik helyen Springing Baroness (Laura Pike) végzett.

Gyepen futhattak az ötödosztályú lovak, a nagyszámú nevezés miatt két futamban is. Az 1400 méteres hendikep első részét Csajhos (Varga Z.) nyerte, a végén eléggé felfutottak rá, de maradt egy hossznyi az előnyéből. A második helyet Lugass (Czike Z. am.), a harmadikat Goodwill (Rácz A.) szerezte meg.

A hároméves kancák 2000 méteres versenye, az Erzsébet királyné Díj (Elit kat.) következett ezután. A győzelmet az előző héten nagyszerűen bemutatkozó Seperate Opinion (Bakos Szilvia) nyerte, az utolsó ötven méteren előzte meg a sokáig vezető Complettát (Kerekes K.). A harmadik helyen a szlovák tréningből érkező High Rainbow (R. Sara) végzett.

Elit osztályú hendikeppel, a Bárdosi György Emlékversennyel folytatódott a program, az 1400 méteres versenyt némi meglepetésre Silent Blessing (N. Murru) nyerte. Mögötte két istállótárs osztozott a helyezéseken; második lett One Carpatty Cat (Bakos G.), harmadik Ypsilon King (ifj. Fejes L.).

A szezon legrövidebb díja, a 900 méteres Villám Díj (I. kat.) Jezsuita (Kerekes K.) biztos győzelmét hozta ezután. A helyezésekért nagy volt a küzdelem. Végül Amfetamin (Mészáros Zs.) lett a második, Dancing Hussy (Laura Pike) a harmadik.

A főfutam előtt most is az amatőröké volt a terep, a mérföldes távon rendezett negyedosztályú hendikepet meglepetésre Lindberg (Dickinson Judit am.) nyerte, második lett La Festa (Bihari Alexandra am.), harmadik Bársonyka (Berghoffer Szandra am.).

Kilenc telivér állt rajthoz a 2000 méteres Alagi Díjban (Listed), amely futam fontos erőfelmérő egy hónappal a derby előtt. A futam a favorit Latin Lover (Kerekes K.) győzelmét hozta, a Gyolai istálló derbyreménysége óriásit hajrázva a vége előtt százzal került az élre, előnyét biztosan őrizte a célig. A második helyért óriási volt a küzdelem, végül rövid fejhosszal Libanon (Varga Z.) szerezte meg a második helyet Lake Louise (N. Murru) előtt.

Az osztott ötödosztályú hendikep második része maradt a nap végére, amit Belnisz (Dickinson Judit am.) biztosan nyert Kengyelfutó (ifj. Fejes L.) előtt. A harmadik helyért küzdelem folyt, végül Szélforgó (N. Murru) szerzett még helyezést.

A versenynap után két-két lovas és tréner mondhatta el magáról, hogy sikerült egynél több győzelmet szereznie. A lovasoknál az amatőr Dickinson Judit, és a szombaton itthon lovagló Kerekes Károly, a trénereknél Németh Ildikó és Kovács Sándor tudott duplázni. A hétvégén visszaáll a rend, vasárnap lesz a galopp versenynap, a napi főverseny a 2200 méteres Dióspusztai Díj (I.kat.) lesz.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-06-02.HTM

A fényképeket pedig itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/15642165-8967ad22

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr824568314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása