Connecting People (Fazekas Imre) stílusos győzelemmel mutatkozott be a Délegyházi Nagydíjban

 

Márton Lajos és az AMMA istálló is triplázott

 

Népes mezőnyök, izgalmas finisek és jó osztalékok jellemezték a versenynapot, a nap főszereplője az új import Connecting People volt, de a három-három győzelmet szerző Márton Lajos valamint az AMMA istálló sem panaszkodhatott.

A Délegyházi Nagydíjban az elnevezéshez méltó mezőny gyűlt össze, kíváncsian vártuk a Baggio istálló legújabb szerzeményének, Connecting People-nek a bemutatkozását. Fazekas Imre idomítottja nem okozott csalódást, remek hajrát produkálva, 14,9-ben verte a másik favoritot, Abano Boy-t. Jackpot Star nagyot futott, a befutó elején még elöl volt, végül harmadiknak esett vissza. Egy fellépés után talán nem korai kijelenteni, hogy az elit mezőny egy újabb nagyszerű ügetővel bővült, jöhet a folytatás a Lovasélet Sprinter Kupában!

Conn.People.jpg

Márton Lajos és az AMMA istálló fantasztikus napot zárt! A fiatal tréner a Jungfrau Díjban kezdte a nagy sorozatot, Oscar Wilde kihasználta a favorit hibáját és topot futva, magabiztosan ért haza Nixon és a sokat javuló Opál lány előtt. Fél óra múlva jött a dupla, de ezért a győzelemért már sokkal jobban meg kellett küzdeni. Norman szinte végig vezetett és úgy tűnt, hogy sok helyezése után nyerni tud, de Philadelphia nagy küzdelmet követően, pont a célban megverte. A többiek közül – nem csak harmadik helyezése okán – kiemelendő Pipacsos, a jó származású kanca korrigált, szép jövő előtt állhat. A folytatásban jött egy francia futam, majd a Kentish Boy Hendikep és egy újabb Márton-siker. Ezúttal az Ali istálló lova, Nigel volt a főszereplő és biztos győzelemre váltotta jó formáit. A helyezéseket két térhátrányról forduló ló, Jorvik Viking és Jamaica Man szerezte meg. Az AMMA istálló harmadik, a tréner negyedik sikerét Onyx M. szállította a nap második felében. A sárga kanca ismét Papp Istvánnal versenyzett és nagy csata után kivédte Opál Lady támadását és kilépett a nyeretlenek táborából. Ebben a futamban már a start után foghatták a fejüket a favoritjátékosok, ugyanis Perfect, Pentatlon és Patricius is hibával kezdett, így remekül fizetett a Totalizatőr.

Az osztalékokra egyébként egész nap nem lehetett panasz. Az Oldville Hendikep második részében például a négy esélyes közül hárman ott voltak a dobogón, mégis kevesebb volt a találat a vártnál. Jávorszarvas renitenskedett a startnál, Káleb, Luca és Nanucy Molly viszont hozta a formáját, utóbbi pedig Kolozsi László hathatós közreműködésével látványos küzdelemben nyerte idei második versenyét.

Szintén a célfotó segítségét kellett kérni az Amatőr Kupa ötödik etapját követően. Királyhágó komoly iramban kezdett és végig vezetve már a „kezében” érezhette a győzelmet, Ileda Bi és Kelemen Tamás azonban másképp gondolta, az utolsó száz méteren üldözőbe vette, majd pont a célban megverte a már nyerőnek látszó riválisát. Ileda Bi tehát továbbra is tartja bombaformáját, ez volt zsinórban a harmadik győzelme, egyre javuló formákkal.

A nap első futama meglepetést tartogatott. Papíron ugyan esélyesnek látszott Jewel, mégis kevesen gondolták, hogy győzni tud. Poruben Tímeával azonban most is nagyon jól ment a legutóbb már mutatkozó kilencéves, és könnyedén verte ellenfeleit, Handa-t és Milli Nevi-t. Lear Király jó formát futva sem ért dobogóra, Gólyaláb döntősnek tűnt, amikor hibázott a befutóban.

O’Pennina volt a legerősebb a Chicitita Nevi Díjban. A negyven méteres térhátrányról induló kancát ezúttal Varga Sándor hajtotta, akivel a jó átlagforma mellé már hasonló eredmény is társult. A befutóban már nem volt komoly ellenfele, a sokáig vezető Naboj elfáradt, az „érmes” helyeken Bella Rosa és a komoly javulást mutató Oby Goal osztozott. Poetica Saf jól kezdett, az első egyenes közepén azonban hibázott és kiesett a versenyből.

Az utolsó futamban Lady Diamond kiválása borzolta kissé a kedélyeket, a versenyt követően azonban már mosolyoghattak a favoritot játszók. Nekifutó nagyon meggyőző volt, Váradi Sándor már a start után élre vezényelte, innentől kezdve pedig szinte csak játszott ellenfeleivel, és úgy nyert, ahogy akart. Napfény ismét jól mozgott, Keep Smiling pedig az istállóformának megfelelően ért helyre.

Folytatás ezúttal vasárnap, amikor színre lépnek a legjobb négyévesek, de a legjobb sprinterekre is komoly feladat vár, várhatóan külföldi ellenfelekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr684554755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása