Érdemes lesz vasárnap időben kiérni a Kincsem Parkban, mert a napot az év első gátversenye nyitja. De persze a napi főfutam a síkversenyek közül kerül ki, ez holnap az 1600 méteres Szenttamási Díj (I.kat.) lesz.

Az előző hetekkel ellentétben most vasárnap csak kilenc magyar futamot látunk élőben a parkban, és ahogy idén megszokhattuk, fogadhatunk egy francia futamra is. Két nyeretlen versenyt rendeznek a hazai tenyésztésű lovaknak, öt hendikepet futnak (az első osztály kivételével minden osztályban láthatunk egy-egy versenyt), ezeken kívül a gátverseny és a napi főfutam alkotja a programot.

A program 14:00 órakor indul, a már említett Tavaszi Gátversennyel. A táv 2800 méter, hat telivér küzd meg a sövényekkel, közülük egy Szlovákiából érkezik. Az indulók közül síkon a legjobb eredményt Amidala (Farkas L. am.) érte el, aki tavaly megnyerte a Magyar Háromévesek Nagydíját (Listed), gáton azonban most fut először. Rutinosnak számít viszont Tellesteem (Deczki A.), ő többször futott már ugróversenyben, akadályon sikerült helyezést is szereznie, azonban tíz hónapja futott legutóbb. De a két említett lovon kívül ne felejtsük, hogy a Szlovákiából érkező lovak általában jól szerepelnek gátversenyen, és a gáton legeredményesebb hazai tréner Jozef Roszival is indít lovat a futamban.

A főverseny, a Szenttamási Díj (I.kat.) a nap utolsó előtti futama lesz, a mérföldes versenyben tíz ló indul. A mezőnyből Óbuda (S. Georgiev) tűnik a legesélyesebbnek, a négyéves sárga hónapok óta folyamatosan jól teljesít, legutóbb egy Listed besorolású versenyben ért el helyezést. A mezőny idősebb lovai közül Ideal Match (J. Línek), Miss Mary (Nagy T.), esetleg Bugenwillea (Tormási Gy.) lehet ellenfele, és kíváncsian várjuk, hogy a háromévesek közül lehet-e veszélyes rá valaki. Erre a legnagyobb esélye Prince Cro-nak (Z. Smida) van, nagyon jó a beállítása, hét kilóval visz kevesebbet legesélyesebbnek tartott vetélytársánál.

A versenynap teljes programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Ami pedig az időjárást illeti, holnap tavaszias időre számíthatunk. A hőmérséklet 20-22 fok körül lesz, néha felhők takarják el a napot, nagyjából olyasmi időre lehet majd, mint ami most is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr264547519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása