Ollyan nincs (Fazekas Imre) nyerte a Kali Díjat

 

Öt magyar és két francia futam szerepelt a hétközi programon. A legérdekesebb verseny a hosszútávú Kali Díj volt, itt előzetesen öt-hat ló is eséllyel pályázott a győzelemre. A start után Varga Sándor két idomítottja tört az élre, Magic Diamond Way diktálta a tempót és sokáig úgy tűnt, hogy több helyezését követően végre elsőként halad át a célon. Fazekas Imre azonban nem így gondolta és ebben ezúttal jó partnernek bizonyult Ollyan nincs. A négyéves mindhárom idei futásakor hibázott, most azonban nem tette és a mezőny végéről zárkózva, a befutóban érte utol a vezető lovat. A komoly küzdelem elmaradt, mert Magic Diamond Way százzal a cél előtt ugrott, így Ollyan nincs biztos győzelemmel javította kisiklásait. Jogging végig dobogós helyen ügetett, Orinoco viszont csak a célban volt helyezett, Klarisszát hajrázta le a végén. Nick Nolte az utolsó kanyarban hibázott.

Ophelia folytatta remek idei szériáját és immáron a második győzelmét könyvelhette el. Márton Lajos idomítottja legutóbb minimális, orrhosszas különbséggel kapott csak ki, most viszont nem kényszerült küzdelemre. Végig elöl ügetett, előnyét a befutóra fordulva még növelni is tudta és könnyedén ért haza. Az új istállójában debütáló Orient Boy sokáig a mezőny második felében látszott, a végén azonban nagyon jött és lett második. A bronzéremért nagy csata alakult ki, Ninette-et a szorult pozícióból érkező Nobile előzte meg a cél előtt, de a legutóbb hibával futó Nőcsábász is remekül hajrázott, csak elkésett. Ontario R. sokat ment kívül, és a végére elfáradt.

Kihasználta kedvezőbb beállítását és magabiztosan nyerte az Amatőrverseny Hendikepet Norbert. Fazekas Andrea végig a frontban versenyzett lovával, az utolsó négyszázon előzte meg a sokáig vezető Jákfát és ellenfél nélkül ért haza. A befutó elején úgy tűnt, hogy Noix, Igéző vagy esetleg Noble Rose lehet majd a második, végül azonban az új életre kelt Jákfa vissza tudott támadni, így a favorit Noble Rose csak a harmadik helyet tudta megszerezni. Kandidátus gyenge startját követően, huszáros hajrával a negyedik helyre jött fel. Igéző a harmadik spúrban támadott az utolsó fordulóban, az egyenes elején azonban fáradni látszott, majd hibázott is. Miki már a start után kiszállt.

A favorit Mambo Girl könnyű sikerével indult a versenynap, még délután ötkor. Kolozsi László idomítottja nagyon jól állt a futamában, esélyét pedig könnyedén realizálta is. A tempófelelős Nautikát a befutó közepén érte utol, majd letett kézzel hagyta maga mögött és nyerte a versenyt. Kasztor és Ivett sokáig a frontban ügetett, de végül a remekül hajrázó Laza jött fel a harmadik helyre. Az esélyes Jávorszarvas a start után hibázott és esett ki a versenyből, ezt tette a fogadók által helyre erősen favorizált Indíts! is.

A Narrátor Díj is a papírjátékosok szája íze szerint alakult. Palkó legutóbb játszva szerezte meg élete első győzelmét, most fordulóstarttal is bizonyított. Kovács Dóra az első egyenesben süvített élre a háromévessel és előnyéből pont annyit tartott meg a célig, ami egy, a látottnál könnyebb sikerhez elegendő volt. Palmira Saf is jól mozgott, de most még meg kellett elégednie a második hellyel, legközelebb már első lehet. A megbízható Onyx M. harmadik lett, Professzor közelítette meg az utolsó métereken. Pásztortűz és az esélyesnek vélt Pimri hibával indult.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr244543509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása