Kovács Sándor négy győzelmet szerzett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasonlóan 2011-hez, idén is az előző év derbynyerője győzött a Millenniumi Díjban. A favorit Ostinato az utolsó háromszázon nagyot hajrázott, biztosan nyerte az év eddigi legnagyobb díjazású versenyét.

Nem rágtuk le a körmünket az izgalomtól nap első futamában, az V/b-s hendikep első részét ugyanis a topsúllyal versenyző Katonás (ifj. Fejes L.) nagyon könnyen nyerte meg. A második helyen Destiny’s Colt (Barabás Mónika), a harmadikon Goodwill (Bihari Alexandra am.) végzett.

Merőben más volt a Nyeretlen háromévesek versenyének befutója, ahol a távoszlopnál még három telivérnek is volt nyerési esélye. A végét aztán Landolf (Simon F.) bírta a legjobban, a helyezéseken pedig a két leginkább favorizált ló, Fenix (Németh S.) és Apacslegény (Bakos G.) osztozott.

Meglepetést hozott a Zangen Károly Emlékverseny (II.kat.), az 1800 méteres futamot a nagyszerűen hajrázó Footsie (Tímár Zsuzsa) nyerte. A második helyen My Little Star (N. Mackay), a harmadikon Rettenthetetlen (Bakos Szilvia) végzett.

Ennél is nagyobb meglepetés volt az V/b-s hendikep második részének befutási sorrendje. A győzelmet Belnisz (Berghoffer Szandra am.) szerezte meg, az utolsó métereken megelőzve meg a már győztesnek látszó Martiniust (Gallai Nikolett am.), mögöttük Kengyelfutó (Németh S.) lett a harmadik. Így a hármasbefutó osztalék nagyon szép lett, majdnem 372 ezer Ft.

Mégsem a negyedik futam hozta a nap meglepetését, hanem az utána következő Bottyán Equus Hendikep (IV.o). A futamot a kezdő lovassal versenyző Jessie (Süki Laura am.) nyerte Tábortűz (ifj. Fejes L.) és Safaga (Virág A. am.) előtt. Ennek köszönhetően a sima befutó fogadás osztaléka 156 ezer forintnál is nagyobb lett, arra pedig senki sem gondolt, hogy ez a három ló ilyen sorrendben végez az első három helyen, ugyanis a futamban hármasbefutó találat nem volt.

A Rascal Díj (II.kat.) volt a nap hatodik futama, amiből így jackpotos futam lett. Az 1300 méteres futamot biztosan nyerte Művész Úr (Paizs G.), a nyolcéves mén sok-sok értékes helyezés után most végre győzni is tudott. A második helyen Csák Máté (S. Georgiev), a harmadikon Zylan (Barabás Judit) végzett.

A program a Májusi Díjjal (IV.kat.) folytatódott, és ez a díj is az Althaus istállóhoz került, ugyanis Gárdakapitány (Paizs G.) az előző futam nyerőjének istállótársa. A versenyt biztosan megnyerő sárga mögött My Great (P. Lukascik) lett a második, Carpatty Queen (Németh S.) a harmadik.

A figyelem ezután az egyenes gyep pályára irányult, ott futották az 1200 méteres Nemzetközi Amatőrkupa Hendikepet (III.o.). A győzelmet Nemzeti Összefogás (Kocka Á. am.) szerezte meg, az ötéves kancával féltávnál állt az élre lovasa, ezután biztosan tartották maguk mögött a többieket. A második helyen Canadian Princess (Czike Z. am.), a harmadikon Mafumo (Carolin Stummer am.) végzett.

El is érkeztünk ezzel a főfutamhoz, az 1800 méteres Millenniumi Díjhoz (Listed), amelyik az idén is nemzetközi volt, két országból is érkeztek indulók. Azonban nem termett sok babér a külföldieknek, az első három helyen ugyanis hazai tréningből futó telivér végzett. A győzelmet a szokás szerint várásra lovagolt és nagyot hajrázó Ostinato (N. Murru) szerezte meg, némi meglepetésre Fiery Wing (S. Georgiev) lett a második, istállótársa Quissisana (Németh S.) a harmadik. A tavalyi év lova ezzel tovább javította statisztikáját, Ostinato különösen a Kincsem Parkban eredményes, itthon legutóbbi öt futásából négyszer az első helyen végzett.

A versenynap egy ötödosztályú 1600 méteres hendikeppel búcsúzott, amit Bayann (Bakos G.) nyert meg, annak ellenére, hogy a négyéves mén a startnál most is csúnyán megkésett. A második helyet Olajág (Bihari Alexandra am.), a harmadikat Diadalünnep (Paizs G.) szerezte meg.

Ahogy az idén megszokhattuk, a lovasoknál újból aránylag egyenletesen oszlottak el a győzelmek, a tíz futamgyőzelmen kilenc zsoké osztozott, egyedül Paizs Gábor tudott duplázni. A trénereknél más volt a helyzet, Kovács Sándor idomítottjai ugyanis négy győzelmet is szereztek, ezzel újból ő bizonyult a nap legeredményesebb idomárjának.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-05-20.HTM

A versenynapról készült többi fotó itt látható:

http://indafoto.hu/tavoszlop/image/15504063-ef25c456

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr424533103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása