Orlando Bloom tovább menetel

2012.05.21. 09:21

Orlando Bloom (Nagyváry Andrea am.) a 103. Nemzeti Díj győztese

 

A Derby-évjáratból hárman, a négyévesek képviseletében hatan álltak starthoz a 103. Nemzeti Díjban. A fiatalok közül a tavalyi legjobb Poéta remekül indult, az a taktikát választotta, amivel esetleg lehetett esélye a favorit, a tavalyi „Év lova”, Orlando Bloom ellen. Sokáig, egészen a befutó elejéig vezetett is, ekkor azonban Nagyváry Andrea felhívására Orlando Bloom tovább gyorsított és 17,1-ben, könnyedén nyerte a rangos évjárat összehasonlító versenyt. Poéta mögött a trénerével korrigáló tavalyi Derby-nyerő, Oguz végzett, míg a helyezettek mögött Pán Péter és Oliver Twist szerzett pénzes helyezést. A többiek ugrással futottak.

103. OB.jpg

Nagyon komoly csapat gyűlt össze a Faust Díjban. Az iram már a start után gyilkos volt köszönhetően Inter-nek, majd a gyorsító Lester-nek, ennek ellenére jól együtt ügetett a mezőny. A befutó elején még szinte mindenki reménykedhetett egy jobb helyezés megszerzésében, a győzelemben azonban aligha, hiszen Lester (Joze Sagaj) rátett még egy lapáttal és 14,3-at repesztve sétált haza. Elképesztő, amit ez a 16 (!) éves klasszis produkál! Lucky Luke már-már reménytelen helyzetből robogott fel másodiknak, Naná elé. Lali Király nehezen talált utat a befutóban, Peter Burgerheide nem futott teljesen zavartalan versenyt.

A nap nyerőjének tippeltük és hozta is a papírformát Lady Luna a Vilmos D. Díjban. Rene Hanzekovic hétévese egészen a finisig a vezetők hátán versenyzett, az sem okozott számára problémát, hogy az utolsó kanyarban kiszorult a harmadik spúrba. Az utolsó kétszázon könnyedén gyorsított és duplázott rá legutóbbi győzelmére. Vernon Boko ezúttal időben indult és jött fel másodiknak, míg a falról nehezen szabaduló Nikkel Lady végül harmadik lett Itaka előtt. No Fear durva, Joyous Woman kisebb hibával kezdett.

A Delmar Hendikepben sem lazsáltak a résztvevők, Reine d’Illiat gyilkos tempóban ment el vezetni, ennek ellenére Menedzser, Guernica, Nikki, a második körben pedig Jorvik Viking is látótávolságon belül következett mögötte. A hajrában Menedzser (Papp István) érte utol először a szökevényt, végül pedig biztosan győzött, szintén egymás után másodszor. Guernica és Jorvik Viking a cél előtt jöttek fel a dobogóra a sokáig vezető francia kanca elé. Lencsi esélye a startnál vétett hibájának köszönhetően hamar elszállt.

Hosszútávú verseny és Klaudetta sikere nyitotta a napot. Joze Sagaj először hajtotta a kancát, kényelmes iramban vezetett, ez is elég volt ahhoz, hogy végig egy-két hosszal a többiek előtt járjon. Amikor aztán komolyra fordultak a dolgok, bőven maradt még a nyolcévesben annyi, hogy erősítsen és különösebb gond nélkül szerezze meg idei első győzelmét. A favorit Jódlis hiába jött a végén, csak a második hely jutott neki, mögötte némi meglepetésre a remekül hajrázó Milleré lett a bronzérem. Keeper, Jason Ask és Láss csodát! sokáig helyezettnek tűnt.

Idomárjával jó futással és biztos győzelemmel jelentkezett Mokány a Póz Hendikepben. Kolozsi László lova végig a frontban ügetett, az utolsó háromszáz méteren támadta és előzte meg az addig vezető Készpénz-t és döntötte el a versenyt. Lear Király remekül ment és állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra. Inspe kis hibája után a végén jól zárkózott, Lardon sokat ment kívül.

Helyezéseit követően elsőként fordulhatott vissza a közönség elé Nemzetesúr a Vértes Díjat követően. Várhidi Róbert lova sokáig küzdött a remek formával visszatérő Ördög Hegedűsé-vel, a befutóban aztán felőrölte ellenfelét és realizálta esélyét. Meglepetésre a nyerő tréningtársa, a két hiba után induló Ostrom lett a harmadik, Násfa rohamát verte vissza a cél előtt. Oli Sun mutatkozott, Noni Juice gyenge startja ellenére formát futott.

Az Amatőrverseny Hendikepben Lucuska és Balogh Roland nem sok kétséget hagyott afelől, hogy ki nyeri a versenyt. Legutóbbi harmadik helyezése után most még erősebb volt rekordjavítással, végig vezetve nyerte a futamot. Jávor Class igazolta múlt heti formáját, Lejtők hölgyé-vel osztozott a helyezéseken. Miki későn indult meg, így csak a sokat javuló és mutatkozó Jewel-t tudta utolérni és lett negyedik. Napraforgó végig közel volt, Louvre a befutóban ugrott.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr154528816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása