Millenniumi Díj

2012.05.19. 14:35

Öreg klasszisok játsszák a főszerepet vasárnap a Kincsem Parkban, ahol a versenynap fő eseménye a Millenniumi Díj (Listed) lesz. A majd’ hét és félmillió forint összdíjazású verseny idén is nemzetközi lesz, mivel két országból is érkezik induló, ennek ellenére bízunk benne, hogy idén sikerül itthon tartani a díjat.

Ahogy az elmúlt hetekben megszokhattuk, tíz magyar és egy francia futamból áll a program. A napot egy „ötbés” hendikep indítja, majd nyeretlen háromévesek versenyeznek egymással, utána az 1800 méteres Zangen Károly Emlékversenyt (II.o.) futják, ami az indulók előző futásai alapján (nagyon sokféle osztályból, kategóriából érkezik a társaság) nagyon érdekesnek ígérkezik. Holnap V/b-s futamból kettő is lesz, a második rész lesz a nap negyedik futama, amit egy negyedosztályú hendikep követ.

Most egy kis kitérőt tennék, és egy pillanatra megállnék ennél a negyedosztályú hendikepnél. Ez a verseny a Bottyán Equus lómenhely nevét viseli, ahol öreg, beteg, sérült lovakat fogadnak be. Én néhány éve nekik ajánlom fel a személyi jövedelemadóm 1%-át, és erre biztatnám azokat is, akik még nem adták be a bevallásukat.

De térjünk vissza a galopp versenynaphoz, ahol a nap hatodik futama a francia futam lesz, amit most kivételesen én sem hagyok ki, mivel egy 5800 méteres akadályversenyt látunk 19 indulóval. Az akadályverseny közvetítése után először a Rascal Díjat (II.kat.) futják 1300 méterre, hét indulóval, majd a Májusi Díj (IV.kat.) következik mérföldre, nyolc telivérrel. A két kisebb díj után és a nagydíj előtt az amatőrlovasok percei következnek, az egyenes pályás Nemzetközi Amatőrkupa Hendikep (III.o.) tizenkét lovának nyergében ők versenyeznek majd.

Elérkeztünk a főversenyhez, az 1800 méteres Millenniumi Díjhoz (Listed). A futamban kilenc telivér indul, hét hazai ló mellett Indy Jones (M. Tellini) révén horvát, Pacino Mo-nak (J. Marcialis) köszönhetően pedig szlovák tréningből is érkezik résztvevő. Mindkét külföldi ló képes lehet arra, hogy meglepje a hazai favoritokat, de erre reméljük, idén nem kerül sor. Ennek megakadályozására leginkább talán a tavalyi derbynyerő Ostinato-nak (N. Murru) van esélye, de a középtávú klasszis kanca Quissisana (Németh S.) jó szereplésén sem lepődnénk meg. Érdekes kérdés lesz e két telivér esetén a táv, ugyanis ez az 1800 méter Ostinato esetében kicsivel rövidebb, Quissisana esetében pedig kicsivel hosszabb, mint ami az ideális lenne. A főfutam után már csak egy verseny marad, egy ötödosztályú hendikep zárja majd a napot.

A hivatalos programot itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Ami az időjárást illeti, úgy néz ki nem rosszak a kilátásaink. Olyan 25-27 fok körüli hőmérsékletre, túlnyomóan napos időre számíthatunk ugyanis. A szél néha felélénkülhet, de annyira talán nem, hogy elrontsa a kedvünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr784525884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Katalin Mária 2012.05.21. 19:49:21

Ostinato csodás volt, megint! S a stílusa...! Egy "fekete gyémánt" ! :)
süti beállítások módosítása