Kovács Sándor triplázott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy sokan számítottunk rá, Latin Lover nyerte a Nemzeti Díjat. A Gyolai istálló kiváló háromévesét már a túloldalon az élre lovagolta lovasa, a célegyenes közepéig folyamatosan növelte előnyét, amit ettől kezdve csak tartania kellett a célig.

Idei első futásakor épp csak kikapott, most viszont könnyen nyerte a versenynapot nyitó 1200 méteres IV. osztályú hendikepet Rézkígyó (L. Kasal). Mögötte az eléggé szétszóródott mezőnyben Salvador (Mészáros Zs.) lett a második, Tuareg (Bihari Alexandra am.) a harmadik.

Most vasárnap is két részre kellett osztani a nyeretlenek versenyét, az első felvonást a legutóbb betliző Walderon (Fézer R.) nyerte elég könnyen. Második lett a favorit Apacslegény (Bakos G.), harmadik Finálé (Kerekes K.).

Jól futott a favorit a következő futamban, az 1400 méteres II. osztályú hendikepet ugyanis Grand Csarló (Tormási Gy.) biztosan nyerte meg. A második helyet Good Racer (Paizs G.), a harmadikat a kis súllyal versenyző Yeti (Balogh F.) szerezte meg.

Nagyon könnyen nyerte a nyeretlen verseny második részét Frog House (Laura Pike). A hároméves kanca start után egyből az élre állt és a végére tíz hosszas győzelmet aratott. Második lett Love Story (S. Gerogiev), harmadik Ludwig von Bayern (N. Mackay).

Izgalmas és érdekes Bábolnai Díjat (Elit kat.) láttunk ezután. Abban még nem volt semmi különös, hogy a túlsó egyenesben Morasco (Bakos Szilvia) nagyon ellépett a mezőnytől, az azonban már meglepő volt, hogy a sárga mén a célegyenesben is bírta és majdnem ellopta a versenyt. Az utolsó métereken aztán Outrider (Kerekes K.) megelőzte őt és ő érte el elsőként a célt, a nagy lendülettel zárkózó Szamóca (S. Georgiev) azonban a sárga mögött maradt, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Óriási hajrát láthattunk a nap „ötbés” hendikepjében, amit Thanasius (Németh S.) az utolsó helyek egyikéről támadva nyert meg. Második lett a szinte végig vezető Alajos (S. Gerogiev), harmadik Galagonya (Bakos G.).

Komoly küzdelmet hozott a Csekonics József Emlékverseny (Elit kat.), többen is támadták a féltávtól vezető Városbírót (S. Georgiev), de a tízéves klasszis szívósan védekezett és egy rövid nyakhossznyit megtartott előnyéből. Második lett a falon támadó Vanity Queen (Tormási Gy.), harmadik Jezsuita (Kerekes K.).

Elindult a Németh Ferenc Emlékkupa sorozat, az engedményes lovasok versenyének első állomása egy 1900 méteres V. osztályú hendikep volt. Az első helyért két ló küzdött, végül High Season (Czike Z. am.) nyert Vader Nagyúr (Suták Csenge) előtt, messze mögöttük Ben Hur (Rácz A.) lett a harmadik.

Kilenc telivér indult a Nemzeti Díjban (Listed), a mérföldes futam mezőnyében idén csak méneket találtunk. A futamot a favorit Latin Lover (Kerekes K.) nyerte, akivel lovasa a start után párszáz méterrel az élre állt, ettől kezdve végig vezetve könnyű, négy és fél hosszas győzelmet aratott. Küzdelem csak a helyezésekért folyt, végül második lett Ezüstnyíl (S. Georgiev), harmadik Libanon (ifj. Fejes L.). Győzelmével Latin Lover megszerezte a Hármas Korona első ágát, kíváncsian várjuk sikerül-e a másik kettőt is begyűjtenie. Ilyet legutóbb 2007-ben Saldenzartól láttunk.

A nap végére maradt még egy kis izgalom, a napot záró III. osztályú 1600 méteres hendikepben a nyerőt nagyon támadták a végén, de Blushing Girl (L. Kasal) szívósan védekezett és egy rövid nyakhossznyit sikerült megtartania előnyéből Jet (Kocsis Edina am.) előtt. A harmadik helyen Sunny Runner (A. Fiori) végzett.

Ami a trénereket, lovasokat illeti, az idomároknál a champion Kovács Sándor volt a legeredményesebb, három futamot is az ő idomítottja nyert. Ráadásul ez a három futam a nap három legrangosabb futama, a Nemzeti Díj és a két Elit kategóriás verseny volt. A zsokéknál duplázókat találunk, itt Kerekes Károly és Lukas Kasal nyert két-két versenyt. Folytatás május harmadik vasárnapján, mikor az idősebb klasszisok játsszák a főszerepet, mivel a főfutam a Millenniumi Díj (Listed) lesz.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-05-13.HTM

A versenynapon készült további fotókat pedig itt tekinthetik meg: http://indafoto.hu/tavoszlop/image/15442117-f28233ec

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr864516140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása