Meggy szüret

2012.05.10. 08:54

Meggy (Jozé Sagaj) nyerte a Mount Díjat

 

A hétközi versenynap főfutamában, a Mount Díjban heten vágtak neki az 1800 méteres távnak, mégpedig a vártnál jóval lassabban. A taktikázásnak az lett az eredménye, hogy az egész csapat, Naomi és Itaka vezetésével, erősen fogva várta a hajrát, a sor végén az első kanyarban kívül rekedő Gruccione haladt. Komoly küzdelmet csak az utolsó 250 méter hozott, ekkor gyorsult fel mindenki, így a favorit Meggy (Jozé Sagaj) is, és a tavaly már nálunk is látott kanca végül magabiztosan hajrázta le ellenfeleit a cél előtti métereken. A második és harmadik helyért nagy csata dúlt, a falon védekező Naomi, a középen kibújó Nick Nolte és a kívül érkező Itaka között, végül előbbi szorult le a dobogóról. Gruccione nagyon jött a végén, de már későn.

A nyitó verseny izgalmas befutót hozott. Onyx M. a starttól kezdve vezetett, mögötte istállótársa, Pimri, a favorizált Opál Lady és Noni Juice, valamint eleinte Orgonabokor ügetett, később utóbbi helyére a régen látott Örs jött fel. Változást csak a befutó hozott, ekkor támadták meg többen is az élen lévő fogatot. Elsőként Pimri előzött, őt a falon, kézből érkező Örs vette üldözőbe és volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy meg is veri, de a célban mégis Pimri (Papp István) látszott előrébb és nyerte élete első versenyét. Örs mögött Onyx M. megvédte harmadik helyét Noni Juice és Opál Lady ellenében.

Szűk fél óra múlva ismét Papp István volt a főszereplő, ezúttal Menedzser sulkyjában. A Gabriella Hendikepben klasszist képviselő hatéves már az indítás után elöl volt, jó tempót diktált, néhány hosszas hátrányból követték a többiek Ninette, Jamaica Man és Goliath TIM vezetésével. Az utolsó kanyarban az AMMA istálló egyik ásza könnyedén húzott meg, és remek lefutási idővel, úgy nyert, ahogy akart. Jorvik Viking huszáros hajrával érkezett meg a nyerő mögé, rajta kívül Jamaica Man állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra, Ninette-et szorítva le onnan. Goliath TIM nagyon megállt a végére, rajta kívül a végül negyedikként végző Guernica-tól vártunk még eredményesebb futást.

Egy francia futamot követően következtek az amatőrök, Norah Jones és Nagyváry Andrea. A legutóbb nem túl szerencsés versenyt futó Zádor ivadék ezúttal egyszerű és hatékony taktikával versenyzett, hajtója élre állt vele, és végig pont annyit kért tőle, amennyi a vezetés megtartásához kellett. Szorosan a nyakán ügetett szinte az egész mezőny, így izgalmasnak ígérkezett a hajrá. A befutó elején Norah Jones gyorsított, de biztos sikeréhez kellett az is, hogy a kívül rohamozó Názáret hibázzon a finisben. Nagyváry Andreának pályafutása során ez volt a 400. győzelme, melyhez gratulálunk! A nyerő mögött a végig közel látszó Noix és a zsákutcában versenyző Lejtők hölgye végzett, majd Fülöp király és Nudli ért célba.

A Zsuzsu Hendikeppel ért véget a program, ahol nem tört meg a napi széria, hiszen ismét favorit győzelmet láthattunk. A remek beállításból versenyző Ivett (Várhidi Róbert) végig vezetve, könnyedén realizálta esélyét, a többiek csak a pénzdíjas helyekért küzdhettek. Eleinte Jewel versenyzett mögötte, majd helyére Inspe, K Vonal és Indíts! érkezett meg, az utolsó kanyarban pedig már a falon felsurranó Knock-down is közel volt. Utóbbi, a befutóban a kissé kifelé szédülő Inspe mellett a falon talált utat és jött fel másodiknak, míg negyedikként K Vonal végzett. Miki Manó és Opál lány továbbra sem túl megbízható, mindketten durva hibával futottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr994499695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása