Jól sikerült Quissisana idei hazai bemutatkozása, a klasszis kanca biztosan nyerte a szezon első gyep pályás kiemelt versenyét. A győzelem nagyszerű időeredménnyel párosult, ugyanis Ribárszki Sándor idomítottja új pályarekordot állított fel.

Egy mérföldes, negyedosztályú hendikeppel indult a versenynap, amit meglepetésre a mostanában nem sokat mutató Maid of Ice (S. Georgiev) nyert meg. A helyezéseken a leginkább esélyesnek vélt két ló osztozott, második lett Jessie (Tormási Gy.), harmadik Büszke Botond (Németh S.).

A nap meglepetését láttuk az osztott nyeretlen verseny első részében. A befutási sorrend Célbíró (Nagy L.) – Borcsi (Fézer R.) – Szimonetta (Kunstár S. am.) lett, ezek után nem is volt annyira meglepő, hogy a futamban hármasbefutó találat nem született, így a következő futam hármasbefutó nyereményalapját jackpot gazdagította.

A program az 1100 méteres Majális Díjjal (IV.kat.) folytatódott, ez volt a nap egyetlen olyan futama, amit külföldi tréningből érkező telivér nyert meg. Győzött a horvát Obligo (M. Tellini), második lett Taktyk (ifj. Fejes L.), harmadik Almaszüret (Paizs G.).

Érdekes volt a nyeretlen verseny második részének utolsó párszáz métere. A nyerő Goodwill (Paizs G.) a mezőny hátsó feléből, teljesen reménytelennek tűnő helyzetből indított támadást, akkora sebességgel, hogy szó szerint átszaladt a mezőnyön. Második lett a vége előtt ötvennel még győztesnek tűnő Zandirhám (ifj. Kozma I.), harmadik Wiro-Nita (Bakos G.).

Szerencsétlenül startolt el az 1900 méteres első osztályú hendikep mezőnye, ez azonban most a sokszor rosszul induló Taliasin-t (ifj. Kozma I.) nem zavarta meg, biztosan nyerte a futamot. A második helyen Ideo (Z. Smida), a harmadikon Ideal Match (S. Georgiev) végzett.

Nem született meglepetés az 1400 méteres Gróf Batthyány Elemér Emlékversenyben (I.kat.), amit a favorit Makaam (Németh S.) biztosan nyert meg az őt szorongatni próbáló Fiery Wing (Z. Smida) előtt. Messze mögöttük a harmadik helyet Jezsuita (S. Georgiev) szerezte meg.

Amatőrlovasok ültek nyeregbe ezután a nap „ötbés” hendikepében, amit Bársonyka (Manuela Slamanig am.) nagyon könnyen nyert meg, elveszítve nyeretlenségét ezzel. A helyezésekért a Szikháti istálló lovai küzdöttek, végül második lett Maxima (Kunstár S. am.), harmadik Maiko (Virág A. am.).

Kis mezőny, öt ló állt starthoz az 1600 méteres Batthyány-Hunyady Díjban (Listed), ahol a mezőnyben külföldi indulót is találtunk, de a képzeletbeli dobogóra csak hazai tréningben készülő lovak állhattak fel. A futam Vimar-Dvorníky istálló kettős győzelmét hozta, a nyerő Quissisana (Z. Smida) mögött ugyanis némi meglepetésre istállótársa Ypsilon King (ifj. Fejes L.) végzett a második helyen. A harmadik helyet pár hosszal lemaradva Óbuda (S. Georgiev) szerezte meg. Quissisana ezzel megvédte címét, hisz tavaly is ő nyerte ezt a díjat, és célba érés után nem sokkal az is kiderült, hogy az ötéves kancának a címvédést még egy pályarekorddal is sikerült megfejelnie.

Könnyen realizálta esélyét az ötödosztályú hendikepben az egy héttel korábban még nagyversenyben futó Bargain Lady (Tímás Zsuzsa), aki végül hat hosszal nyerte az 1400 méteres futamot. Küzdelem csak a helyezésekért folyt, a második helyet Ligoletto (ifj. Fejes L.), a harmadikat Ajánlott (Bakos G.) szerezte meg.

A napot egy 1900 méteres III. osztályú hendikep zárta, amit Staféta (Bakos G.) biztosan nyert meg a favorit Rettenthetetlen (Nagy T.) előtt. A harmadik helyen Voldemort (Suták Csenge) végzett.

Nem jutott senki egy győzelemnél tovább a lovasoknál, a tíz futamgyőzelem ugyanis tíz különböző zsokénak jutott. Az idomároknál három duplázót is találunk, Friebert Attila, Kovács István II., és Ribárszki Sándor is két-két győzelmet szerzett az első májusi versenynapon. Folytatás vasárnap, mikor a háromévesek lesznek a főszereplők, hisz a következő versenynap főfutama a Nemzeti Díj (Listed) lesz.

A versenynap hivatalos eredményeit itt találják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-05-06.HTM

A versenynapról készült további fotókat itt tekinthetik meg: indafoto.hu/tavoszlop/image/15370995-aed09d02

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr264497583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása