Május első versenynapja a magyar lóversenyzést létrehozásában komoly szerepet játszó Batthyány és a Hunyady családnak állít emléket. A napi főversennyel, a mérföldes Batthyány-Hunyady Díjjal (Listed) is rájuk emlékezünk.

Jó hír, hogy idén először tíz magyar futamot látunk a Kincsem Parkban, azt pedig mindenki sorolja be saját maga a jó vagy rossz hír kategóriába, hogy ennek ellenére most is lesz francia futam. Két nagy létszámú nyeretlen verseny mellett öt hendikep futamot és három díjat láthatunk majd. Idén először versenyt rendeznek a gyep pályán is, a napi főversenyt ott futják majd.

A díjak sorát a harmadik futamban Megyeri Díj (IV.kat.) nyitja, az 1100 méteres versenyben nyolc telivér versenyez a győzelemért. A hetedik futam a Gr. Batthyány Elemér Emlékverseny (I.kat.) lesz, az 1400 méteres futamban heten állnak a startgépbe, ahol a Káposztásmegyeri Díjat nyerő Makaam (Németh S.) tűnik a legjobb esélynek. Ahogy már megszokhattuk, a legrangosabb futam rajtol a legkisebb mezőnnyel, az 1600 méteres Batthyány-Hunyady Díjban ugyanis mindössze öt telivér áll starthoz. A kis mezőny ellenére a futam nemzetközi lesz, ugyanis Horvátországból is érkezik induló, ráadásul az az Indy Jones (M. Tellini), aki első számú esélyese a futamnak. Legnagyobb ellenfele várhatóan az a Quissisana (Z. Smida) lesz, aki egy hónappal ezelőtt Ebreichsdorfban hasonló távon hét hosszra lemaradt a horvát vendégtől, azonban most kedvezőbb beállítása, és a hazai pálya is segíthet. Az ellenfelek közül talán még Óbuda (S. Georgiev) nevét érdemes megemlíteni, a sárga mén óriási formában van, így akár meglepetést is okozhat.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Ami az időjárást illeti, holnap még megússzuk a rossz időt, mert a hidegfront elvileg csak hétfőn érkezik meg az országba. Így holnap kellemes tavaszi időre számíthatunk, 22-24 fok körüli hőmérséklet és napos idő áll a prognózisokban, reméljük nem tévednek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr634490151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása