Favoritgyőzelmet hozott az év első klasszikus versenye. Ráadásul Viva La Diva-nak meg sem kellett küzdenie a győzelemért, a Vimar-Dvorníky istálló kancája könnyen utasította maga mögé ellenfeleit a mérföldes versenyben.

Érdekes lefolyású versenyt hozott a nap nyitófutama. A célegyenesbe érve úgy tűnt, hogy a sokáig vezető Mafumo (Bakos G.) elfáradt és még az élmezőnyben sem tud megkapaszkodni, de a vége előtt százzal újra erőre kapott és végül biztosan nyerte a negyedosztályú hendikepet. A második helyen Radisson Blu (ifj. Fejes L.) végzett, aki az utolsó métereken előzte meg Rudolfot (Fézer R.).

Erőlködés nélkül búcsúzott nyeretlenségétől Lennifer (Suták Csenge) az osztott nyeretlen verseny első részében. A korábban több nagyobb versenyben is futott hároméves már a célegyenes bejáratánál az élre állt, ettől kezdve csak a győzelem mértéke volt kétséges. A második helyet Fenix (Németh S.), a harmadikat Színarany (ifj. Kozma I.) szerezte meg.

A favorit start-cél győzelmét láthattuk az 1400 méteres Tavaszi Díjban (IV.kat.). Fanbuddytastic-ot (Kerekes K.) többen is próbálták támadni, de az ötéves mén biztosan nyerte a futamot Noble Groom (Mészáros Zs.) és Paola Princess (ifj. Fejes L.) előtt.

Az újonc Tobea Farmers Boy (Bakos G.) csúnyán megkésett a nyeretlen verseny második részének startjánál, a végén azonban nagy hajrát levágva mégis megszerezte a győzelmet a Millenniumi Díjra is nevezett hároméves. A második helyen Love Story (S. Georgiev), a harmadikon High Season (ifj. Fejes L.) végzett.

Elmaradt a küzdelem a mérföldes Zirci Díjban (II.kat.), amit az általában hosszabb távon versenyző King Cobra (Z. Smida) nagyon könnyen nyert meg. A második helyet a folyamatosan jól teljesítő Figurázó (Suták Csenge), a harmadikat Gárdakapitány (Paizs G.) szerezte meg.

A nap „ötbés” hendikepe Maxima (Kunstár S. am.) biztos sikerét hozta, mögötte azonban óriási küzdelem volt a helyezésekért, öt ló szinte egyszerre esett be a célba. A célfotót követően aztán azt láthattuk, hogy Mutatványos (Paizs G.) lett a második, Salvador (Balogh Tímea am.) a harmadik.

Legutóbb két évvel ezelőtt tudott győzni, most azonban biztosan nyerte a III. osztályú 1400 méteres hendikepet a hatéves Csatadal (Simon F.). A második helyen a favorit Nadine (ifj. Kozma I.), a harmadikon Insagi (Fézer R.) végzett.

Nyolc kanca állt starthoz az év első klasszikus versenyében a Hazafi Díjban (Listed), amit az idén a homokpályán futottak. A hároméves kancák számára kiírt mérföldes versenyben nem született meglepetés, a győzelmet a favorit Viva La Diva (Németh S.) szerezte meg, akivel lovasa már a kanyarban az élre állt, ettől kezdve könnyen őrizte első helyét. A második helyet a szlovák tréningből érkező Samantha For Love (Z. Smida), a harmadikat a magyar tenyésztésű Mennydörgés (Kerekes K.) szerezte meg.

Az utolsó futam szállította a nap meglepetését, nem sokan számítottak ugyanis arra, hogy a mérföldes ötödosztályú futamban a My Great (P. Lukascik) – Csajhos (Varga Z.) – Luzzer (Németh S.) befutási sorrend születik. Így ez a futam hozta a nap legszebb befutó és hármasbefutó osztalékát, 51 ezer és 304 ezer forint feletti összegekkel.

Április utolsó versenynapján sokan örülhettek győzelemnek, mivel szinte teljesen egyenletesen oszlottak el a győzelmek a lovasok és trénerek közt. A nap folyamán egyetlen duplázót találunk, a zsoké Bakos Gábor volt az, aki kétszer is mehetett fotózásra a winner’s circle-be. Folytatás május első vasárnapján, mikor a napi főverseny a Batthyány-Hunyady Díj (Listed) lesz.

A versenynap hivatalos eredményeit itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-04-29.HTM

A versenynapon készült fotókat az alábbi linket tekinthetik meg: indafoto.hu/tavoszlop/image/15270239-bb9fa73b

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr114483502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása