A múlt héthez hasonlóan címvédést láthattunk a napi főversenyben. A sárga Makaam végig vezetve nyerte a versenyt, a célegyenesben ketten is szorongatták, de a hatéves mén visszaverve minden támadást biztosan nyerte a futamot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Április utolsó előtti versenynapja a meglepetésekről szólt, a futamok többségében ugyanis nem várt eredmény született. Ezek közül talán a legváratlanabb befutási sorrendet az első futam hozta, a mérföldes harmadosztályú hendikep Good Racer (S. Georgiev) – Jet (Kocsis Edina am.) – Swing (Bakos Szilvia) befutási sorrendjére nem hiszem, hogy sokan számítottak volna. Az biztos, hogy a hármasbefutó játékosok közül senki sem játszotta ezt a variációt, mivel a futamban nem volt ilyen találat, így szép jackpot került a következő futam nyereményalapjába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő futam az 1900 méteres nyeretlen verseny volt, ahol a győzelmet a favorit Tormenta (L. Kasal) szerezte meg. A kancadíj második a vártnál nehezebben szerezte meg a győzelmet, nem sokkal előzte meg a mögötte szinte egyszerre célba érkező három lovat, akik közül végül Landolf (Simon F.) szerezte meg a második, Ashkan (S. Georgiev) a harmadik helyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól megy az idén Category Five-nak (Tímár Zsuzsa), a pej mén második futására második győzelmét szerezte meg vasárnap. Itt ráadásul már nem nyeretlen lovak voltak az ellenfelei, hanem jó képességű évjárattársai, ennek ellenére nagyon biztosan nyerte a futamot. A második helyet Walderon (Fézer R.), a harmadikat a favorit Rettenthetetlen (S. Georgiev) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasonlóan jól indult a szezon Zylan (Bakos Szilvia) számára is, aki az 1200 méteres Megyeri Díjat (II.kat.) nyerte meg, így idén eddig két győzelem és egy második hely áll a négyéves mén neve mellett. A második helyen a legutóbb gyengébben futó Silent Blessing (N. Muru), a harmadikon One Carpatty Cat (Németh S.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy küzdelmet hozott az Áprilisi Hendikep (II.o.), ahol a hosszú távra rég futott Father’s Dream (S. Georgiev) rövid fejhosszal verte a favorit Danestar-t (ifj. Fejes L.). Mögöttük öt hosszal Fejedelem (N. Murru) szerezte meg a harmadik helyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem volt hiány izgalomban az Amatőrverseny Hendikepben (IV.o.) sem, ahol szintén hatalmas küzdelem folyt az elsőségért. Itt Canadian Princess (Czike Z. am.) győzött, az utolsó métereken előzte meg a szélső esélynek számító Rézkígyót (Kocka Á. am.). A harmadik helyet La Festa (Bihari Alexandra am.) szerezte meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az amatőrök után a napi főverseny, az év első kiemelt futama, a Káposztásmegyeri Díj (Listed) következett. Tavaly ezt a futamot Makaam hatalmas fölénnyel nyerte, és jó eséllyel indult a vasárnap is. A futamban aztán a címvédő egyből az élre állt, mögötte szorosan üldözői, akik közt folyamatosan cserélődött a sorend. A távoszlopnál hárman maradtak versenyben a győzelemért, végül Makaam (Németh S.) megőrizte első helyét. A második helyen a végén támadó Alfkona (S. Georgiev), a harmadikon Ypsilon King (ifj. Fejes L.) végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program egy 1900 méteres ötödosztályú hendikeppel folytatódott, amit a kis súllyal versenyző Büszke Botond (Németh S.) nyert meg. Mögötte meglepetésre Moréna (Mészáros Zs.) lett a második, a favorit Alajos (S. Georgiev) a harmadik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap végén a kis képességű lovak 1400 méteres hendikepét láttuk, amit a tavaly nem sokat mutató Vader Nagyúr (Bakos G.) nyert meg a mostanában szintén nem túl eredményes Olajág (Mészáros Zs.) előtt. Mögöttük Destiny’s Colt (Barabás Mónika) szerzett még helyezést. Az eredményt nézve nem meglepő, hogy ez a futam hozta a nap legnagyobb hármasbefutó osztalékát, több mint 300 ezer forintot.

A több meglepetést hozó versenynapon aránylag egyenletesen oszlottak el a győzelmek. Duplázásig mindkét kategóriában ketten jutottak, a lovasoknál Stanislav Georgiev és Németh Sándor, az idomároknál Jozef Roszival és Ribárszki Sándor örülhetett két-két győzelemnek. Folytatás vasárnap, többek közt a hároméves kancák klasszikus versenyéve, a Hazafi Díjjal.

A versenynap hivatalos eredményét itt olvashatják:

 http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-04-22.HTM

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr434472009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása