A 2012-es szezon negyedik hetében járunk, és elértünk az első kiemelt versenyhez, ami szokás szerint a Káposztásmegyeri Díj (Listed). Az 1400 méteres futamot az idén is a homokpályán futják, tavalyhoz hasonlóan öt ló alkotja a mezőnyt.

Ahogy az idén megszokhattuk, kilenc magyar és egy francia futamot láthat vasárnap a nagyérdemű. A nap mindjárt egy mérföldes harmadosztályú hendikeppel indul, majd egy érdekesnek ígérkező nyeretlen versennyel folytatódik. A harmadik futamban a derbyévjárat képviselőit láthatjuk, majd a II. kategóriás Megyeri Díj következik, amit a francia futam közvetítése követ.

A szünet után egy hosszú távú másodosztályú hendikeppel folytatódik a program, a hetedik futamban pedig az amatőrök versenyeznek egymással. Az amatőrverseny után jön a nap legrangosabb futama, az év első kiemelt versenye, a Káposztásmegyeri Díj. A futamban a címvédő Makaam (Németh S.) és a klasszis kanca Alfkona (S. Georgiev) küzdelmére lehet számítani, én így első ránézésre egy kicsivel több esélyt adok a kancának. De lesz egy olyan telivér is a mezőnyben, akiről még nem tudni, hol is helyezkedik el lovaink rangsorában, ugyanis az ír import - Írországban tavaly nyerni is tudó - Raphael Santi (Bakos G.) ebben a versenyben mutatkozik be hazánkban. A főverseny után még két hendikepben izgulhatunk, egy ötödosztályú 1900 méteres, majd egy V/b-s 1400 méteres versenyben, mindkettőben szép számú indulóval.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Időjárás ügyben szerettem volna végre csak jót írni, de sajnos ez megint nem jön össze. A hőmérséklet még csak-csak elfogadható lesz, olyan 17 fok körüli időre számíthatunk ugyanis, azonban megvan az esély arra, hogy valamennyi csapadék rontja az összbenyomást. Mivel a csapadékot délutánra valószínűsítik a szakemberek, abban még bízhatunk, hogy késik pár órát és hazaérünk még a zuhé előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr494464999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása