Kilenc magyar és egy francia futamot láthatunk vasárnap, a program érdekesnek és kifejezetten jónak tűnik így első ránézésre. A napi főverseny a Sütvényi Díj (I.kat.) lesz, de a Tavaszi Hendikep (I.o.) és a Húsvéti Díj (III.kat.) mezőnyében is találunk napi főversenyhez szokott indulókat.

Ötödosztályú hendikeppel kezdünk, majd az osztott nyeretlen verseny első részével folytatódik a program. A harmadik futam már a Húsvéti Díj lesz, az 1900 méteres versenyben nyolc telivér indul, és érdeklődve figyelhetjük, hogy a csikóként jól teljesítő Zolee Walker (Bakos G.) hogyan teljesít jó öreg lovak, Óbuda (S. Georgiev) és Danestar (Tormási Gy.) ellen. A díj után franciázunk egyet, majd a nyeretlen verseny második része jön, amit majd a Tavaszi Hendikep követ. Az I. osztályú 2000 méteres hendikepben hét ló indul, ott lesz a hosszú távon eredményesen szereplő Szamóca (S. Georgiev), a kancadíj második Tormenta (L. Kasal), a mindig közel végző Outrider (ifj. Kozma I.), de ilyen távon mindig számolni kell Szabó József lovaival, a hosszútáv-specialista trénernek két lova is indul a futamban.

Összesen harminc nevezés érkezett a nyeretlen versenybe, így azt három részre kellett osztani, a mérföldes futam harmadik része lesz a nap hetedik futama, ezután pedig a – szintén mérföldes – Amatőrverseny hendikepet (V/b.o.) látjuk. Utolsó előtti futamként pedig jön a napi főverseny, az 1300 méteres Sütvényi Díj. A hétlovas mezőnyben a legnagyobb név talán a tavaly Wesselényit nyerő Jezsuita (S. Georgiev), de tavaly - épp egy ilyen kategóriájú versenyben – verte már őt Vanity Queen (Tormási Gy.) A futam nagy kérdése, hogy az egyetlen hároméves induló Viva La Diva (Németh S.) hogy boldogul az öregek ellen, illetve meglátjuk, hogy a múlt héten a hatalmas meglepetést hozó Pestmegyei első két helyezettje megismétli-e legutóbbi jó teljesítményét. A napot egy hosszú távú verseny zárja, az 1900 méteres, negyedosztályú hendikepben nyolc ló küzd a győzelemért.

A versenynap hivatalos programját itt olvashatják: http://195.228.135.95/web/data/galopp.pdf

Amilyen jól néz ki a vasárnapra galopp program, olyan rosszul a várható időjárás. Hamarosan ugyanis egy hidegfront boldogít minket, aminek köszönhetően a múlt vasárnapihoz hasonló időre lehet számítani. Szeles, borult idő, 8-10 fok közti hőmérséklet, érdemes lesz melegen öltözni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr294369498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása