Szerdai ügető

2012.04.05. 10:45

Orifiamma Jet (Hajnal Tibor) remek idővel győzött ismét

 

Lejtők hölgye (Leányfalvi Ferenc) sikere az Amatőrversenyben

 

Hosszú idő után újra hétközi versenynapon futottak az ügetők. Az öt magyar futam mellett két francia galopp verseny szerepelt a programon. A régen látott Ne Nana győzelmével indult a nap, délután ötkor. Lakatos Csaba idomítottja novemberben futott utoljára, a pihenő pedig nagyon jót tett neki. Végig a frontban ügetett, féltávnál állt az élre, a végén pedig magabiztosan ügetett haza, megtörve ezzel a közel két éves nyeretlenségi szériáját. A stílus alapján nem elképzelhetetlen, hogy maradt még benne egy-két siker. A helyezésekért a térhátránya ellenére remekül mozgó Indíts! és a hosszú kihagyás után induló Gólyaláb küzdött. Lardon nem futott zavartalan versenyt, így is közeli negyediknek szaladt fel.

Izgalmas versenyt hozott az amatőrök küzdelme. Az első kanyar kissé zavarosra sikeredett, ezt követően viszont rendeződtek a sorok, az utolsó félkörben pedig Lejtők hölgye és az őt támadó Norah Jones gondoskodott némi izgalomról. A befutó elején úgy tűnt, hogy utóbbi akár még el is kaphatja ellenfelét, de Leányfalvi Ferenc felhívására Lejtők hölgye újított és idei második győzelmét aratta. Fülöp király egyenletes formái ezúttal egy harmadik helyezést értek. Knock kis hibája ellenére feljött a dobogósok mögé.

A három kimagasló esélyes közül Olga Ville elugrotta magát az Akkurátus Díj első kanyarjában, a másik két favorit viszont nem okozott csalódást. Fél körön keresztül Pán Péter vezetett, majd az újra remekül mozgó O Bi állt az élre. A befutóban azonban jött Pókerarc és Kolozsi József, és mivel a reményteljes hároméves mén most nem rontott, könnyen, kézből nyert élete második versenyében. O Bi megőrizte ezüstérmét Pán Péter ellenében. Pákó Yankee sokat jött előre, legközelebb már dobogós lehet. Perfect a start előtt és a befutóban is hibázott, zsinórban negyedszer.

Jó versenynek ígérkezett az Ossia Hendikep, előzetesen legalább öt-hat lónak adtunk esélyt arra, hogy küzdjön a győzelemért. A várt nagy csata azonban elmaradt, mert szerb vendéghajtójával, Ivica Karapandzával Imperiál nagyon erős volt, szinte végig dominált és erőltetés nélkül ért haza. Jódlis és Kazein az utolsó háromszázon lendült bele, és megközelítették ugyan a nyerőt, de ennél többre már nem futotta erejükből. Kitti győzelmét követően is elfogadhatóan teljesített, rajta kívül Királyhágó mutatkozott szinte végig.

A favoritokról szólt az utolsó futam, a Cyrano Díj. Orifiamma Jet egy hónappal ezelőtt 18,1-ben sétálta le ellenfeleit, most pedig tovább javult. Szüksége is volt rá, mert a másik esélyes, Overnight is kitett magáért, a befutóban azonban már nem volt ellenszere Hajnal Tibor olasz importjával szemben, aki végül 15,9-ben duplázott és menetelhet tovább. Messze tőlük, a formába lendült Nobile és az ismét villanó Laza küzdött a harmadik helyért. Louvre sokáig közel látszott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr104365054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása