Lukas Kasal és Csupor Ferenc triplázott

 

A hűvös idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a 2012-es galopp szezon nyitónapjára, ahol az év első díja a tavalyi évhez hasonlóan a Vimar Dvorníky istállóhoz került.

A hagyományokhoz híven a nap a Megnyitó Versennyel (I.kat.) indult, az 1600 méteres verseny két istállótárs küzdelmét hozta. A célegyenes bejáratától a két öreg klasszis Fiery Wing (Z. Smida) és Ypsilon King (J. Línek) fej-fejt haladt az élen, végül az utolsó métereken a szürke volt az erősebb, másfél hosszal nyerte a futamot. A harmadik helyen Choir Solo (Pető S.) végzett.

Az év első nyeretlen versenye előtt jól járhatott, aki figyelte a táblát, a tét forgalom ugyanis sokszorosa volt a megszokottnak, ezért érdemes volt ezt a játéktípust választani. A futamot az esélyes Category Five (Tímár Zsuzsa am.) nyerte Lennifer (Suták Csenge) és High Season (J. Línek) előtt, így az Abbeva istálló lova sok csikókori próbálkozást követően háromévesen már első futására el tudta veszteni nyeretlenségét.

Meglepetés befutót hozott a szezon első V/b-s hendikepe. A pályafutását későn kezdő, idén már hétéves Rudolf (Fézer R.) első győzelmét szerezte meg, második lett a mini súllyal futó Belnisz (Berghoffer Szandra am.), a harmadik helyen pedig Helina (Farkas L. am.) végzett. Aki eltalálta az első két ló helyes sorrendjét, az a nap legnagyobb sima befutójának, majdnem 65 ezer forintnak örülhetett.

Az osztott nyeretlen verseny második részében a magyar tenyésztésű Blue Imp (J. Línek) könnyedén szórta el a mezőnyt és könnyen búcsúzott nyeretlenségétől. Második lett Ajánlott (Pető S.), harmadik az újonc Flop Chop (Z. Smida).

Hároméves ló nyerte az 1400 méteres Áprilisi Díjat (IV.kat.). A sárga Libanon (L. Kasal) már a túlsó egyenes végén az élre állt és nagyon könnyen verte ellenfeleit. A nyerő mögött hét hosszal Fanbuddytastic (S. Georgiev) végzett a második helyen, a harmadik helyet Ideo (Mészáros Zs.) szerezte meg.

Hároméves ló nyerte ezt követően a III. osztályú mérföldes hendikepet is, ráadásul az előző futamgyőztes istállótársa. Prince Cro (L. Kasal) győzelme hasonlóan fölényesre sikeredett, a második helyezett Művész Úr (Paizs G.) tíz hosszal maradt le mögötte. A harmadik helyen Pergőtűz (Bihari Alexandra am.) végzett.

A nap meglepetését hozta az 1200 méteres Pestmegyei Hendikep (I.o.). A favorit Szélvihar (S. Georgiev) tragikus startot vett és végül a képzeletbeli dobogóra sem fért fel. A futamot Zylan (Bakos Szilvia) nyerte Csák Máté (J. Línek) és Figurázó (Suták Csenge) előtt, ennek köszönhetően két játéktípus osztaléka is bekerült a top 10-be. A nyerő ló tét osztaléka a 13 ezer forintot közelítetve minden idők második legnagyobb osztaléka lett 200.- Ft-os alaptétre, a hármasbefutó osztalék pedig 858 ezer Ft-nál is több lett, ami a kilencedik legnagyobb ebben a kategóriában.

Negyedosztályú hendikeppel folytatódott a program, amit Apple Stone (ifj. Kozma I.) biztosan nyert meg. Második helyen Csatadal (Mészáros Zs.) végzett, a harmadik helyet némi küzdelmet követően Sunny Runner (Farka L. am.) szerezte meg.

Az év első versenynapja egy ötödosztályú hendikeppel búcsúzott, az 1400 méteres futamot Yeti (L. Kasal) biztosan nyerte. Második lett Ligoletto (J. Línek), harmadik a jól hajrázó Diadalünnep (Paizs G.).

Jó versenyek, ígéretesnek tűnő háromévesek, a tavalyi nyitónapnál nagyobb forgalom jellemezte az év első versenynapját. Legjobban a lovas Lukas Kasal és az idomár Csupor Ferenc örülhetett, ők háromszor is mehettek fotózásra a győztesek körébe. Ebben az örömben osztozott velük az Emir-Pula istálló tulajdonosa is, hisz mindhárom győzelmet az istálló színeiben futó lóval érték el.

A versenynap hivatalos eredménye itt olvasható: http://195.228.135.95/web/versenyek/GEREDMEN12-04-01.HTM

Folytatás húsvét vasárnap, mikor a napi főverseny az I. kategóriás Sütvényi Díj lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr974361815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása