Night Lady (Tóth László) remek időt ügetve nyerte a Bródy János Emlékversenyt


A szezon eddigi legizgalmasabb futamának ígérkezett a Bródy János Emlékverseny. Előzetesen öten-hatan is esélyesnek tűntek a végső győzelemre, közülük Night Lady kedvezőtlen starthelyének is köszönhetően tragikusan indult, de istállótársa, Youp Lucswolle sem kezdett ideálisan. Jól jöttek el viszont a többiek, sokáig Magna Charta és Masterpiece ügetett az élen, de szorosan mögötte érkezett Kiskarcsi és Wale, a boly végén eleinte kiszakadva Night Lady és Merengő látszott, de előbbi, féltávnál fokozatosan zárkózva utolérte a mezőnyt. Az utolsó nyolcszáz méter látványos csatát hozott, amiben Night Lady volt a főszereplő. Tóth László a túlsó oldal elején vette kívülre az ötéves kancát, az pedig, fantasztikus stílusban kezdte előzni ellenfeleit. A befutóra érve már a vezetők mellett látszott, az utolsó százon pedig bebiztosította győzelmét. A nyerő idő 16,5, ami nagyon jónak mondható, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Night Lady milyen gyengén startolt. Hajnal Tibor idomítottja tavaly is nagyon eredményes volt, a látottak alapján pedig idén akár még sikeresebb lehet. Az örökös helyezett Magna Charta ismét kitett magáért, bejött másodiknak a jó versennyel jelentkező Masterpiece elé. Kiskarcsi és Wale nagyon szorult pozícióba került a finisben, előbbi ennek ellenére szoros negyedik lett.

Night Lady-Bródy.jpg

A hosszútávú Rocco Díjban nem borult a papírforma. El Presidente tovább folytatta remek sorozatát és harmadik idei versenyét is magabiztosan nyerte. Fazekas Imre idomítottja végig az élen ügetett és előnyét könnyen tartva ért haza a valamivel erősebb mezőnyben, jöhet a folytatás. A futam nagy részében egymást figyelték a résztvevők, igazi küzdelem csak a befutóban következett, ekkor jött fel Joyous Woman és Lucky Luke a nyerő mögé. Nikita a befutóban zsákutcába került, így lemaradt a dobogóról, Magda közeli negyedik hellyel korrigálta hibáit.

Az ünnepi versenynapot remek fogadási kedv jellemezte, az első futam a jackpotnak köszönhetően igen népszerűnek bizonyult a játékosok körében. A „öreg” harcos Ebony Star villant már a közelmúltban, most pedig sokan számítottak arra, hogy megszerzi a győzelmet. Így is történt, Soós Róbert villámstarot vett lovával, és innentől kezdve már nem volt kétséges, hogy ki halad át elsőként a célon. A gyors versenyben – ami egyébként az egész napra igaz volt – a többiek csak a helyezésekért küzdhettek, a már nagyon esedékes Nariwa lett a második, mögötte pedig a nem teljesen zavartalan versenyt futó Jólelkű végzett. Káleb sokáig jól tartotta magát, de az utolsó kanyarban hibázott. K Vonal és Lankadatlan mutatkozott.

Csak egy könnyű séta volt Orinoco számára a Dicső Díj. Veres Lászlónak nem kellett sokat kérnie az idén először futó négyévestől, aki ott és úgy folytatta, ahol decemberben abbahagyta – győzelemmel. Egyelőre nem tudjuk, hol a „vége”,akár még komolyabb feladatokat is megoldhat a jövőben. A többi esélyes is jól futott, Maya Goal annak ellenére lett második, hogy a végén elfáradt, a korrigáló Omar Sharif lett mögötte a szoros harmadik. Nobile szépen zárkózott a befutóban, Nyári Zápor is sokáig döntősnek tűnt. A verseny meglepetés lova kis híján Ma Chérie lett, a mostanában keveset mutató ügető Vicen Pál kezében remek versenyt futott és lett közeli ötödik. Ottey Boss gyengén indult, Nixon ezúttal is rosszul mozgott.

Szoros, szép versenynek tapsolhattunk fél órával később. Egy hete, a Tavaszi Hendikepben már közel járt a győzelemhez Jorvik Viking, de ott még volt nála egy jobb. Ami késik, az nem múlik – most vigasztalódott Komáromi Krisztina lova, bár a legutóbbi ezüst is szépen csillogott. Ezúttal negyven méteres hátrányból indult a „Viking” és kívül zárkózva, kézből terítette le az élen küzdőket az utolsó métereken. Képzőművész ötször volt egymás után negyedik, most előrébb lépett, és szerzett egy második helyet, rajta kívül a jó formáját tartó Harpia Bege állhatott még dobogóra. Jonatán, Imperiál és Izzy Star szorosan a helyezettek mögött ért célba, elmondhatjuk, hogy valamennyi induló formát futott.

Kíváncsian vártuk Poetica Saf bemutatkozását, az import hároméves ugyanis a kvalifikációban hatalmas formával jelentkezett néhány hete. A Tripszin Díjban nem volt szükség 17 töredékes időre, Hajnal Tibor lova megoldotta a startot és könnyedén sétált haza első versenyében, vélhetően nem utoljára. Rajta kívül Noni Juice-t lehet még kiemelni, a nem túl megbízható ügető, trénerével ismét jól ment és lett biztos második. Nemzetőr végre helyezésre váltotta egyenletes formáit, és küzdelem után védte meg a harmadik helyét Paula-Dream-mel szemben. Otti hibával kezdett, ennek ellenére pénzért futott.

Az Amatőrverseny Hendikepben is azok jártak jól, akik a papírformában bíztak. A négy legesélyesebbnek vélt ló közül került ki a három helyezett, igaz éppen a legnagyobb kedvenc, Kérkedő futott gyengébben a vártnál. Kathy Sun már a start után nagyon erős volt, szinte állva hagyta a többieket és jó tempóban vezetett. Mögé Jegyzőnő zárkózott, őt eleinte Klementina, majd a helyére zárkózó Ileda Bi követte, a sor végén Karamella haladt. Amikor már-már úgy tűnt, hogy Kathy Sun-hoz közelít az üldözőboly, akkor Balogh Roland ismét felrázta lovát, így végül nem kellett izgulniuk. Ileda Bi és Jegyzőnő helyezése sem volt meglepetés, Go on viszont sokat jött előre és lett negyedik.

A nyolcadik futamban is a favoritok futottak a legjobban, ami viszont meglepő volt, az a nyerő stílusa és kilométerátlaga. Reine d’Illiat mostanában többször is mutatta magát, egy hete a Tavaszi Hendikepben gyenge starttal is negyedik lett, most pedig ellenállhatatlan volt. A Keserű Krisztián által hajtott francia kanca szinte távolozta ellenfeleit és ezúttal egyáltalán nem fáradt el a finisre, 17,1-ben sétált haza. Guernica továbbra is eléggé peches, ismét csak a második helyig jutott, a nyerés után is remekül teljesítő Lady Diamond-ot előzte meg. Rajtuk kívül Napraforgó, Luca és Mistral mozgott jól. May Day jó pozícióban hibázott.

Szoros befutó után dőlt el a Koppány Hendikep II. részének sorsa. Az egy hete is kitűnő Happy Bluejay és Indiana Rosa most is főszereplő volt és egymás között döntötték el a versenyt. Előbbi Boros Károly kezében az utolsó százon került az élre és végül ha nem is sokkal, de kitartott a célig, a szorult helyzetből kiszabaduló és rohamozó Indiana Rosa nagyon rászaladt a célig. Boros Károlynak ez volt a 30. győzelme, melyhez gratulálunk! James végig dobogósnak tűnt, végül harmadikként haladt át a célon Ninette és a verseny közben diszkvalifikált Klarissza előtt. Nanucy Molly negyvenről is mutatkozott, Ibi Lobell a befutó elejéig a frontban ügetett, Őszi Fény ismét ugrott.

A nap végére is izgalmas verseny maradt. Sokáig úgy tűnt, hogy a top favorit, az első egyenesben élre kerülő Louvre zsákmánya lehet az aranyérem, de a befutó közepén lankadni kezdett, illetve a többiek is támadásba lendültek. Megindult Háry János, akit egy másik rutinos harcos, Igéző vett üldözőbe és Csordás Emil támogatásának köszönhetően a cél előtt letakarta riválisát. Knock-down most zavartalan versenyt futott és feljött szoros harmadiknak Kolostor és Louvre elé. Handa és Násfa a gyors versenyben helyezetlenül is remek időt ügetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr894325684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása