Lézer (Fazekas Imre) biztosan nyerte a Tavaszi Hendikepet

Nem hozott meglepetést a hagyományos télbúcsúztató verseny, a Tavaszi Hendikep. A startnál a vártnál kevesebben sorakoztak fel, ettől függetlenül jó versenyre volt kilátás. Akik viszont izgalmakra vágytak, legalábbis a nyerő személyét illetően, azoknak végül csalódniuk kellett. A nagy favorit Lézer ugyanis igazolta utolsó nyerő formáját és végig vezetve, magabiztosan ért haza. Fazekas Imre semmit sem bízott a véletlenre, már az első kanyarig az élre kormányozta Fábry Sándor lovát, innentől kezdve pedig nem volt kérdéses a győzelme. A lefutási idő 1.18,4, ami új versenyrekord! A nyerőhöz Jorvik Viking végzett a legközelebb, kézből zárkózva, remek időt futva lett jó második, míg mögötte az egykori klasszis, Kazein végzett. Színtiszta papírforma. A többiek közül Mambo Girl-t érdemes kiemelni, az új istállóba került kanca jól mozgott, de a támadás hevében, az utolsó forduló végén hibázott és ezzel rengeteg teret vesztett. Reine d’Illiat bizonytalanul indult, ennek ellenére elhozta a negyedik díjat. Lencsi a viszonylag lassú első pályának is köszönhetően hamar ledolgozta negyven méteres térhátrányát, de a végére visszaesett.

Lézer-Tavaszi.jpg

Ötből négy. Így fest Nobody mérlege az idei esztendőben. Csordás Emil ötévese óriási formában van, a Diktátor Díjban Kiskarcsival kellett megküzdenie a győzelemért. Nobody már az indítást követően élre állt és jó tempót diktálva vezetett a csapatnak. Kiskarcsi a vezető ló mögött néhány hosszal, a harmadik-negyedik helyen ügetett, Joyous Woman és Imperiál társaságában. Lakatos Csba hatszáznál indította el lovát, de harmadik spúrba kényszerült, és ez később sokba került neki. Nobody a kanyarhoz érve rátett még egy lapáttal és a két klasszis kezdett távolodni a többiektől, látványos küzdelmükből pedig a szívósan védekező Nobody került ki győztesen, ezzel tovább javította fantasztikus mérlegét. Kiskarcsi mögött Joyous Woman messzi harmadik lett Nemo és Imperiál előtt.

Nobody-Diktátor.jpg

A Spártai Hendikepben végre kijött a lépés Magiszternek. A nem túl megbízható hatéves mostanában mindig hibával futott, most viszont nem tette, bár volt néhány bizonytalan lépése. Ennek megfelelően Juhász Balázs idomítottja ki tudta használni igen kedvező beállítását, és remek időt ügetve, gyakorlatilag letávolozta a mezőnyt. Cartagena a túlsó oldal közepéig tartotta vele a lépést, de a végére teljesen elfáradt, így a két helyezést, 35 méterrel a nyerő mögött, némi meglepetésre Linda Gull és Jólelkű szerezte meg. Maroshévíz szoros negyedik lett, a többiek momentum nélkül versenyeztek.

Őrangyal látványos győzelemmel zárta az elmúlt évet, most pedig ott folytatta, ahol abbahagyta. Az ideges természetű kanca jó startot vett, de ellenfelei szorosan követték, Nikki, Öttusázó és Numero Uno is közel volt, de a hajráig Őszi Fény is reménykedhetett egy jobb helyezésben, ott azonban ugrott is kiesett a versenyből. A befutóra fordulva sok változás nem történt az élen, Őrangyal tartotta vezető pozícióját és Lakatos Csaba felhívására újítani tudott, így hiába próbálta utolérni Numero Uno, ismét be kellett érje a második hellyel. Öttusázó a falon zárkózva jött fel harmadiknak Nikki elé. Salto Du Bouffey és Mistral az erős mezőnyben is mutatkozott.

Sokesélyes versenyre volt kilátás a hosszútávú Impressario Hendikepben. A győzelmet a remekül kezdő és előnyével jól gazdálkodó Jákfa szerezte meg tulajdonosával, Hegedűs Sándorral. A hűséges kanca legutóbb nagyon halvány volt, most viszont ismét hozta jó átlagformáját. olyan iramot diktált, ami számára optimális volt, a hajrára érve pedig volt benne annyi tartalék, hogy kivédje Jamaica Man és a két gyenge futását korrigáló Láss csodát! rohamát. A nyerés után induló Knock-down későn kapott utat, így már csak a negyedik helyre tudott felszaladni. Jármi a start előtt hibázott, Laza gyengébb volt a vártnál.

Jákfa.jpg

Az Amatőrkupa idei második futamában jól futottak a favoritok és egymás között osztották le a pénzdíjas helyeket. Norah Jones remek szezont zárt, formáját pedig megtartotta rövid pihenője alatt, így könnyűszerrel utasította maga mögé ellenfeleit. A Nagyváry Andrea által hajtott ötéves mögött a mostanában mindig dobogós Guernica és a végén belelendülő Kaméliás hölgy végzett. Napraforgó sokáig helyezettnek tűnt, Jávor Class-nak a befutóban sokat kellett kerülnie, így csak ötödik lett. Kandidátus ismét ugrott, Kolostor is hibával versenyzett.

A nap hetedik futamában nem lehettek vérmes reményeink a látványt illetően, ugyanis Bella Rosa és Olmo Jet kimagaslott a mezőnyből, a többiek az előzetes várakozások alapján csak a harmadik helyért küzdhettek. A verseny is ezt igazolta, Dénes Áron lova, Bella Rosa a jó pályán sokkal jobban mozgott és játszi könnyedséggel sétált haza a neki húsz métert feladó Olmo Jet-tel szemben. „Fényévnyire” tőlük Nusika és a sokáig biztos harmadiknak tűnő Puszedli viaskodott a még kiadó dobogós helyért. Sunshine Passion, Perfect és Pamela durva hibával futott, Pákó Yankee nem túl jó startja ellenére is javult egy keveset a kvalifikációs formájához képest.

A program végén, a Loren Hendikep jól kiegyenlített futamot ígért. A legutóbb könnyű harmadik Klarissza most ismét trénerével versenyzett, és az első egyenesben döntötte el a győzelem sorsát. Lakatos Csaba ekkor kért egy gyors szakaszt lovától, és harmadik spúrban elsüvítve élre tudtak állni, innentől kezdve már „csak” meg kellett tartani az előnyt. Legnagyobb ellenfele a tréningtárs, Happy Bluejay volt, de Klarissza állta a sarat és fél hosszal hazaért. Az utolsó kanyarban még úgy tűnt, hogy Luca lehet a harmadik döntős, de a falról kikeveredő Indiana Rosa végül könnyedén előzte meg. May Day sokáig a frontban ügetett de a végére kicsit elfogyott. Az első két helyen két tippelt ló végzett, ennek ellenére a sorrend annyira meglepte a fogadókat, a nagyon magas sima befutó mellett, a hármasbefutóra nem volt találat, így jackpottal indul a következő versenynap, érdemes lesz időben kiérni a Kincsem Parkba!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr584311526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása