Kiskarcsi (Lakatos Csaba) biztosan nyerte az Aba Díjat


Fazekas Imre triplázott


Tovább folytatódott Kiskarcsi remek sorozata, a nyolcéves herélt visszavágott a Lovaregyleti Díjban elszenvedett vereségéért és újabb napi főfutamban diadalmaskodott. A hosszútávú Aba Díjban, a bombaformában lévő Nobody és Magna Charta, valamint a kihagyás után futó Youp Lucswolle tűnt még esélyesnek, de Kiskarcsi ellen ezúttal nem volt orvosság. Lakatos Csaba nyolcszázzal a cél előtt nyitott hosszú hajrát lovával, vele egyedül Magna Charta tudta tartani a lépést. A befutóra még fej-fej mellett érkeztek, Kiskarcsi azonban nagyon erős volt és a cél előtt bebiztosította győzelmét. Magna Charta mögött a jó versenyt futó Nobody lett a harmadik. Joyous Woman mutatkozott és negyediknek érkezett meg a sokáig vezető Menedzser elé. Youp Lucswolle nagyon elfáradt a hajrára, másodjára sokkal jobb lehet majd.

Kiskarcsi-Aba Díj.jpg


Fazekas Imre idomítottjai igencsak kitettek magukért, háromszor is a champion tréner fordulhatott vissza győztesen a futamokat követően. A Fatime Hendikepben a már nagyon esedékes Lézer realizálta esélyét. A kőkemény pályán nagyon komoly idő kellett a sikerhez, a hétéves kanca 17,7-et ügetve utasította maga mögé a sokat javuló Louvre-t és a nagy formába lendült Izzy Start-t. A gyors versenyben Igéző és Ida June is jól ment, de nem értek dobogóra. Jessie James gyilkos tempóban kezdett, de a hajrára érve elfáradt és negyediknek esett vissza.

Az Optician Hendikep hozta meg a duplát Fazekas Imrének. El Presidente előzetesen a nap egyik legjobb esélyének tűnt és ennek megfelelően játszi könnyedséggel sétált haza. Már a start után élre állt, győzelme egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben. A többieknek a helyezésekért vívott harc jutott, végül az ezúttal várásra hajtott Magda jött fel a nyerő mögé, a harmadik díjat pedig a korrigáló Kazein szerezte meg. Klarissza közeli negyedik lett, megelőzve a sokáig mutatkozó Jódlis-t.

El Pr..jpg

Fél órával később ismét Fazekas Imre volt a főszereplő, Oro Noble győzelme a Bohumil istálló második sikerét is jelentette egyben a versenynapon. A négyéves kanca legutóbb hibával indult, most azonban nem tette, hamar átvette az irányítást és előnyével jól gazdálkodva kilépett a nyeretlenek táborából. Oli Sun továbbra is kerülgeti a célt, sorozatban ötödször szerzett második helyezést, már nagyon érik a győzelme. Pamela Jet legutóbb javította hibáit, most pedig még egyet lépett előre és felállhatott a képzeletbeli dobogóra. Pajtás sokáig jól tartotta magát, de a cél előtt hibázott, Oberon a befutóegyenes elején, jó pozícióban tette ugyanezt. Paula-Dream a start előtt renitenskedett, majd jól zárkózott és lett negyedik.

A nap második futama, a Teofil Hendikep után is a favoritjátékosok örülhettek. Naomi komoly sanszként indult és nem is okozott csalódást a benne bízóknak, magabiztosan abszolválta aktuális feladatát. Kele Judit lova hónapok óta bombaformában versenyez, az újabb sikeréhez a sokáig élen ügető Jamaica Man-t kellett megelőznie a finisben. A harmadik helyért nagy csata dúlt, a két istállótárs, Keep Smiling és az őt támadó Jonatán között csak a célfotó tudott dönteni, utóbbi javára. Lucky Boy-nak volt egy villanása, Miller is mutatkozott. Miki az utolsó kanyarban hibázott és esett ki a versenyből.

Naomi.jpg

A Segédhajtó Kupa idei első etapja után némi meglepetést regisztrálhattunk. A nagy kedvenc Nixon két hete győzelemmel feledtette rossz futásait, most pedig ismét gyengén ment, már az első egyenesre „passzban” érkezett, így diszkvalifikálták. Többek között ezt használta ki Salto Du Bouffey, és Kolozsi József irányításával ráduplázott legutóbbi sikerére. A francia mén remekül zárta a tavalyi évet és hasonlóan kezdte az ideit, végig meggyőző volt, bár a célban nagyon megközelítette Örömtűz, akinek azonban végül meg kellett elégednie egy újabb helyezéssel. A nyerő istállótársa, Olajbáró is igazolta jó formáját, ismét helyre ért. Omar Sharif már az első lépések után hibázott és kiesett a versenyből.

A két francia futam közül a Prix de Munichben meglepetés született, szinte az összes esélyes hibával futott, így Pomerol de Laumac-nak jutott az első díj. A 2700 méteres Prix du Bouscat már a favoritokról szólt, a nagy kedvenc Tornado Bello küzdelem után aratott győzelmet, és a helyezéseket is játszott lovak szerezték meg, ennek ellenére remekül fizetett a hármasbefutó, több, mint négyszer annyit ért nálunk, mint Franciaországban.

A héten elkezdődik a nagyversenyek sora, jön a Sennyey Géza Emlékverseny, ami a röpködő mínuszok ellenére már a tavasz lassú közeledtét jelzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr524104297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása