Noir Desir (Lakatos Csaba) könnyű sikere az Adonis Hanover Díjban

 

Leányfalvi Ferenc első győzelme


Igazi téli időjárás fogadta a versenyzőket, a nagy hideggel együtt a hóesés is megérkezett és sajnos ez tovább redukálta az amúgy sem nagy mezőnyöket. A körülményekhez képest jó versenyeket láttunk, a lefutási időkre sem lehetett panasz.

A napi főfutam, az Adonis Hanover Díj érdekes versenynek ígérkezett, a favoritokon kívül starthoz állt Merengő, aki visszakerült Várhidi Róberthez és egy új import, Wale is bemutatkozott, akitől sokan már elsőre győzelmet vártak. Az indítás után Noir Desir állt az élre és jó tempót diktált, a sor végén a nagyon nehezen lábrakapó Imike haladt. A hajrához érve sem változott a helyzet, Lakatos Csabának nem volt oka izgalomra, Noir Desir biztosan tartotta előnyét és könnyedén sétált haza a mögötte végig másodikként versenyző Magna Charta és a remekül hajrázó istállótárs, Simb Illusion előtt. Lali Király jó versenyt futva lett negyedik, Wale sokáig a frontban látszott, de a végére nagyon elfáradt.

A nap első futama favoritgyőzelmet hozott. Őszi Fény legutóbb korrigálta hibáit, most pedig még előrébb lépett és egy huszáros hajrának köszönhetően biztosan terítette le ellenfeleit Fazekas Imrével a kocsijában. Mistral sokáig elöl volt, végül meg kellett elégednie a második helyezéssel. A bronzéremért nagy küzdelmet folytatott a falon versenyző Örömtűz és Olajfás, végül ebben a sorrendben értek célba. Miki Manó nagyon messzi ötödik lett, Ostrom hamar elugrálta esélyét.

Leányfalvi Ferenc számára biztosan sokáig emlékezetes maradt ez a versenynap. Az Amatőrverseny Hendikepben megszerezte élete első győzelmét, ráadásul saját lovával, Lejtők hölgye-vel, aki papíron első sansznak számított, a fogadók azonban kevésbé bíztak benne. Aki mégis így tett, az jól járt, a hétéves kanca végig vezetve, nagy küzdelmet követően utasította vissza Jákfa támadását. A harmadik helyre a nyerő tréningtársa, Jamaica Man jött fel. A dobogósok mögött a favorizált Képzőművész és a mutatkozó Lady Diamond ért célba.

Kaotikus versenyt hozott a Lil Díj. Az eredeti csapatból két nagy esélyes is hiányzott, egy harmadik favorit, Oro Noble pedig már a start után kiszállt. O-Livia, Omar Sharif és Soir Du Vivier indult jól, de egy kör után O-Livia, a befutó elején pedig istállótársa is ugrott, így Omar Sharif egyedül maradt az élen. Váradi Sándor azonban így sem nyugodhatott meg, mert O’Sulivan veszélyesen közelítette a későbbi nyerőt, azonban nem érte utol a célig. Rajtuk kívül csak Maverick ment körbe hiba nélkül, ez pedig egy messzi harmadik helyet jelentett számára. Sunshine Passion a verseny elején galoppozott.

A Babona Hendikep izgalmasra sikerült, az utolsó méterekig nyílt volt a győzelem és a helyezések sorsa. Magda vállalta magára a vezetést és egészen a befutó elejéig elöl volt. Mögötte Jason Ask húzódott meg, de Noble Rose és Pipistrella is ígéretes pozícióban várta a hajrát, sőt Milli Nevi is remekül tartotta magát. Az egyenes elején Magda mögül kibújt Jason Ask és Lakatos Csaba támogatásával hazaért, bár Pipistrella nagyon jött a végén és igencsak megszorongatta. Milli Nevi az utolsó lépéseken vette el a harmadik helyet Noble Rose-tól. Láss csodát! nem ment jól.

A Filmcsillag Hendikepben Igéző pillanatai következtek. A nemrégiben új istállóba került tízévestől két negyedik helye után jó futást vártunk, Csordás Emil idomítottja pedig nem is okozott csalódást. A befutó elején úgy tűnt, hogy a jókor robbantó Izzy Star-t nem lehet utolérni, előnnyel érkezett az utolsó száz méterre, Igéző azonban rátett még egy lapáttal, a cél előtt letakarta ellenfelét és látványos győzelmet aratott. Louvre kihagyása után jó versennyel jelentkezett és zsákutcából szabadulva, könnyen jött fel harmadiknak Nótás Fanti elé, legközelebb még előrébb végezhet. Reine d’Illiat gyakorlatilag 2500 méteres versenyt futott, nagyon messziről ért csak oda a starthoz, majd sokáig vezetett, de a végére teljesen megállt.

A szokotthoz képest kicsit hamarabb futották az utolsó futamot, az Ákos Hendikepet. Jessie James csakúgy, mint egy hete, ezúttal is hibával kezdett és kiesett a versenyből. Harlekin kezdett a legjobban, de mire komolyra fordult a verseny, már Happy Bluejay járt az élen és Boros Károllyal a sulkyjában, úgy nyert, ahogy akart. Harlekin mögött csak a bronzéremért volt küzdelem, a jó momentummal futó Háry János végül megvédte dobogós helyét a falon próbálkozó Indíts! ellenében. Lady Sakura és Magiszter az első félkörben ugrott, így Kapitány futott még pénzért.

Vincennes-ban a héten nem álltak starthoz a legjobbak, a háromévesek két nagy versenye került fókuszba. Mindkét futamban hibázott a nagy favorit, a mének között Valentin du Gite, a „lányoknál” Vanika du Ruel diadalmaskodott, utóbbi futamban a helyezettek komoly meglepetést okoztak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tavoszlop.blog.hu/api/trackback/id/tr234071590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása